jack181 Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2013 Może ktoś doradzi , wiem gdzie leży czolg Tygrys w dobrym stanie - czołg jest kompletny . Kto jest zainteresowany znaleziskiem i otrzymaniem info o położeniu - czekam na oferty. Nie ma problemu od właściciela dzialki na wydobycie czołgu - od 1944 r leży w spokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Odkrywam posta jako lokalne" kuriozum. Jednocześnie uprzedzam o konsekwencjach toksycznych dyskusji ( będę waflował) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack181 Napisano 30 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2013 gdzie będziesz waflował ?? czy info o czołgu tak cię zaskoczyło - On tam stoi i ma sie dobrze :) najwyzej poczeka na zmianę prawa w PL :) przelezał 70 lat to i poczeka jeszcze trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 jack181... nie zrozumiałeś naszej gwary" forumowej.wafel to katrka - na początek zółta (trzy), potem czerwona, która równa się banowi na Forum.takiego wafla może zarobić od PATRONA każdy, który będzie sobie jaja w tym wątku uskuteczniał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Dałbyś zdjęcie z łaski swojej tego ygrysa"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parus Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Skąd się oni biorą? A w środku i lornetka, i MP 40 plus teczka z ajnymi projektami III Rzeszy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 i załoga grająca w brydża, wcinająca pancerniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Jarząbek- Ty młody jeszcze...Widać nie pamiętasz opowieści, którym oczywista oczywistość podmiot liryczny zaprzeczał, jak to Woytas trafił kotka?Do dziś nie wiadomo, co i jak, ale jakoś chałupę postawił bez większych problemów*...* nie licząc niekończących się dyskusji z żoną ( swoją ) i ekipą ( wynajętą )... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 o taaaakZ ssmanami w środku - zegarki Hoffmana to mała miki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek722 Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Kol Jack 181 , jeżeli wiesz o lokalizacji takowego pojazdu nie chwal się raczej nigdzie . Rozmawiaj tylko z prawdziwymi muzealnikami a nie pseudo lub wirtualnymi bez wpisu do rejestrów Ministerstwa Kultury i Oświaty . Na pewno miałeś już różne propozycje związane z tym obiektem , musisz być bardzo ostrożny . Wielu czeka tylko na takie okazje . Też znaleźliśmy ostatnio IŁ 2 i zastanawiamy się komu to zgłosić , opłaciło się kupno echo sonaru 3D . Nie podejmujemy tego tematu, nie nasza działka OSTH Muzeum 2 Wojny Światowej . Jest tego więcej ale mamy prawo jakie mamy, narazie nic się nie zmieni w tym temacie z Polskim prawem , wszystko co zalega w ziemi należy do Skarbu Państwa! Bardziej sprzyjające prawo jest w Anglii niż u nas . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Więc może zrobić przekop-tunel z Anglii i hyc Iła za ogon i do Anglii? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Ministerstwa Kultury i Oświaty" Nie ma takiego tworu w Najjaśniejszej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LegionEtrangere Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 jak już to jest Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Zostałem niemile zaskoczony. Jest Tygrys , jest impreza. A tu co? Do du...szy z takim tigerkiem. Zbyszek się wpisuje że nie ma gdzie Iła oddać. Nawet Ministerstwo Kultury i Oświaty z nim nie chce gadać. Więc już o Przeźmierowie , jedynym słusznym nie wspomnę. Zbig , co jest , donosik na Ciebie poszedł? Masakra. A już miałem nadzieję że się nie wpiszę ino wagonik sypialny bądź restauracyjny wykosi temata.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek722 Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Sory za błąd może rozpędziłem się nie mam papierów przy sobie wiec sory , miało być Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek722 Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Bez obaw panie Dąbrowski będzie zgłoszony w swoim czasie i to najprawdopodobniej do Muzeum Lotnictwa w Krakowie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Gdzie????????? To szykuj dużą kasę na prawnika bo wagonik nadal kursuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 zmierzyłem temperaturę wątku i odczytałem 38 z kreskami. Przy 39 walę wafle, powyżej 40 zamykam kotka, tfuuuu wątek.HNY-PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kempa Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Wars znów nadaje:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Jak nie wrzaśnie z wielkiej trwogi!Pędzi jakby chart ze smyczy...- Tygrys, tato! Tygrys! - krzyczy.- Tygrys?... - ojciec się zapyta.- Ach, lew może!... Miał kopytaStraszne! Trzy czy cztery nogi,Paszczę taką! Przy tym rogi...- Gdzie to było?- Tam na sianie.- Właśnie porwał mi śniadanie...pozdrawiam Sap Stolp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Sapcio , miałeś kopać sztuga i wyciągać U-bota. A nie się w tygrysy bawić. Tygrysy są dla dużych chłopców. Mało Ci tych III i IV?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 przepraszam nie dokonczylem : Idzie ojciec, służba cała,Patrzą... a tu myszka małaPolna myszka siedzi sobieI ząbkami serek skrobie!..."Jaca III juz kopłem, na wiosne wydobywamy Bfa :) Tygrysa jeszcze nie kopałem, to moze być ciekawe doswiadczenie :) Wiesz ze jest cołk jest zabawa :DGruss Saper aus Stolp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 38,9 ...zaraz włączam lekarstwo na obniżenie temperatury, żeby nie było że nie ostrzegałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Patron easy :) to nie miala być zuośliwość tylko bardziej rozluźnienie atmosfery :)pozdr Sap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 31 Grudzień 2013 Share Napisano 31 Grudzień 2013 Patron , wyluzuj. Tygrys w stanie dobrym , konserwowany przez 70 lat przez załogę a teraz przez rollasa spokojnie czekający na szczęśliwego nabywcę nie może podnosić Ci aż tak ciśnienia. Może te 38,9 zmierzyłeś jak małżowinka cuś gotowała? Albo za blisko kominka leżałeś?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.