Hebda Napisano 29 Maj 2014 Napisano 29 Maj 2014 Szkoda że złamany z tego co widać.Ale i tak gratulacje
MilKam88 Napisano 29 Maj 2014 Napisano 29 Maj 2014 Orzełek nie musi być ułamany. Mogła zejść patyna na zgięciu podczas prostowania.
mors39 Napisano 29 Maj 2014 Napisano 29 Maj 2014 Witam,MilKam dobrze zauważył.Przy prostowaniu lekko zeszła patyna i to był mój błąd.Mogłem poczekać i wrzucić do wrzącej oliwy z oliwek może byłby w lepszym stanie.To już drugi którego znalazłem dosłownie 200 metrów od domu i tą blaszkę również.Dzięki koledzy.Pozdrawiam
odkrywca72 Napisano 6 Czerwiec 2014 Napisano 6 Czerwiec 2014 Dziś taka kaleka leżała na wierzchu.Spłaszczony był bardzo.Orzełek Szkoła Powszechna II RP.
Kriczer Napisano 6 Czerwiec 2014 Napisano 6 Czerwiec 2014 pogratulować profesjonalnego podejścia do prostowania
odkrywca72 Napisano 6 Czerwiec 2014 Napisano 6 Czerwiec 2014 Kolego prostowałem go z wielkim pietyzmem i cierpliwością grzałem w gotującej oliwce ale jak widać na zdjęciu był zprasowany kompletnie.
manierka Napisano 7 Czerwiec 2014 Napisano 7 Czerwiec 2014 czasami tak bywa ze patyna odpadnie zle nie wyszło za 10 lat spatynuje i będzie ok
paul Napisano 9 Czerwiec 2014 Napisano 9 Czerwiec 2014 Witam.W ostatnią sobotę przejeżdżając z rodziną przez okolice Głowaczowa, postanowiłem zatrzymać się w jakimś lasku żeby nazbierać kurek ( właściwie to żona postanowiła, bo zobaczyła że ludzie sprzedają a ona przecież nie będzie wydawać pieniędzy skoro ma mnie - taka baba chytra). No więc wziąłem wykrywacz,( że niby coś muszę w nim przy okazji poustawiać) kawałek torebki i ruszyłem.W pierwszym ( słownie - p i e r w s z y m ) dołku, trzy metry od samochodu, leżał sobie szturmik pancerny. Kurek nazbierałem naprawdę sporo. Hit dnia a może fart dnia - sam nie wiem, ale radość duża a i jajecznica z kurkami - palce lizać. Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2014 Napisano 9 Czerwiec 2014 No super, ja na twoim miejscu już bym jej czyszczeniem nie męczył :]
paul Napisano 9 Czerwiec 2014 Napisano 9 Czerwiec 2014 Pomoczyła się w oliwce i teraz bardzo ładnie odchodzą takie pojedyncze ziarenka piasku których nie można było wcześniej ruszyć. Nic więcej nie będę przy niej robił( no może uruchomię szpilkę - jeśli się uda).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.