Skocz do zawartości
  • 0

Rurka mosieżna, element , łódka

qhcik

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich , jestem tutaj nowy (prosze wybaczyc jezeli cos zrobiłem nie tak ):) ,prosiłbym o identyfikacje moich pierwszych znalezisk na 1 zdj. przy jedynce są to jakies rureczki bardzo duzo ich znajduje , nie mam pojecia od czego mogą byc,2 jakas spinka,3 mosiezne elementy, 4 jakies cos ozdobne ma otwór w górnej czesci , no i 6 dwa rodzaje blaszek obie mauser?

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich , jestem tutaj nowy (prosze wybaczyc jezeli cos zrobiłem nie tak ):) ,prosiłbym o identyfikacje moich pierwszych znalezisk na 1 zdj. przy jedynce są to jakies rureczki bardzo duzo ich znajduje , nie mam pojecia od czego mogą byc,2 jakas spinka,3 mosiezne elementy, 4 jakies cos ozdobne ma otwór w górnej czesci , no i 6 dwa rodzaje blaszek obie mauser?

Napisano
Pociski:

1) 7,62x54R Mosin, melchiorowy tępołukowy, pierwszowojenny
2) nie jestem pewien ale wygląda na lekki do 7,5x54 Mas lub jakiś rdzeń
3) 9x29,5R .38 Special
4) 9x19 Luger
5) 7,62x39 Kałasznikow
6) 7,62x54R Mosin, melchiorowy ostrołukowy, pierwszowojenny
Napisano
Wielkie dzieki za pomoc;)mam jeszcze pytanie odnosnie takiej przystawki.... moim zdaniem byc moze jest to jakies urządzenie optyczne, gdyz w srodkowej czesci jest miejsce na wstawienie np szkiełka pod kątem 45stopni, no i tem napis po rosyjsku cos pomoze;)
Napisano
Z tymi pociskami (a nie kulami) może być ciężko bez kalibrów i długości - bo na oko to mogą do wielu pasować. Wyraźniejsze fotki by się też przydały (przynajmniej ja mogę się tylko domyślać co to jest), możesz czekać na takich co z zamkniętymi oczami rozpoznają, albo dodać trochę informacji.
A na razie zobacz tutaj:
http://odkrywca.pl/typ-pocisku-tepolukowy-78,687958.html
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=439063
bo u Ciebie chyba takie widzę, ale nie jestem pewien tych wymiarów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie