adamiec Napisano 14 Grudzień 2013 Share Napisano 14 Grudzień 2013 male zdjecie,znaleziony wczoraj,podobno stal 7 lat nakryty jakas folia na podworku.kola byly do polowy w ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamiec Napisano 14 Grudzień 2013 Share Napisano 14 Grudzień 2013 inne foty zapodam innym razem bo nie chce zaladowac.dodam ze wymienilem na golfa III wartego okolo 1500zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART30 Napisano 15 Grudzień 2013 Share Napisano 15 Grudzień 2013 Niedziela.To laseczka od Barta.Klemens,bierz,to może być dobra inwestycja i kupa frajdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 15 Grudzień 2013 Share Napisano 15 Grudzień 2013 Ja tak z innej bajki.Witam Panowie.Czytam ten temat od początku i mam wielki szacunek(a także troszke zazdroszcze) do tego z jakim profesjonalizmem podchodzicie do tematu starych motocykli.Mam małą prośbę.Trafiłem taką pompkę na lesie i interesuje mnie czy uda się ją zidentyfikować lub przyporządkować do konkretnego okresu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 15 Grudzień 2013 Share Napisano 15 Grudzień 2013 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 15 Grudzień 2013 Share Napisano 15 Grudzień 2013 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 15 Grudzień 2013 Share Napisano 15 Grudzień 2013 Wygląda na samochodową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2013 Macie pod spodem link.na zdjęciu do naprawde ciekawej strony.Czy to jest funkcjonalne?Dotykowe gówniane badziewia chyba poszukam Simensa C25 w zabytkach na alle ;(! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 18 Grudzień 2013 Share Napisano 18 Grudzień 2013 Możesz sprecyzować jaśniej o co Ci chodzi?, bo nie trybię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2013 Ciekawiło mnie połączenie tych dwóch silników i zastanawiałem się czy są one funkcjonalne.Natomiast drugie zdanie to irytacja telefonami dotykowymi szlak mnie trafia jak coś z nich wysyłam:)No i coś na ząb kto odgadnie co to za silnik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART30 Napisano 18 Grudzień 2013 Share Napisano 18 Grudzień 2013 No Klemens,łatwo nie było.Dobrze dobrałeś zagadke,ale my podstodolni wyjadacze wiemy że to BLUMFIELD.Firma Blumfield działała krótko w pierwszym dziesięcioleciu ubiegłego wieku,a więc początki początków.Raczej nie zachowało się nic do naszych czasów,w sieci jest kilka drobnych wzmianek o tej firmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sm500 Napisano 19 Grudzień 2013 Share Napisano 19 Grudzień 2013 http://www.youtube.com/watch?v=WtGy7ZiB-b4aż łezka w oku się kręci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 20 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2013 Bart szalejesz :)-ale masz racje i dobrze odgadłeś!Pomyślałem że zrobię tabelkę ze zgadującymi od nowego roku i będę krzyżyki stawiał kto odgadnie poprawnie najwięcej quiz-ów.Pod koniec 2014 wyłoni się Grzybiarza Roku" ;P Nagrodą będzie koszyk na grzyby a w nim to już pomyślę ;) Macie następną zagadkę z tą nie będzie tak łatwo!!!Ps.SM500 świetny filmik jestem ciekaw co to za silnik siedzi w ramie tej wydumy w 3:14 minucie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 20 Grudzień 2013 Share Napisano 20 Grudzień 2013 Wydumka z filmu wygląda na zrobioną na bazie podwozia i silnika Dniepra lub K750 ( bardziej prawdopodobne)i cylindrów od Zundappa KS600 i głowic od BMW R75. W tamtych latach był to szczyt tuningu radzieckiej techniki.Zagadka faktycznie nie łatwa, ale pracuję nad nią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 20 Grudzień 2013 Share Napisano 20 Grudzień 2013 A wracając do twojej zagadki, to myślę, że to doczesne szczątki" Notrona TT z 1907 http://images.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/Rem-Fowler-after-his-TT-win.jpgCo ciekawe do jego napędu służył silnik firmy Peugeot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 20 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2013 Bingo masz racje! Ten sam sprzęt 20 lat póżniej rejestracja się zgadza.Już inne malowanie i opony...Jak Ty to robisz Jerzy- punkt dla Ciebie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 21 Grudzień 2013 Share Napisano 21 Grudzień 2013 Dla uzupełnienia tak ten motocykl wygląda obecnie : http://www.motorcycle-usa.com/289/1535/Motorcycle-Article/1907-Norton-Isle-of-Man-TT-Winner.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 21 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2013 Co by Wam się nie nudziło.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 21 Grudzień 2013 Share Napisano 21 Grudzień 2013 Nigdy nie widziałem takiego, ale strzelamSzwajcaria, Universal (?)C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 21 Grudzień 2013 Share Napisano 21 Grudzień 2013 Żeby nie palić zagadki, podpowiem tylko, że to nie produkt szwajcarski. Jak ktoś uważnie prześledzi cały wątek podstodolniaków, to znajdzie odpowiedź, bo ten motocykl już był przedstawiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART30 Napisano 21 Grudzień 2013 Share Napisano 21 Grudzień 2013 Może bardziej jakiś belg,Fn,Gillett,wieczorem postram się zmierzyć z zagadką.A teraz laseczka na niedziele od Barta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traficc Napisano 21 Grudzień 2013 Share Napisano 21 Grudzień 2013 Szwedzki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traficc Napisano 21 Grudzień 2013 Share Napisano 21 Grudzień 2013 szwedzka sahara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART30 Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 Dawno się tak nie naGooglowałem.Ale trafiłem na strone muzeum.http://www.bjorns-story.se/private/Tekniska%20Malmo/Tekniska_museet_malmo_mc.htmi dalej już poszło lekko.http://motos-of-war.ru/ru/wp-content/uploads/2012/12/NV-military-1000-en.pdftraficc był pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 23 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2013 To faktycznie VN 1000 gratulacje traffic .Tutaj tez ciekawy sprzęt i przypał :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.