zsw Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 prosze o identyfikacje pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
drag47 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 A co to Jarzabek, licytowałeś i się nie udało ,że tak się pieklisz? Czyżby Zsw Cię przelicytował? Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 oooooo i Bigo :) chłopcy się parują w podobnym czasie nowi na forum :) chwała im za to :) nie tak jak my bjar_1 - nie ? :):):):) pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarzabek Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 może się zdziwisz ale nie mam konta na allezło :)poza tym mam ciekawsze rzeczy i obiekty zainteresowań, niż kupowanie szajsozłomu na allezło :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
odkrywca72 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Jarzabek ma rację ten koleś sobie robi jaja i już.Zero ś,ć,ą,ę i innych znaków interp.Ciężko przeczytać to co on pisze.Oczywiście nie jestem jakimś tam znawcą języka no ale trzeba to chyba piętnować.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 ehhhh ... dobra Panowie, proponuję wrócić do tematu ... o ile się da.reszta bez komentarza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsw Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 prosze o identyfikacje pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsw Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 2 foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsw Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 3 foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsw Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 ostatnie foto prosze o identyfikacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarzabek Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 to kupujesz i nie wiesz co kupiłeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsw Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 to stara klamra lezala zapomniana kupe czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 może być i wehrmacht :)http://myvimu.com/exhibit/24007-klamra-wh-aresztowana-zgwalcona-i-zaadoptowana Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarzabek Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 ale rżniesz cymbała o stara klamra lezala zapomniana kupe czasu"a kupiona pon 04 mar 2013 18:57:46 CET na allezło :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsw Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 dzieki huk juz przestalem sie bac ciebie pozdrawiam dzieki za to i tamta id z poszanowaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gulta Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Panowie wracamy do dyskusji merytorycznej :)Jest to zwykła klamra podoficerska WH - materiał ALU.Oczywiście lekko zgwałcona.Masz tu przykład z mojej kolekcji jak powinna wyglądać w lepszym stanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 mnie bać ??? przecież to do mnie pisałeś na priva :):):) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hansdekawka Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 @ jarzabek,klamra lezala zapomniana kupe czasu" u sprzedającego w piwnicy lub na strychu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Podoficerska? A czemu to tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HU13ERT Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 GultaPiszesz, że to klamra podoficerska.A pokaż mi jaką nosili szeregowi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsw Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 juz zatrybilem ale moje priv zablokowalem dalem ciala musze jakos odblok tylko nie wiem jak pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gulta Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Nooo dobra....być może trochę namieszałem ale postaram się wytłumaczyć...jeśli się mylę to proszę poprawcie mnie - chętnie pochłaniam wiedzę każdego rodzaju :)Więc napisałem podoficerska odruchowo kierując się 2 szczegółami - rodzaj materiału - ALU oraz kolor resztek pasa.1)Nie chce teraz wymyślać teorii ani przypominać sobie z pamięci źródeł ale od wielu lat mam zakodowane w pamięci jak tabliczka mnożenia - klamra stalowa - szeregowy zaś aluminiowa - kadra2)Według pewnych źródeł (z tego co pamiętam między innymi w publikacjach Zakładu Historii Wojskowej Instytutu Historii Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu) znaczenie miał kolor skórzanego pasa - czarny dla szeregowców, czerwonobrązowy dla kadry - więc przyglądając się zdjęciom dla mnie jest to pas (był to pas) czerwonobrązowy3)Ostatnia rzecz - najmniej znacząca ale niejako potwierdzająca moje przypuszczenia - znajdując klamry aluminiowe ZAWSZE w pobliżu wyciągałem fanty wskazujące na to, iż raczej nie zgubił jej szeregowy - na przykład pestki po broni krótkiej, resztki drogiego srebrno-złotego, grawerowanego zegarka i temu podobne rzeczy....wiem że argument słabiutki :)Reasumując - jeśli się mylę - a tkwię w tym błędnym przekonaniu już kuuupę lat to proszę poprawcie mnie - chętnie zweryfikuję stan mojej wiedzyPozdrawiam i przepraszam za zamieszanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 A.D.1 - bzdura, poprostu aluminiówki są z początkowego okresu wojny, później tłulki już stalówki (choć i pewnie częściowo aluminiówki też - w zależności od dostaw materiału dla producenta),A.D.2 - brązowe pasy - Kriegsmarine, lakierowane itp - paradne,A.D.3 - masz rację, twój argument w tym punkcie jest bardzo słabiutki ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
zsw
prosze o identyfikacje pozdrawiam
22 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.