Skocz do zawartości

Stare domy part two :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Świeże znaleziska ze starej chałupy koło Przysuchy : 4 szt. niemieckich odkażalników z zawartością ,bakielitowa oliwiarka do Mausera ,łuska do ruskiej 45-ki ,strzemię i aluminiowa skrzynka na taśmę do emgiety. Mam pytanie - do odkażania czego służyły te odkażalniki ,w środku jest biały proszek ,etykietka zatytuowana jest Hautengiftungsmittel" ,czy proszek ten może sobie zostać w pudełeczku ,czy lepiej go wysypać?

pzdr

bjar_1

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam
Co do tego proszku w srodku to lepiej go wysyp, wykopałem bardzo duzo takich odkażalników i niestety sporo mi popękało poniewarz ten proszek pęczniał :-( chociarz jeśli to nie są wykopki tylko z chałupy to może tak sie nie stanie :-)
Pozdrawiam Mateusz

...73% ludzi na tym forum ma wyniki lepsze..." - tylko zaczynam zauważać postępującą chorobę objawiającą się niechęcią do dzielenia swoją wiedzą i osiągnięciami z innymi. Obym się mylił. Albo po prostu forum pustoszeje.
Wydaje mi się że dwa lata temu łatwiej tu było o informację.
Pozdrowienia dla otwarych odkrywców.

Nie miałem na myśli nikogo personalnie, tym badziej Ciebie, tylko ogólny poziom niektórych dyskusji. Ty akurat pokazujesz dużo i oby wielu tak robiło.
Kiedyś mozna było sie na forum dowiedzieć znacznie więcej. A może to ja stałem sie bardziej wymagający?

Ach i jeszcze ten piękny ręcznik Kriegsmarine...chyba specjalnie umieściłeś tą aluminiową skrzynkę na amunicję do MG w pobliżu tego ręczniczka!:) Cały czas zazroszczę, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

Pozdr
Marcin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie