Skocz do zawartości

Tygrys - kompletny z okresu II wojny

jack181

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś doradzi , wiem gdzie leży czolg Tygrys w dobrym stanie - czołg jest kompletny . Kto jest zainteresowany znaleziskiem i otrzymaniem info o położeniu - czekam na oferty. Nie ma problemu od właściciela dzialki na wydobycie czołgu - od 1944 r leży w spokoju.

jack181... nie zrozumiałeś naszej gwary" forumowej.
wafel to katrka - na początek zółta (trzy), potem czerwona, która równa się banowi na Forum.
takiego wafla może zarobić od PATRONA każdy, który będzie sobie jaja w tym wątku uskuteczniał...

Jarząbek- Ty młody jeszcze...

Widać nie pamiętasz opowieści, którym oczywista oczywistość podmiot liryczny zaprzeczał, jak to Woytas trafił kotka?
Do dziś nie wiadomo, co i jak, ale jakoś chałupę postawił bez większych problemów*...

* nie licząc niekończących się dyskusji z żoną ( swoją ) i ekipą ( wynajętą )...

Kol Jack 181 , jeżeli wiesz o lokalizacji takowego pojazdu nie chwal się raczej nigdzie . Rozmawiaj tylko z prawdziwymi muzealnikami a nie pseudo lub wirtualnymi bez wpisu do rejestrów Ministerstwa Kultury i Oświaty . Na pewno miałeś już różne propozycje związane z tym obiektem , musisz być bardzo ostrożny . Wielu czeka tylko na takie okazje . Też znaleźliśmy ostatnio IŁ 2 i zastanawiamy się komu to zgłosić , opłaciło się kupno echo sonaru 3D . Nie podejmujemy tego tematu, nie nasza działka OSTH Muzeum 2 Wojny Światowej . Jest tego więcej ale mamy prawo jakie mamy, narazie nic się nie zmieni w tym temacie z Polskim prawem , wszystko co zalega w ziemi należy do Skarbu Państwa! Bardziej sprzyjające prawo jest w Anglii niż u nas .

Zostałem niemile zaskoczony. Jest Tygrys , jest impreza. A tu co? Do du...szy z takim tigerkiem. Zbyszek się wpisuje że nie ma gdzie Iła oddać. Nawet Ministerstwo Kultury i Oświaty z nim nie chce gadać. Więc już o Przeźmierowie , jedynym słusznym nie wspomnę. Zbig , co jest , donosik na Ciebie poszedł? Masakra. A już miałem nadzieję że się nie wpiszę ino wagonik sypialny bądź restauracyjny wykosi temata.
Pozdrawiam

Jak nie wrzaśnie z wielkiej trwogi!

Pędzi jakby chart ze smyczy...

- Tygrys, tato! Tygrys! - krzyczy.

- Tygrys?... - ojciec się zapyta.

- Ach, lew może!... Miał kopyta

Straszne! Trzy czy cztery nogi,

Paszczę taką! Przy tym rogi...

- Gdzie to było?

- Tam na sianie.

- Właśnie porwał mi śniadanie...

pozdrawiam Sap Stolp

przepraszam nie dokonczylem :

Idzie ojciec, służba cała,
Patrzą... a tu myszka mała
Polna myszka siedzi sobie
I ząbkami serek skrobie!..."

Jaca III juz kopłem, na wiosne wydobywamy Bfa :) Tygrysa jeszcze nie kopałem, to moze być ciekawe doswiadczenie :) Wiesz ze jest cołk jest zabawa :D

Gruss
Saper aus Stolp

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie