Skocz do zawartości
  • 0

odznaczenia niemieckie czy to kopie

zsw

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
nie smiej sie hasag40 za ten komplet ze zdiecia 5odzn z krzyzem 5stow mowic reszte za te 5 sztuk odzyskam cos to powiem co z reszta no i klamry tesz 2 ss
Napisano
sorki dopiero sprawdziłem no powiem szczerze że nie odzyskasz nawet połowy sumy którą wpłaciłeś chyba że wystawisz na aukcjii z myślą o oszustwie tzn.wystawisz jako oryginał i złapie się jeleń wtedy tak a nawet zarobisz troszkę:-)ale to wiąże się z ryzykiem więc nie polecam lepiej przyjąć to na klatę i dać spokój wystawić jako kopie i odzyskać chociaż część straconej kasy taka moja rada;-)
Napisano
zsw ale jak to kupowałes tylko z tego pierwszego zdjecia czy jak? ( niewyraznego). Osobiście nawet jako nie znawca tematu to widze tu współczesna robote.
Napisano
tyfus spoko id już załatwione w sumie to masz rację nie ma co tutaj gdybać jak to mówią niewiedza kosztuje dla mnie temat zamknięty pozdrawiam
Napisano
no to zamykamy drzwi, gasim światło, paciorek i idziem spać.
aha, jeszcze siusiu

Houston możecie coś z tym zrobić? no przecież niereformowalny.
Napisano
Odznaka skoczka i Za walkę z bandami kopie.
Widać że są to odlewy z słabo zaznaczonymi szczegółami.
Za walkę z bandami posiada także źle dobrane mocowanie szpilki.
Orzeł przy Skoczku nie posiada szponów.
Napisano
orzel jest pozlacany bylem u zlotnika sprawdzal za walki ma sygnature r.s nastepne wysle jak bede w domu a co z krzyzem rycerskim
Napisano
Tak jak pisałem obydwie odznaki to KOPIE.
gdzie tu widzisz krzyż rycerski ??
odznaczenie z orłem i 1939(wyleciało mi z głowy jak fachowo się na to mówi) nadawano osobom które w czasie I wojny światowej otrzymały EK, a w czasie II wojny wykazały się męstwem. zamiast nadawać im drugi EK dodawano to.
Napisano
nie rozumiem co oznacza ek ta z orlem rozumiem orginal a ta szpanga z wstega ek 1939 to tez orginal tak i za co ja dostawano a krzyz rycerski jest na wspulnym 1 zdieciu a ta szturm z sygnatura r.s to kopia ,a krzyza zdiecia mam na stacjonarnym kompie te sa z laptopa pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie