eksplorator1995 Napisano 15 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2014 No i głębokie dołki trochę sypło złomkiem, jedynie ciekawa część od DALMIERZU :).Jeszcze kilka moniaczków wpadło, ale fotek nie robiłem :), bo same miedziaki.Niedługo będzie trzeba coś skręcić na YT :).Pozdrawiamy, dziurki oczywiście zakopane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Hej wszystkim! Coś się zmobilizowałem i postanowiłem powyciągać moniaki, guziki i inne klamoty z tej oliwy, wyczyścić i pochować tak jak należy :). Już się cieszyłem, że skończyłem, a się okazało, że na półce mam jeszcze znajdki z 5-ciu ostatnich wypadów.. No cóż prace odkładane na bok, same się nie odrobią ;). Tak więc zmierzając do tematu chciałbym ukazać wreszcie swoje znaleziska, szału nie ma ze stanem jak i z jakością firmową znajdek :).Będą dwa mixy, ten jest trochę większy, a drugi będzie z kilku wypadów wstecz :).Generalnie - to co zwykle :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Ja mam tylko nadzieję, że serwery nie upadną jak wrzucę wszystkie fotki, które chcę dodać :D.Prusaczki :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 1898 - MAGYAR KIRALYI VALTOPENZ - 2 K.B HUNGARY COIN - możliwe, że BRĄZ, 1895 były z brązu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 3 Pfenninge 1867 A* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Do parki :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Cent z Indianinem z 1902 roku USA,jestem ciekawy co tutaj robił :). Niby kiedyś żołnierze np. Wehrmachtu nosili w portfelu pieniądze z krajów w którym byli. Tak na pamiątkę, może gdzieś w Europie znaleziony, a tutaj zgubiony hmmm :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 I teraz drugi mix, tutaj świeższe znajdki z ok. 5-ciu wypadów wstecz + dwa nowiuśkie z tego tygodnia :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Część od zegarka + fragmenty koperty z producentem, raczej nie do odczytania :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Fragment bagnetu, czy po takim kawałku ktoś dałby radę zidentyfikować :)? Znalezione na niemieckich pozycjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 4 Pfennige :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Zegarek :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Ciekawy guziczek, prawdopodobnie górniczy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Jeszcze prócz zegarka i guziolka wpadła posrebrzana/srebrna łyżeczka, a właściwie fragment :). Co ciekawe , czyściłem ten przedmiot z fajki był cały ciemny/brudny, okazało się, że to był tylko osad, po czyszczeniu ładnie się świeci. Do tego dwa ładne braciszki się trafiły, były od siebie z 20 km :D, jaki to jest los.... Dowiecie się kilka fotek niżej, jak dwa razy pod rząd znalazłem ładne medaliki :). Też podobne, a także daleko od siebie :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Tutaj wspomniana ta część od fajki :). Do parki - dwa janczarki :D. Też ciekawy zbieg okoliczności z 20 km od siebie jeden mój, drugi taty :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 KONIEC CZYSZCZENIA, czas przejść do pokazania znajdek z tych dwóch ostatnich wypadzików :).Tutaj pierwszy, skromny, ale wreszcie udało się odnaleźć to zaginione sreberko ( chodzi oczywiście o moniaka ) na którego czekałem od poprzedniego roku - LIPCA... Tak od Lipca, taka zła passa, mam nadzieję, że teraz poleci tak jak w tamtym roku :)Plomba :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 1/12 kreutzera, szkoda, że stan makabryczny, ale jak to u mnie bywa, mam czas więc moczy się w oliwie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 No i wreszcie się doczekałem, SREBRNY KRĄŻEK, z początku myślałem, że to coś lepszego... No, ale po prawie rocznej adrenalince wywołanej srebrnym moniakiem nie ma co narzekać haha :)!1/24 talara z 178X roku, szkoda, że nie cały :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Kilkanaście metrów dalej taki oto medalik, zastanawia mnie prostota wykonania, czyżby coś starszego? Czy może jakiś charakterystyczny motyw dla danego okresu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 To na tyle, mówiłem, że krótki wypadzik, ale sreberko jest :) + kilka moniaków i medalik, tatko tylko dwa moniaki, ale ruszą pola to się mi zrewanżuje i pokaże klasę :D._________________________________________________________Tutaj wypadzik ze znajomym :).Pierwszy strzał i krajcarek ( jak na moje tereny w ładnym stanie ). Fajne pole, zero śmieci na 4 godzinki może 3 śmieci były, super te czeskie pola :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Sygnałów było jak na lekarstwo, ale jak już się doczekałem to zawsze miłe zaskoczenie, że to nie śmieć :).1 kreutzer :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Pokrętło od zegarka, bardzo ładne :).Pole jak widać bardzo duże :). I te widoczki, ahhh :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 No i na koniec medalik, zbieg okoliczności, dzień przed trafiłem także medalik, to ciekawe, bo ostatnio coś mnie szczęście nie opuszcza i jak znajdę jedną rzecz to w bardzo krótkim czasie wpada kolejna taka sama... Cóż, może czas na kolejne sreberko :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.