Skocz do zawartości
  • 0

sygnet ss

zsw

Pytanie

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
najbardzej mnie irytuje ten norge ktos mi podpowiedzial ze to norweskich ochotnikow ss pozdrawiam i prosze o id
Napisano
Straciłem kilka minut na wymoderowanie spamu z całego wątku, zatem następny komentarz nie na temat nagradzam. Sugeruję przemyśleć swoje posty.

zsw - nie twórz nic nie wnoszących komentarzy tylko pisz w temacie. Wracamy do meritum...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 17:55 17-12-2013
Napisano
jestes fahmanem chyba masz racje ale nie do konca klamry , orzelki. czaszki robili z cynku i niesmiertelniki wiec prosze o id
Napisano
Kolego proponuję jeszcze stronę techniczną czyli produkcja metali i sposoby ich pozyskiwania. Nie ma rzeczy wykonanej z cynku....

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 19:16 17-12-2013
Napisano

witam oto zdjecia punc DRJB ,800 srebro a przed 800 gwiazka lub cos podobnego nastepne to sa trzy bicia, ksiezyc i dwa bicia obok ksiezyca prosze o id

Napisano
Słuchaj.... on przypomina bardziej sygnet fetyszowski niż faszystowski, takowych używają szamani jakiś grup etnicznych do magii i czarów, ale z SS to nie ma nic wspólnego, każda organizacja oprócz zasadniczego godła czy tak zwanego wizerunku ukazuje jeszcze inne cechy rozpoznawalne w danej dziedzinie, np liście dęby itd. A jak widzę na siłę chcesz od nas usłyszeć że to jest to co ty masz w wyobraźni, ale tak do końca to sam nie wiesz co posiadasz.
Napisano
Poza tym podaje się w jakich okolicznościach go nabyłeś, np zakup allegro czy tablica, dostałeś od dziadka, znalazłeś na ulicy, wykopałeś za pomocą wykrywacza, jeżeli tak trzeba napisać miejsce wykopku, przewertować historię związaną z występowaniem danych wojsk jeżeli chodzi o oryginały totenkopf. Takie informacje wiele ułatwia pracy tutaj powiązanych z forum niejednokrotnie można ich nazwać specjalistami tematu co pomogą a nie zaszkodzą. Nikt nie chce ci wyśmiać fant bo fakt wygląda dość okazale ale nie znaczy to że go nosił np sam dr Hans Frank.
Napisano
Niejednokrotnie spotkałem się z sygnetem i każdy twierdzi że oryginał zaślubiny z morzem" co już przeczy samo w sobie. Każdy rozsądny wie że sygnet został rzucony w toń morską przez Piłsuckiego, więc był tylko jeden jedyny z tamtych czasów i pochłonęło go morze, a to teraz ukazują sprzedają to wszystko repliki na bodobieństwo lub coś w tym rodzaju.

Ps. A co Yetiego to przyjmę zaproszenie na tą herbatę co jej się brzydzi.:-) pozdrawiam krzych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie