predi888 Napisano 2 Październik 2013 Share Napisano 2 Październik 2013 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parus Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 Sentinel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parus Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 uściślając AC3 z 25 funtówką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 AC-3 'Thunderboltparus ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parus Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 to coś z topowych tematów, ostatnio i łatwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 3 Październik 2013 Autor Share Napisano 3 Październik 2013 D-30, T-34/122. Syryjski wynalazek w izraelskim muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 Wszystkim będącym pod wrażeniem wiedzy uczestników konkursów wszelakich polecam wątek z forum IOH do rozwiązywaczy konkursów fotograficznych" lub jakoś tak :DDla niezalogowanych tam w dużym skrócie: skopiować zdjęcie na dysk, zapytać wujka googla-grafika o plik, błyskać wiedzą ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parus Napisano 4 Październik 2013 Share Napisano 4 Październik 2013 Szybko poszło, Twoja kolej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 marazm nastał,minęło już regulaminowe dwa tygodnie.To nie fotomontaż,do czego służy ta maszyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 Wydaje mi się ,że do rozminowywania terenu, albo do usuwania lodu z pasa startowego. Choć patrząc na krajobraz wokół tego sprzętu bardziej jestem za opcją numer jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 Do gaszenie płonących szybów wiertniczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilŚwieżak Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 tak jak napisał kolega Leszek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 Od kiedy nastała google grafika to ten temat stracił w ogóle sens . Chociaż miło było przekopywać 20 stron w poszukiwaniu pojazdów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parus Napisano 25 Październik 2013 Share Napisano 25 Październik 2013 kwestia uczciwości, ja grzebię w książkach i po stronach web. Żadnego wspomagania google grafem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 25 Październik 2013 Share Napisano 25 Październik 2013 Jak napisałem w innym wątku, nie używam google grafika, lecz polegam na swojej pamięci i kojarzeniu. Natomiast metoda gaszenia szybu wiertniczego za pomocą silnika odrzutowego, była stosowana w okolicy miejscowości Karlino, ale nie wszyscy mogą to pamiętać ;)Proszę, niech ktoś zada za mnie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroslav Napisano 25 Październik 2013 Share Napisano 25 Październik 2013 No fakt Leszku, pod Karlinem się paliło 3 lata wstecz zanim się urodziłem a pamiętam jeszcze z dziecięcych lat podsłuchiwane opowieści rodziców i znajomych przy weekendowych spotkaniach karcianych co to się tam wtedy działo... to była gruba sprawa na pomorzu. Ja mieszkałem w Gryficach, hektar dalej na zachód a o Karlinie wszyscy chyba u nas słyszeli.Swoją drogą, ciekawy sprzęt, tak samo jak odkurzacz" z silnika MIG'a-15 do oczyszczania pasów startowych. Gdyby jeszcze była dostępna jakaś dokumentacja pozwalająca na zaprojektowanie modelu... achh się rozmarzyłem... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 8 Listopad 2013 Share Napisano 8 Listopad 2013 show must go on.what is this Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 8 Listopad 2013 Share Napisano 8 Listopad 2013 Monster In order to train gunners in shooting at a live target, the IDF installed stanted armoured plates on both sides of a Sherman tank. Due to lach of plates appropriate in size and thickness, use was made of panels of junked T-34 tanks which the IDF had captured in the Sinai Campaign (1956). This Sherman hull is still impregnated with the various typesof bullets fired during shooting practice.p.s następnym razem zamazuj adres zdjęcia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 9 Listopad 2013 Share Napisano 9 Listopad 2013 fakt,gapa ze mnie.zadaj coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 6 Grudzień 2014 Share Napisano 6 Grudzień 2014 Witam ! Z zainteresowaniem śledziłem Pancerne zagadki" ale dosyć dawno już nic się tutaj nie pojawiło. To może coś wrzucę po moim niedawnym buszowaniu po US National Archive? P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 6 Grudzień 2014 Share Napisano 6 Grudzień 2014 No tak - zadanie ułatwione bo nie zamalowałem oznaczenia na drzwiach :( Zaraz się poprawię ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 6 Grudzień 2014 Share Napisano 6 Grudzień 2014 Kolejny Amerykanin" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 9 Grudzień 2014 Share Napisano 9 Grudzień 2014 Czyżby zagadki były za trudne? Wobec tego cos łatwiejszego - także zza dużej wody" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 9 Grudzień 2014 Share Napisano 9 Grudzień 2014 Wygląda trochę jak RAM 3.7 aa/at gun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 10 Grudzień 2014 Share Napisano 10 Grudzień 2014 Tak jest - zgadza się. Dokładnie jest to tuż przed zainstalowaniem opancerzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.