margor Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Napisano 29 Grudzień 2013 Od wczoraj przy próbach wejść na forum a szczególnie dział numizmatyka avast informuje o obecności konia trojańskiego.Być może to tylko komunikat u mnie dlatego po sprawdzeniu proszę o usunięcie tematu.
bjar_1 Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 U mnie to samo, ale tylko wczoraj - dziś już nie...
didi Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 (avast)Też to mam, ale wszędzie oraz do tego nie wyświetla się Reklama na górze strony a jest komunikat Połączenie zostało zresetowane"
Czlowieksniegu Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Wszystkiemu (?) winne gender i herbata...Administracja administruje i twierdzi, że gra orkiestra*.* nie ma to odniesień do Titanica...
Nadwojciech Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 To co Avast wykrywa jako wirusa to system wyświetlania banerów na stronie. Aby rozwiązać problem wejdź do Panelu Sterowania, następnie do Dodaj/Usuń programy. Na liście zaznacz Avast i kliknij odinstaluj - problem powinien się rozwiązać :-)
didi Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 A takie coś? Każdorazowe wejście na nową strone powoduje wyświetlanie komunikatu
sonicsquad Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Jakoś używam od sporego czasu i nigdy nie wskoczyło mi nic na tym forum...
sonicsquad Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Po wyłączeniu adblocka rzeczywiście sygnalizuje problem z trojanem. Wina leży w skrypcie reklamowym który zawiera chyba elementy javascript...
Czlowieksniegu Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Nie bardzo wiem, w czym problem...Mam i adblocka i banery :-)PS Ale ja herbaty nie piję...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:09 29-12-2013
sonicsquad Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Ale nie wszystkim pokazują się bannery z reklamą Viagry :D
VVICIA Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 u mnie też dzisiaj avast wrzeszczy , ale idzie oglądac - przedtem nic nie wyskakiwało
tyfus Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 mnie teżod wczoraj wywala i natychmiast zgłoszone to zostało do informatyka strony Odkrywcy. Nie ma problemu, ale te komunikaty męczące się stały.Nie wiem na ile to rozwiązało problem, ale zaznaczyłem w opcjach Avast-a Praca w tle/włączona gra pełnoekranowa" - komunikaty już mi się nie pokazują.Nie wiem, czy to wyleczyło problem, bo jeszcze grzebałem w opcjach Avast...możecie sami to zaznaczyć i sprawdzić czy pomogło.
bjar_1 Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Ja nic nie grzebałem w ustawieniach, a już mi nie wyskakuje... Więc chyba okej.
Marcin Legnica Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Mam także ten sam problem, komunikaty są bardzo denerwujące, na pewno nie odinstaluję Avasta i nie będę instalował żadnych innych śmieci tylko po to żeby mi to nie wyskakiwało. Co w takim razie zrobić? Odinstalować Odkrywcę? Wcześniej tego nie było. Z wpisów innych użytkowników forum wnioskuję, iż niedawno na stronie odkrywcy pojawiło się coś, co wywołuje takie a nie inne zachowanie antywirusa. Wydaje mi się, że w takim wypadku powinien zareagować informatyk Odkrywcy i usunąć problem. Pozdrawiam Marcin
tyfus Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 odznaczyłem opcję Praca w tle/włączona gra pełnoekranowa" (brak przy tym ptaszka) - komunikaty wyskakujązaznaczyłem opcję Praca w tle/włączona gra pełnoekranowa" (ptaszek) - komunikaty nie wyskakująpisałem... sprawdźcie... a to badziewie zaczęło wyskakiwać od wczoraj po aktualizacji Avasta...
tyfus Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 ta opcja blokuje chyba banery - jak wspomniano, to chyba przez nie Avast drze papę...Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web" i pokazuje się nieaktywne okno banera... jak na fotce.
Czlowieksniegu Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Internet Explorer"to już lepiej herbatę pić....
margor Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Napisano 29 Grudzień 2013 ...zieloną koniecznie - czarne to zło ;)
margor Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Napisano 29 Grudzień 2013 @tyfusodznaczyłem opcję "Praca w tle/włączona gra pełnoekranowa (brak przy tym ptaszka) - komunikaty wyskakują zaznaczyłem opcję "Praca w tle/włączona gra pełnoekranowa (ptaszek) - komunikaty nie wyskakują"Zmieniłem w ustawieniach na dwa ptaszki i na razie spokój.
didi Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Do margor i tyfus. Dwa ptaszki działają" ale to nie jest rozwiązanie problemu, to jak odcięcie świecącej się kontrolki smarowania w maluchu. Daleko nie pojedziesz.
sonicsquad Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 URL: http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=homeWspółczynnik wykrycia: 0 / 51Data analizy: 2013-12-29 15:18:56 UTC ( 0 minut temu )00 Analiza Dodatkowe informacje Komentarze 0 GłosySkaner adresów URL WynikADMINUSLabs Clean siteAegisLab WebGuard Clean siteAlienVault Clean siteAntiy-AVL Clean siteAutoShun Unrated siteAvira Clean siteBitDefender Clean siteC-SIRT Clean siteCLEAN MX Clean siteComodo Site Inspector Clean siteCyberCrime Clean siteDr.Web Clean siteESET Clean siteEmsisoft Clean siteFortinet Unrated siteG-Data Clean siteGoogle Safebrowsing Clean siteK7AntiVirus Clean siteKaspersky Clean siteMalc0de Database Clean siteMalekal Clean siteMalware Domain Blocklist Clean siteMalwareDomainList Clean siteMalwarePatrol Clean siteMalwarebytes hpHosts Clean siteMalwared Clean siteNetcraft Unrated siteOpera Clean sitePalevoTracker Clean siteParetoLogic Clean sitePhishtank Clean siteQuttera Clean siteSCUMWARE.org Clean siteSecureBrain Clean siteSophos Unrated siteSpyEyeTracker Clean siteStopBadware Unrated siteSucuri SiteCheck Clean siteThreatHive Clean siteURLQuery Unrated siteVX Vault Clean siteWOT Clean siteWebsense ThreatSeeker Clean siteWebutation Clean siteWepawet Unrated siteYandex Safebrowsing Clean siteZCloudsec Clean siteZDB Zeus Clean siteZeusTracker Clean sitemalwares.com URL checker Clean sitezvelo Clean site
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.