zaara Napisano 16 Czerwiec 2013 Autor Napisano 16 Czerwiec 2013 Od jakiego rodzaju broni może być ta kula?Bardzo proszę o odp.Pozdrawiam
zaara Napisano 16 Czerwiec 2013 Autor Napisano 16 Czerwiec 2013 Od jakiego rodzaju broni może być ta kula?Bardzo proszę o odp.Pozdrawiam
HASAG40 Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 Nadwojciech nie chodzi mi o ten konkretny przypadek?poprostu zdarzyła się gafa początkującej osobie i już jakieś dyskusje w stylu trzeba mieć wiedzę itd.Po to jest to forum jak rozumiem żeby sobie pomagać i wyjasniać pewne kwestie.Vis1939 na ciebie to napewno będę rzygał,niegdyś miałem szacunek dla twojej wiedzy i wypowiedzi ale od pewnego czasu co czytam jakiś post z twoim udziałem to tylko linki do słownika i uczenie gramatyki.Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem ale to już lekka przeginka!
jarzabek Napisano 16 Czerwiec 2013 Napisano 16 Czerwiec 2013 http://www.google.pl/search?q=kula&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SBS-UeSuLYzMtAb874G4Dg&biw=1366&bih=653&sei=ShS-UfucEc3itQaR7oGoAQ
jarzabek Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 no tak ! bo to nie vis1939 powinien uczyc języka polskiego, tylko szkoła. tylko gdzie ona była ?na pomoc Puchatku !p.s vis kończyłeś pedagogikę ? nie ? no to nie przeginaj i nie ucz szacunku do mowy naszych dziadków zwanej często mową ojczystą :)
zaara Napisano 16 Czerwiec 2013 Autor Napisano 16 Czerwiec 2013 Widzę, że masz poczucie humoru i brak wiedzy...:-)
rodan Napisano 17 Czerwiec 2013 Napisano 17 Czerwiec 2013 No co? Bardzo ciekawa znajdka.A nazwa Kula" To pozostałość po broni czarnoprochowej,używana do dnia dzisiejszego.(Dostać kulkę w łeb),(pan bóg kule nosi),(kulom się nie kłaniał)Etc.Komentarze tego typu nie na miejscu.
jarzabek Napisano 16 Czerwiec 2013 Napisano 16 Czerwiec 2013 może byc jeszcze taka. dla tych co nie posiadaja podstawowej wiedzy o amunicjihttp://www.google.pl/search?q=kula+inwalidzka&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=txi-UYynKMXfsgbK8gE&biw=1366&bih=653&sei=uhi-UezTDMfbsgbN7oHQDw
jarzabek Napisano 16 Czerwiec 2013 Napisano 16 Czerwiec 2013 http://www.aksamit.wz.cz/pages/tema3.htm
zaara Napisano 21 Czerwiec 2013 Autor Napisano 21 Czerwiec 2013 Morfeusz27 ale miałeś farta !!! Mnie się zdarzył dołek, gdzie było 20 zł w banknocie + 10 zł w monetach. Podejrzewam, że ktoś był pod namiotem, zakopał i zapomniał.Pozdrawiam
zaara Napisano 21 Czerwiec 2013 Autor Napisano 21 Czerwiec 2013 Panowie, nie ma się co kłócić!!! Mój błąd, przyznaję się do winy i obiecuję poprawę na przyszłość;-)Wszystkich Panów serdecznie pozdrawiam !!!!!!!!!!!!
tyfus Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 myślę, że prawie wszystko zostało wyjaśnione. wiadomo już o co chodzi w ID, więc wracamy do tematu.kolejne posty nie na temat nagrodzone zostaną bonusem.
zaara Napisano 20 Czerwiec 2013 Autor Napisano 20 Czerwiec 2013 Słuchaj Vis1939, człowiek uczy się przez całe życie a i tak umiera nienasycony wiedzy ;-) Kolekcjonuję raczej monetki, czasem łuski a ten pocisk to przypadek, zaciekawiło mnie od jakiego rodzaju broni jest i to wszystko.Pozdrawiam
HASAG40 Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 zaara nie przejmuj się co niektórym to juz naprawdę się nudzi.Z tego forum robi się już jakieś kółko gramatyczne i nauczycielskie.Jak czytam większość waszych postów to zamiast pomagać wytykacie tylko błędy gramatyczne i uczycie zasad pisowni.Nie ma korpki,przecinka,a to się z dużej litery pisze.W tym przypadku ktoś napisał że kula zamiast pocisk i już jest afera!żygać się chce.
morfeusz27 Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 zaara, mi te kule" na początku wychodziły i nawet taki rodzynek się trafił w postaci banknotuhttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum25/20101009.jpgPierwsza moja kula :)a opodal 100zeta ( miejsce gdzie chłopaki robią transakcje z zielskiem :) Szukaj kul i darz dół pzdr dla wszystkichPost został zmieniony ostatnio przez moderatora vis1939 11:17 21-06-2013
Nadwojciech Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 HASAG40,przyzwyczajaj się. tego forum robi się już jakieś kółko gramatyczne i nauczycielskie.Jak czytam większość waszych postów to zamiast pomagać wytykacie tylko błędy gramatyczne i uczycie zasad pisowni.Nie ma korpki,przecinka,a to się z dużej litery pisze.W tym przypadku ktoś napisał że kula zamiast pocisk i już jest afera!"Czy ci się podoba czy nie będziemy wymagać używania poprawnego języka.Każdy może popełnić błąd,zdarza się.Ale bez przesady.To nie Forum dyslektyków..W tym przypadku ktoś napisał że kula zamiast pocisk i już jest afera!"A to dobre! Co to ma wspólnego z gramatyką?Vis wyraźnie napisał o co chodzi.żygać się chce."Jak jest ci tak źle to nikt na siłę cię tu nie trzyma...
vis1939 Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 HASAG40 znamy Twoją twórczość na forum i problemy ze sklecaniem zdań z ładem i składem.I tak sukcesem jest,że po komentarzach do Twoich wpisów typu: To zakrawa o ułomność na poziomie gimnazjum" zacząłeś używać(przeważnie) dużych liter na początku zdania itp.Gratuluje postępów! niestety obawiam się,że nie będziemy zaniżać poziomu forum do takich przypadków.Tak więc rzygaj śmiało,uważaj tylko abyś nie pobrudził sobie gumofilców.
zaara Napisano 19 Czerwiec 2013 Autor Napisano 19 Czerwiec 2013 Dzięki Rodan...;-)No cóż, jestem kobietą ! W wojsku nie byłam i nie muszę się znać na amunicji...
Pytanie
zaara
Od jakiego rodzaju broni może być ta kula?
Bardzo proszę o odp.
Pozdrawiam
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.