Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik ss

bartek1980

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak pierwszy raz słyszycie o możliwości wykopania falsa robionego na epokowym materiale, to jeszcze mało wiecie.
Daj dobre fotki w powiększen iu, chyba że się boisz prawdy.
Napisano
Kolego Remington rozwiń może troszkę temat wykopywania falsów.Ja należę do tych co mało wiedzą.pozdr
Napisano
mat, znalezienie jakiegoś fanta w terenie czyni wiarygodnym inne takie fanty. Cwaniaki wpuszczali falsy w teren żeby potem takie wykopki uwiarygodniały sprzedaż kolejnych falsów. I biznes się kręci.
Napisano
To oryginał ,nawet dziadowsko wykonana punca SS Flak E. Rgt na awersie jest charakterystyczna dla blach tej jednostki.
Napisano
Dziękuje za komentarze i opinie zwłaszcza o falsyfikacie.
Jest to na 1000% orginał bo sam go znalazłem. Wrzucając na forum chciałem się dowiedzieć coś o jednostce z której pochodził właściciel nieśmiertelnika
Napisano
i pewnie 99,9% wpuszczane w glebe były blaszki SS,bo to się najbardziej opłaca, dzięki Trooper85 za wyjaśnienie
Napisano
O takie fotki chodziło, bicie wygląda na oryginalne. Swojego czasu ziemia oddała sporo nie wybitych blach, które po części poszły na warsztat, a potem spowrotem do gleby, tak jak napisał kolega Trooper. Chodzi o pozyskanie wiarygodnych świadków, jak i naturalne spatynowanie nowego wybicia. W tym celu cierpliwi co jakiś czas polewają ziemię chemią, jaki poprostu oddają tam mocz. skórka warta wyprawki, ceny tego typu blaszek są znaczne.
Identyfikowałem trochę takich falsów, niektóre zrobione były bardzo dobrze, do rozpoznania potrzebny był mikroskop techniczny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie