Jump to content
  • 0

Unikatowy Erdkampff

Wschowianin

Question

Posted

Witam, odznaczenie z cyframi zostało zatwierdzone przez Geringa w 1943r. Czy jest możliwe, że trafiłem na takie cacko? Czy jest to oryginał? Odznaczenie posiada liczne poloty. Według jednego z muzeów odznaczenie z cyframi jest praktycznie niemożliwe w zdobyciu na rynku kolekcjonerskim. Jak widać to odznaczenie jest V klasy, najwyższej klasy.
Pozdrawiam

13 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Nie spinaj się tak... po czym to stwierdzasz? chciałbym wiedzieć dlaczego uważasz to odznaczenie jako fałszywkę, jakieś konkretne cechy na nim widać czy na oko to widzisz?
Posted
Wschowianin cały czas pytasz czy oryginał więc tobie odpowiedziałem grzecznie że lipa na 100% więc w czym widzisz problem?nie spinam się tylko piszę jak jest a ty dalej szukasz sensacjii dobrze więc podpowiem zapięcie i szpila typowa dla badziewnego odlewu zapewne zapięcie górne to jednolity odlew a nity także całość wykonana ze stopu cynkowego szpila miedziana nie srebrzona tylko niklowana dolny haczyk lipny nity nie te odcienie na fotkach dają jasny obraz dla bardziej wtajemniczonych że patyna a raczej jej namiastka jest świeża wygląda jak palona lub moczona w kwasie i ziemi itd. jeszcze jakiś konkret?
Posted

Witam, odznaczenie z cyframi zostało zatwierdzone przez Geringa w 1943r. Czy jest możliwe, że trafiłem na takie cacko? Czy jest to oryginał? Odznaczenie posiada liczne poloty. Według jednego z muzeów odznaczenie z cyframi jest praktycznie niemożliwe w zdobyciu na rynku kolekcjonerskim. Jak widać to odznaczenie jest V klasy, najwyższej klasy.
Pozdrawiam

Posted
O to chodziło:) chciałem konkretu:) nie szukam sensacji... Jestem nowy dlatego chciałem dowiedzieć się o tym bardziej szczegółowo:) pozdrawiam:)
Posted
to jest to o czym myślisz tylko że w nieoryginalnym wydaniu:-)niestety lipa na 100% i nie ma nad czym tutaj dyskutować uwież mi;-)
Posted
Dużo zależy skad ją maszz Jak wykopałes albo znalazłeś to jest cień nadziei, w każdym przypadku, nawet takim. Jezeli kupiłes na bazarku albo dostałeś od znajomego, nie mówie już o super opłacalnym zakupie za flaszke", to już inna bajka:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information