zsw Napisano 17 Grudzień 2013 Autor Napisano 17 Grudzień 2013 najbardzej mnie irytuje ten norge ktos mi podpowiedzial ze to norweskich ochotnikow ss pozdrawiam i prosze o id
woytas Napisano 17 Grudzień 2013 Napisano 17 Grudzień 2013 Proponuję zakupy rozpocząć od takiego wydawnictwa.Ostrzegam, że następny post z błędami ortograficznymi skończy się banem. Nieodwołalnym.
zsw Napisano 17 Grudzień 2013 Autor Napisano 17 Grudzień 2013 praepraszam woytas prosze o wyrozumialosc sory i przepraszam wielkich tego forum
Swiety82 Napisano 17 Grudzień 2013 Napisano 17 Grudzień 2013 Straciłem kilka minut na wymoderowanie spamu z całego wątku, zatem następny komentarz nie na temat nagradzam. Sugeruję przemyśleć swoje posty. zsw - nie twórz nic nie wnoszących komentarzy tylko pisz w temacie. Wracamy do meritum...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 17:55 17-12-2013
krzysiek9559 Napisano 17 Grudzień 2013 Napisano 17 Grudzień 2013 Nie ma sygnetów z cynku. Jak już to z cyny lub ocynkowane. Jeżeli jest ocynk to po co srebrzenie.
zsw Napisano 17 Grudzień 2013 Autor Napisano 17 Grudzień 2013 jestes fahmanem chyba masz racje ale nie do konca klamry , orzelki. czaszki robili z cynku i niesmiertelniki wiec prosze o id
krzysiek9559 Napisano 17 Grudzień 2013 Napisano 17 Grudzień 2013 Kolego proponuję jeszcze stronę techniczną czyli produkcja metali i sposoby ich pozyskiwania. Nie ma rzeczy wykonanej z cynku.... Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 19:16 17-12-2013
smuga_79 Napisano 2 Grudzień 2013 Napisano 2 Grudzień 2013 Jest to oryginalny sygnet oddzialow walczacych z wezami :D Przeciez to powojenny wyrob, to nie ma nic wspolnego z militarka ;)
zsw Napisano 25 Listopad 2013 Autor Napisano 25 Listopad 2013 witam oto zdjecia punc DRJB ,800 srebro a przed 800 gwiazka lub cos podobnego nastepne to sa trzy bicia, ksiezyc i dwa bicia obok ksiezyca prosze o id
woytas Napisano 16 Grudzień 2013 Napisano 16 Grudzień 2013 Wygląda jak jakieś Ahnenerbe - made in bazar.
bjar_1 Napisano 22 Listopad 2013 Napisano 22 Listopad 2013 Można by go podciągnąć pod zwykłą kantynówkę", a nie SS... Ale z takimi bajkowymi motywami: węże itp. się nie spotkałem...
zsw Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Napisano 16 Grudzień 2013 chyba nie ma famanow od id pozdrawian bjar-1 c0s zasugerowal czekam na jejo opinie
Czlowieksniegu Napisano 16 Grudzień 2013 Napisano 16 Grudzień 2013 Jeśli przywołany Bjar lub ktoś inny poda współczesne źródła potwierdzające istnienie w epoce i noszenie takiej biżuterii- ja się herbaty napiję*....* świadom, że herbata to zło...
krzysiek9559 Napisano 16 Grudzień 2013 Napisano 16 Grudzień 2013 Słuchaj.... on przypomina bardziej sygnet fetyszowski niż faszystowski, takowych używają szamani jakiś grup etnicznych do magii i czarów, ale z SS to nie ma nic wspólnego, każda organizacja oprócz zasadniczego godła czy tak zwanego wizerunku ukazuje jeszcze inne cechy rozpoznawalne w danej dziedzinie, np liście dęby itd. A jak widzę na siłę chcesz od nas usłyszeć że to jest to co ty masz w wyobraźni, ale tak do końca to sam nie wiesz co posiadasz.
krzysiek9559 Napisano 16 Grudzień 2013 Napisano 16 Grudzień 2013 Poza tym podaje się w jakich okolicznościach go nabyłeś, np zakup allegro czy tablica, dostałeś od dziadka, znalazłeś na ulicy, wykopałeś za pomocą wykrywacza, jeżeli tak trzeba napisać miejsce wykopku, przewertować historię związaną z występowaniem danych wojsk jeżeli chodzi o oryginały totenkopf. Takie informacje wiele ułatwia pracy tutaj powiązanych z forum niejednokrotnie można ich nazwać specjalistami tematu co pomogą a nie zaszkodzą. Nikt nie chce ci wyśmiać fant bo fakt wygląda dość okazale ale nie znaczy to że go nosił np sam dr Hans Frank.
krzysiek9559 Napisano 16 Grudzień 2013 Napisano 16 Grudzień 2013 Niejednokrotnie spotkałem się z sygnetem i każdy twierdzi że oryginał zaślubiny z morzem" co już przeczy samo w sobie. Każdy rozsądny wie że sygnet został rzucony w toń morską przez Piłsuckiego, więc był tylko jeden jedyny z tamtych czasów i pochłonęło go morze, a to teraz ukazują sprzedają to wszystko repliki na bodobieństwo lub coś w tym rodzaju.Ps. A co Yetiego to przyjmę zaproszenie na tą herbatę co jej się brzydzi.:-) pozdrawiam krzych
Pytanie
zsw
prosze o id czy orginal itd
96 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.