pablo Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Napisano 23 Styczeń 2013 Witam mam pytanie czy to oryginalna kurtka M-65?Pozdrawiam-Paweł
margor Napisano 24 Styczeń 2013 Napisano 24 Styczeń 2013 Wygląda jak jedna z wielu nowych imitacji tej kultowej kurtki, zobacz na sygnowanie zamków - (pierwotne wersje do lat 90-tych miały napis SCOVILL) teraz powinno być ALPHA, po za tym na metce brak kilku informacji i nazwy firmy.
Czlowieksniegu Napisano 24 Styczeń 2013 Napisano 24 Styczeń 2013 2013-01-24 00:31:46A nr kontraktu/zlecenia? Na wszystkich moich ciuchach by USA mam...
wędrowiec Napisano 24 Styczeń 2013 Napisano 24 Styczeń 2013 Te kurtki produkowało tak wiele firm,że trudno powiedzieć która jest oryginalna.Te przeznaczone dla armii miały na metce wypisany nr kontraktu.Kurtki te były też produkowane z przeznaczeniem na rynek cywilny przez różnorakie firmy z różnym efektem końcowym.Twoja wygląda na taką właśnie podrzędną kopię.Niektórzy uważają,że tylko kurtki a firmy ALFAsą oryginalne,choć miałem kontraktową camo bez oznaczenia firmy.Na zdjęciach parę szczegółów M65 wykonanej przez AlFĘ.Jak chcesz mieć trwałą i mocną kurtkę to szukaj z tej firmy.Moja ma już dziewiętnaście lat i jeszcze się trzyma dobrze,a był okres,że śmigałem w niej od jesieni do wiosny.
woytas Napisano 24 Styczeń 2013 Napisano 24 Styczeń 2013 Podaj numer z metki to powiem Ci czy oryginał - alpha robiła kontraktowe ale także po za kontraktem. To pierwsza liga wytwórców.
obert8 Napisano 24 Styczeń 2013 Napisano 24 Styczeń 2013 guziki ma dziwne i kolorek cos nie taki dla mnie to nie orginal kurtka wzorowana na M 65
abcd Napisano 24 Styczeń 2013 Napisano 24 Styczeń 2013 Może była produkowana na rynek cywilny widziałem M65 wyprodukowane w USA epoce w różnych kolorach od czarnej czy niebieskiej po buraczkową,firmy prócz kontraktowych zamówienia dla armii równolegle produkowały takie kolorowe cudaki.O ile niebieskie mogły służyć np. navy,straży przybrzeżnej itp. to dla kogo były buraczkowe ,dla więźniów ?
Pytanie
pablo
Witam mam pytanie czy to oryginalna kurtka M-65?
Pozdrawiam-Paweł
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.