Skocz do zawartości
  • 0

kurtka M-65

pablo

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wygląda jak jedna z wielu nowych imitacji tej kultowej kurtki, zobacz na sygnowanie zamków - (pierwotne wersje do lat 90-tych miały napis SCOVILL) teraz powinno być ALPHA, po za tym na metce brak kilku informacji i nazwy firmy.
Napisano

Te kurtki produkowało tak wiele firm,że trudno powiedzieć która jest oryginalna.Te przeznaczone dla armii miały na metce wypisany nr kontraktu.Kurtki te były też produkowane z przeznaczeniem na rynek cywilny przez różnorakie firmy z różnym efektem końcowym.Twoja wygląda na taką właśnie podrzędną kopię.Niektórzy uważają,że tylko kurtki a firmy ALFA
są oryginalne,choć miałem kontraktową camo bez oznaczenia firmy.Na zdjęciach parę szczegółów M65 wykonanej przez AlFĘ.
Jak chcesz mieć trwałą i mocną kurtkę to szukaj z tej firmy.
Moja ma już dziewiętnaście lat i jeszcze się trzyma dobrze,a był okres,że śmigałem w niej od jesieni do wiosny.

Napisano
Może była produkowana na rynek cywilny widziałem M65 wyprodukowane w USA epoce w różnych kolorach od czarnej czy niebieskiej po buraczkową,firmy prócz kontraktowych zamówienia dla armii równolegle produkowały takie kolorowe cudaki.O ile niebieskie mogły służyć np. navy,straży przybrzeżnej itp. to dla kogo były buraczkowe ,dla więźniów ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie