eksplorator1995 Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 I Kolejny kuń :). I szacun, bo kolejny z głową żołnierza :D nabieramy wprawy :)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy, niedługo będę musiał jakiś film skleić, bo trochę materiałów jest :). Życzę samych najlepszych trafień, siły i zdrowia na niezapomniane przygody!Eksplo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Witam wszystkich, czasu co raz to mniej, bo szybko się ciemno robi, zostają tylko weekendy lub krótkie dni po pracy, których mało :).Wreszcie przestało podać to jakieś 2 skromniutkie wypady się odbyły.Serce mocniej zabiło na widok orzełka, ale niestety po chwili emocje opadły jak się zobaczyło, że bez korony. Orzeł Polskiego Wojska Ludowego najprawdopodobniej wz. 52, a już myślałem, że nasz piękny polski ptaszek, ale cóż, tereny niemieckie to tutaj taki znaleźć to cud nad cudami :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Na koniec tejże ubogiej i jak krótkiej wyprawy, nagle napływa adrenalina jak przy losowaniu numerów w lotto :D. Emocje opadły jak się okazało, że pod wiadrem jest zwykła rura, być może depozyt, a w róże coś mogło być schowane, garnek był około 70 cm pod ziemią, do góry dnem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Prusaczek, oraz posrebrzana ' nakładka ' na widelec lub łyżkę :).W tle na fotce gdzieś tam niedaleko nasze Kłodzko i okolice :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Mix :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Wypad z tatkiem :).Drugi wypadzik na czeską granicą w nowy teren, wpadło kilka moniaczków jak zwykle nic... Jakiegoś bardziej zadowalającego. Zgoda od miłego rolnika jest, od razu wyzbieraliśmy mu niepotrzebne kapsle i druty, co by to bardziej żyzna gleba była :D.Tutaj duży sygnał, pewnie kolejny POLMOS-OLBRZYM :D, tylko, że jakiś o średnicy 50-ciu centymetrów hihi :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Fragment puszki po jedzonku + pokrowiec :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Skrzyneczka i pokrowiec na szczęście pusty, ale stan marny więc został w ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 W kiepskim stanie nosidło na handy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Ładownica, stan jak na foto, materiał skóra, trochę się rozpadała w rękach więc także zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Prawdopodobnie wycior od dp 27. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Suma sumarów :). Dla spokoju mimo, że wszystko puste to to co na fotce wylądowało w ziemi, jedynie ten ( prawdopodobnie ) wycior oraz skrzyneczkę zabrałem na pamiątkę może będzie producent w co wątpię, ale może akurat :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Dołek numer trzeci :), prawdopodobnie okop lub jakieś stanowisko. Potem brak siły i pomocy, bo było nas dwoje to już zakończyłem poszukiwania :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 9 Październik 2014 Share Napisano 9 Październik 2014 łe za maga od giety jeszcze nie zamykają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Dziękuję koledzy Shin za identyfikację!!!Jest to prawdopodobnie pusty megazynek od g 43 :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Jeszcze 10 minut i znowu ciekawostki, magazynior od ZB 26, TAKŻE DZIĘKUJĘ SHINOWI za ID :).Co ciekawe, jeszcze papierek jest na nim, ale niestety nieczytelny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Pozdrawiam i do następnego :)!Kriczer - dla świętego spokoju :). Bardziej interesują mnie bagnety, odznaczenia, hełmy, ew. tak jak tutaj skrzyneczki :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 10 Październik 2014 Share Napisano 10 Październik 2014 Ten czeski rolnik wygląda jakby polską c-330 jeździł, fajne poletko wam się trafiło proponuje sprawdzić okolice :)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 11 Październik 2014 Share Napisano 11 Październik 2014 kopiesz Fiskarsem? to normalna długość czy jakaś krótsza saperka??moja saperka wojskowa czasem za krótka do kopania ale poręczna na drobnice super a taki duży Fiskars raczej mało wygodny przy drobnicy i tak się zastanawiam czy czegoś nie wysrodkować.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 11 Październik 2014 Autor Share Napisano 11 Październik 2014 AoT - Nawet dobrze mówi po 'polskiemu' także może i pożyczył traktor, kupił, dostał, nie wiem :d. Ja się na traktorach nie znam :). Ma rodzinę po polskiej stronie gdzieś tam nie daleko więc może stąd owy pojazd. Nie rozmawiałem z nim o takich sprawach, przyjechałem pokopać :D.sniper_bob - Powiem Ci tak, mam 2 fiskarsy jeden do kanara - 60 cm, drugi do Rutusa 100 cm (120 cm). Został skrócony na setkę, bo był ogromny. Jest super, jestem bardzo, bardzo zadowolony, szybko i łatwo się kopie. Jak się zamieniam sprzętem z tatkiem i biorę mniejszego fiskarsa ( do kanarka ) to jakoś dziwnie mi się tą łopatą ( 60-tką ) kopie, jest krótka, a szpadel szeroki, ale na pola i moniaki jest okej, lecz przy głębszych dołkach trochę ciężko. Na fotkach przy tych dołkach jak widać ponad 70 cm się kopie. Więc ta setka jak najbardziej się nadaje. Dobrze, że tam ziemia ciut lepsza, bo u mnie w górach same kamiory to by się ciężko kopało, ale polecam jak najbardziej tę 120-stkę i ją co najwyżej skrócić :).Żeby nie robić offtopu wkleję jeszcze Dopeltrommla :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 Witajcie!W zeszły weekend była militarka być może do której wrócimy z fotorelacją, ale tym razem weźmiemy ze sobą Sława, bo tatko trochę zmęczony dołkami był, a ja sam też nie mam siły na takie diry :D :).Kolega w tamtym tygodniu znalazł bardzo ładnego moniaka to postanowiliśmy się powłóczyć po okolicy. 24 krajcary 1624 :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 Oraz moje dwa fajne okazy + rekordzik jeżeli chodzi o rocznik :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.