Skocz do zawartości
  • 0

bagnet

Kriczer

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bagnet Austro-Węgierski do karabinu Mannlicher wz. 1895(żołnierski) Producent albo Węgry- F.G.GY – Femaru Fegyver es Gepgyar Budapest albo Austria-OEWG (Osterreichische Waffenfabrik Gesellschft, Steyr)te były najczęstsze.Na progu powinny być sygnatury. A tu wszyscy znani producenci http://www.pietka.pol.pl/Znaki_na_M95.pdf
Napisano
Zgaduj, zgadula...

Pochwa z okraglym zaczepem zaby, czyli moze byc ot cos sturczonego", a Turcy skracali to im tylko w lapy wpadlo, w tym i mannlichery.
Napisano
czyli 100 z przesyłką nie zbyt opłacalny interes, w sumie do złotoryji 50 km mam ale no tracić 50 zł na dojazd, żeby obejrzeć trochę bezsens
Napisano
Nie wiem czemu, ale kojarzy mi się jednak z Turcją. Nie miałem jednak czasu przez moje księgi się przebić. A może dałoby się te bicia chociaż rozczytać?
Napisano
Chińskie badziewie...
Pewnie na progu ma napis GEMRAN" do mały żółty brat" pomylił kolejność literek M i G.

Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano
dziękuje bardzo panowie, na pocieszenie kupiłem strychowego poczciwego klasycznego od k98 :)

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie