Skocz do zawartości
  • 0

Menażka -na sprzedaż

damian.

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ludzie darujcie sobie te złośliwości na czele z moderatorem.... jak gość dał na id to chyba wiadomo że chodzi o identyfikacje, i przynajmniej uczciwie napisal ze chce sprzedać.
Polska powojenna, lata 40/50-te.
Napisano
por.pil.020 - gdzie w moich pytaniach widzisz złośliwość.
Pytałem bo było brak konkretów, a że to dział ID nie jest równoznaczne z oczekiwaniami autora wątku. Różne cuda wianki Userzy robią zakładając wątki.

por.pil.020 - jeżeli chcesz koniecznie możesz dopiero poznać moją złośliwość ...

to tak na marginesie
Napisano
Taka dobra rada ....ogladajcie te stalowe menażki naprawde dokładnie, bo ja w ten sposób za 5 zeta kupiłem przedwojenną w stanie strychowym ;-)))).
Napisano
o zaczep jak w niemieckiej, ale góra nie pasuje", tak jak napisał HałaBała, nosi cechy pruskiej I wojennej, stąd przypuszczam, że może to byc pokrywka próbnej partii przed 1923 skomletowany z późniejszym kociołkiem..., a farby chyba nie ma, albo przekłamane kolory.....,
tu link do tematu
http://www.odkrywca.pl/menazka-silesia,691744.html#691744
Pozdr.
Napisano

Zdjęcie na życzenie. Farby nie trzeba szukać w zakamarkach, zachowała się na większej części przedmiotu.

Żadnych bić się nie doszukałem...

por.pil.020 -dzięki za identyfikację.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie