lina_90 Napisano 16 Wrzesień 2014 Share Napisano 16 Wrzesień 2014 Czasem jeszcze coś z tych świętokrzyskich stodół wyskoczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 17 Wrzesień 2014 Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Ze strychów też :-)Biełousow 1927. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 19 Wrzesień 2014 Share Napisano 19 Wrzesień 2014 resztki dwóch siodeł, bez skór i rzemieni, bez strzemion, resztki drewna... zapewne oprawione na pobojowisku i wrzucone do dołka...panowie może coś więcej na temat tego siodła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 19 Wrzesień 2014 Share Napisano 19 Wrzesień 2014 oraz łęki do terlicy drugiego siodła no właśnie...jakiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 19 Wrzesień 2014 Share Napisano 19 Wrzesień 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 20 Wrzesień 2014 Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Hando, na mój rozum nr 1 to terlica austriacka z ławkami stałymi, a co do drugiej przydały by się dodatkowe foty. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Witaj hando drugie łęki są najprawdopodobniej od terlicy do siodła wz 25 (oficerskiej)lub wz 27 żołnierskiej ..Poproszę o lepsze zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybkizpodlasia Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Taki mały szpadelek :) Klimatyczny ale został w lesie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybkizpodlasia Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 A kto zgadnie co to jest ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybkizpodlasia Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Kolejne ujęcie :) Wcześniejszy post zdublowało , więc prosiłbym o usunięcie jednego z nich . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Jakaś część od samolotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybkizpodlasia Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 LWS - pewnie Cię nakierował na cześć od samolotu, ale niestety to tylko fabryka w której to zostało wyprodukowane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Dokladnie tak, tylko ten odbior wojskowy mi nie pasowal, a kojarzy mi sie on z kuchnią". No cóż, zagadka trwa dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas1234 Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Miarka poziomu paliwa, tak na logikę, oczywiście od samolotu. Co jest nagrodą za w/w przedmiot?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Gdyby nie fotka z cechówka '80L' to powiedziałbym, że to widelec do mięs z brytfanki(ten z pazurem). Ale podobnie jak lukas stawiam na miarkę paliwa - niekoniecznie od samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybkizpodlasia Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Niestety na razie nikt nie trafił, ale jesteście blisko ;) mała podpowiedź - ma 76 cm długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Tak jak Blitz obstawiałbym widelec z haczykami do mięsa ale jak to nie to to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zagadank Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 A może taki hak do wyciągania kości z kuchni polowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybkizpodlasia Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Tak więc Blitz , jako pierwszy byłeś najbliżej , bo to jest widelec hakowy do kości/mięsa z kuchni polowej do garów o pojemności do 80l , i ta właśnie miara Cię zepchnęła z tego tropu . Dodatkowo jest jeszcze przy hakach sygnowany Gerlach 1937 Wojsk " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybkizpodlasia Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 A trafił w moje ręce , dzięki temu , że podszedłem do rolnika żeby zagadać czy mogę pochodzić po jego łące w poszukiwaniu wrześniowych pamiątek , i wtedy powiedział mi , że ma widelec jakiego nigdy nie widziałem . A po kilku godzinach byłem już właścicielem tego widelczyka , i jeszcze kilku innych wrześniowych szpargałów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybkizpodlasia Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Podziałka zaczyna się od 20 litrów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Październik 2014 Autor Share Napisano 1 Październik 2014 A jednak łyknąłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferenc Szisz Napisano 1 Październik 2014 Share Napisano 1 Październik 2014 Taka zdaje się 105-tka wpadła mi ostatnio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferenc Szisz Napisano 1 Październik 2014 Share Napisano 1 Październik 2014 , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.