HUBERTUS 1656 Napisano 10 Czerwiec 2013 Napisano 10 Czerwiec 2013 Czy Ty skończyłes szkołę podstawową?
kiezmarski Napisano 10 Czerwiec 2013 Napisano 10 Czerwiec 2013 nie chce się wdawać w dyskusję nie dotyczącą tego wątkuto że ukończyłeś szkołę podstawową średnią a nawet studiaz dziedziny historii, nie świadczy o tym, że masz wiedzęw przedmiotowym temacie, ponieważ jak wielokrotnie wcześniej już wspomniałem, od 70 lat propaganda pracujenad tym aby nikt sie nie dowiedział jak było naprawdę
HUBERTUS 1656 Napisano 10 Czerwiec 2013 Napisano 10 Czerwiec 2013 oczywiście również wasze arumenty to również same ogólniki" w tym kraju póki co jest dużo bibliotek,księgarń-poszukasz poczytasz-może coś do głowy trafi...Dopóki stawiasz sobie tezy a nie masz jakichkolwiek argumentów i oparciqa w źródłach to tylko nas w konsternacje wprowadzasz... czyli mam rozumieć że polaków z jakiś względówniemcy chcieli unicestwić, a dlaczego niezamierzali tego samego uczynić ze słowakami, czechami,litwinami, ukraincami, rumunami, bułgarami itd ??" Rumunia i Słowacj i Bułgaria to były państwa Sojusznicze III Rzeszy. Czesi pracowali dobrze wraz ze swym przemysłem ku chwale III Rzeszy. Litwini i ukraińcy byli sojusznikami przeciwko Polakom i ZSRR ale państwowości się od III Rzeszy nie doczekali. Zapomniałes o Rosjanach-których Niemcy masowo mordowali w obozach koncentracyjnych mimo iz Ci oddali się im do niewoli... Zaiste łaskawi Ci panowie z Niemiec byli ,niesli kaganek oswiaty i dobrobytu do ciemnej Europy Wschodniej.
HUBERTUS 1656 Napisano 10 Czerwiec 2013 Napisano 10 Czerwiec 2013 od 70 lat propaganda pracujenad tym aby nikt sie nie dowiedział jak było naprawdę" Świat jest zły,uwziął się na biednych Niemców,świat nie rozumie ich idei... Jeszcze napisz tylko cóż za podła nacja kryje się za takim zohydzaniem najjaśniejszych rycerzy III Rzeszy :)
kiezmarski Napisano 10 Czerwiec 2013 Napisano 10 Czerwiec 2013 na szczęście od jakiegoś czasu idee zjadnoczonej europy,w której niemcy i francja wiodą prym, jako przeciwagi dla sojuszu usa + gb, zdobywają przewagę
HUBERTUS 1656 Napisano 10 Czerwiec 2013 Napisano 10 Czerwiec 2013 :) Jednak chcesz popolitykowac na głównym-po to te wszystkie wypociny :) Baw się dobrze. Od politykowania jest Twitter i FB.
kiezmarski Napisano 10 Czerwiec 2013 Napisano 10 Czerwiec 2013 wciągnąłęś mnie w dyskusje, moderator pewnie posprzątadzięki, ja w sumie nie mam już więcej do powiedzenia,a Wasze argumenty mnie nie przekonują
kempa Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 Kiezmarski chopie ile Ty masz lat? Pytam przez ciekawość. By wątek nie umarł, zapraszam do wrzucania fotek. Jak skończe robote przy swoich" dodam fotki. Prośba do moderatora-zmiana nazwy z partyzantów na poległych. niech się rozwinie ten temat. Ja sam ostatnio znalazłem 4 mogiły do odnowienia". Pozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 Zmienić zmieniłem...Tyle, że patrząc na jakość merytoryczną wpisów nie mam najmniejszego pojęcia czy jest sens kontynuować wątek w tej formie...
kempa Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 dzięki Yeti. Oczywiście masz racje. nie tak miało to wyglądać. Ale do rzeczy-znalazłem krzyż z Matką Boską, za nią spruchniały napis Bóg Honor Ojczyzna, miejsce to znam od urodzenia praktycznie, ale wcześniej tego nie widziałem. Dopiero po wykoszeniu trawy, krzaków, ścięciu drzew widać cokolwiek. Mam pytanie- czy regułka Bóg Honor Ojczyzna" (w gre wchodzi tylko wrzesień 1939-polegli żołnierze) była pisana tylko nad grobami poległych żołnierzy? Bo tak- nie wiem czy to mogiła jakichś NN czy odnosi się to do grobu rodziny rozstrzelanej przez Niemców ok. 100m dalej?
kempa Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 a dokładnie czy piasano to tylko nad grobami żołnierzy czy także cywilów?
Czlowieksniegu Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 Jak dla mnie, powinieneś postarać się odtworzyć bez fajerwerków współczesny grób...
kempa Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 witam. Ostatni znalazłem mogiłe tych ezimiennych".dla mnie zapalanie świeczki to za mało.Chce tą mogiłe-łańcuch obkalający, krzyżodmalować. Czy ktoś wie jak ma się taka samowolado przepisów? Robić to z partyzanta czy niekoniecznie? jak przepisy to widzą? A jak wy to robicie? Myśle że o tych bezimmienych trzebaszczególnie dbać. My do nich przyjdziemy. Rodzinanigdy.....lub z przypadku. Chodzi o pamiŕć tychbezimiennych.Ostatnie pytanie jest oczywiście aktualne. Ale zacznijmy może jesze raz merytorycznie i na temat.
kempa Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 nie ma grobu wsółczesnego - w tym kłopoţ. Jest rupieć stary-deska z napisem, a raczej resztkami. Ale zrobie inaczej-odtworze napis a potem zadam pytania
kempa Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 Yeti przepraszam-o tym samym myślimy. Zalatany jetstem i nie skojarzyłem. Dam foty na gotowe. Pozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 Współczesnego = c.a. 1939...Dwa- jeśli chcesz np odmalować łańcuch, czy postawić krzyż, to ja ( mając w genach lenistwo i anarchię ) głowy bym sobie władzą" nie zawracał... Jeśli już, to bym z najbliższymi tambylcami porozmawiał.Trzy- witamy w klubie... Nie bez powodu staram się parę razy do roku świeczki na mniej lub bardziej bezimiennych i zapomnianych przez ludzi grobach Dolnoślązaków zapalić... Może i ktoś za moich krewnych za Uralem i na Ukrainie zapali?
kempa Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 spokojna głowa. Zanim spytałem to wyremontowałem:) tylko cicho, nic władzy nie mów:) bo dopiero będe pytał konkretnie.....więc wiesz:)
e-NDek Napisano 1 Grudzień 2013 Napisano 1 Grudzień 2013 Zdaję sobie sprawę, iż są tu na tymże promilitarnym Forum i Ci, Którzy przyszli pod Krzyż ze zniczami; jak i Ci, którzy je pozagaszali olewając haniebnie.Ale żeby Partyzanta Polskiego z Terrorystą pomylić" ?!A co ma powiedzieć mieszkaniec Afganistanu walczący o wolność swego Kraju, Któremu wioskę i cywilów Ktoś ostrzelał w nocy z moździerza ?Kogo z Nich Pan K. by nazwał Terrorystą ?Przeca to gorzej niż hańba; by tak zbeszcześcić trud poniesiony przez Rodaków całe dziesiątki lat temu.Panie ! Widziałem w Arnejm, na grobach Naszych Komandosów; w jakim wieku oddali swe życie za Kraj.Tam Im było danym polec; nie na ulicach warszawskich, niestety.Powstańcy Warszawscy, Partyzanci czy choćby Hubalczycy w grobie się obracają Mości Mącicielu !Z partyzantką czy bez; i jedni i drudzy by Nas wyriezali, bo te setki lat istnienia Naszego Kraju udowodniły jedno : wojaczkę mamy w genach, a nie jak Czesi cichosiedztwo w pampersach.Wprawdzie Hubal starał się na włąsną rękę a raczej szablę ... walczyć; ale czyż nie zdawał sobie sprawy z przedwojennego bajzlu politycznego w Polsce ?Czy nie przewidziałby Wyspy Wężów ? Zamachu na Wodza Naczelnego ?Brak sił, nawet na klikanie.I jak Panie ... tu o Patriotyźmie coś napisać ? A co Czeczeńcy by powiedzieli w tym temacie, Z Dudajewem na czele ?Albo Basajew ?Hm ?!Jest jednak coś bardziej niepokojącego, co umiejętnie zamąca się w mediach aferami, nieustalonymi zabójstwami a to dziecka; a to zaginięciem dziewczyny i t. d.Spada zdolność Społeczeństwa do stawienia zbrojnego oporu Komukolwiek.Coraz słabsza kondycja najmłodszych.I coraz to Ich mniej.Niechaj więc los Kurdów i Ormian ostrzeżeniem będzie.
Czlowieksniegu Napisano 2 Grudzień 2013 Napisano 2 Grudzień 2013 Niechaj więc los Kurdów i Ormian ostrzeżeniem będzie."Myślisz, że Turcja nas ....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.