Skocz do zawartości

Pancerne zagadki cz.4

macvsog

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 354
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Wszystkim będącym pod wrażeniem wiedzy uczestników konkursów wszelakich polecam wątek z forum IOH do rozwiązywaczy konkursów fotograficznych" lub jakoś tak :D

Dla niezalogowanych tam w dużym skrócie: skopiować zdjęcie na dysk, zapytać wujka googla-grafika o plik, błyskać wiedzą ;D

• 3 weeks later...
Jak napisałem w innym wątku, nie używam google grafika, lecz polegam na swojej pamięci i kojarzeniu.
Natomiast metoda gaszenia szybu wiertniczego za pomocą silnika odrzutowego, była stosowana w okolicy miejscowości Karlino, ale nie wszyscy mogą to pamiętać ;)

Proszę, niech ktoś zada za mnie.

Pozdrawiam.

No fakt Leszku, pod Karlinem się paliło 3 lata wstecz zanim się urodziłem a pamiętam jeszcze z dziecięcych lat podsłuchiwane opowieści rodziców i znajomych przy weekendowych spotkaniach karcianych co to się tam wtedy działo... to była gruba sprawa na pomorzu. Ja mieszkałem w Gryficach, hektar dalej na zachód a o Karlinie wszyscy chyba u nas słyszeli.
Swoją drogą, ciekawy sprzęt, tak samo jak odkurzacz" z silnika MIG'a-15 do oczyszczania pasów startowych. Gdyby jeszcze była dostępna jakaś dokumentacja pozwalająca na zaprojektowanie modelu... achh się rozmarzyłem... :)

• 2 weeks later...
Monster

In order to train gunners in shooting at a live target, the IDF installed stanted armoured plates on both sides of a Sherman tank. Due to lach of plates appropriate in size and thickness, use was made of panels of junked T-34 tanks which the IDF had captured in the Sinai Campaign (1956). This Sherman hull is still impregnated with the various typesof bullets fired during shooting practice.

p.s następnym razem zamazuj adres zdjęcia ...

• 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie