Jaro5 Napisano 17 Marzec 2004 Autor Napisano 17 Marzec 2004 Jak w temacie :http://www.odkrywca-online.com/kontakty/index.php?action=miejsce&id=853
Traper7 Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 To prawda, przysłano mi kilka maili z wirusami, jestem przekonany że to koledzy" z forum. Dorwać takiego i zrobić mu przedziałek na głowie saperką!
jack61 Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Przeciez w rubryca .. posiadany sprzet .. nic nie wpisałczyli muzgu tez mu brakuje
bolas Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 propo rozsyłania wirusów ... wezcie pod uwage ze nie wszyscy maja net w domu czy w pracy gdzie mozna sobie godzinami ustawiac outlooka, konfigurowac antyspamy i inne cuda antywirusowe. podejrzewam ze wielu z nas korzysta z kafejek i czesto widać ze programy pocztowe (jak wlasnie outlook) tu poinstalowane robia co chca mimo staran (i czesto wysylaja przy okazji odbierania poczty czy wyslania swoich wiadomosci) nikontrolowane zawiruszaone maile. z reszta pewnie ludzie korzystajacy z kafejek nie maja ani czasu ani ochoty na zabawianie sie w czyszczenie kompa z wirusow bo to robota obłsugi.
bjar_1 Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Jarek ,pisałem już o tym idiocie na forum...trepanacja by mu się przydała...:Ppzdrbjar_1
Romel79 Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Ja dostałem wirusy od kilku osób i spewnością nie robiły to celowo, poprostu wirus sam się rozsyłał bez ich wiedzy.pzdr Romel
beaviso Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Nawet niekoniecznie, już to kiedyś tłumaczyłem.Wirus z zainfekowanego komputera forumowicza X może zostać wysłany do losowo wybranego innego forumowicza, ale jednocześnie posiadać jako nadawcę innego losowo wybranego forumowicza.Przykład:X jest zawirusowanyY i Z są zdrowiKtóregoś dnia, Z dostanie email z wirusem, podpisany Od: Y".Z wkurzy się na Y, choć to wina X :)))
Jura Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Ja byłem przez tydzień poza domem- komp, oprócz wyłączenia z zasilania był nawet fizycznie odłączony od kabla- a mimo to w moim imieniu"- został wysłany liścik z wirusem.Ktoś ma mój adres w swojej książce adresowej, i wirus z tego skorzystał :-(
beaviso Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Uściślę:Nie potrzeba nawet wpisu w książce adresowej.Wystarczy zazwyczaj... korzystanie z forum Odkrywcy"! Podstrony .html, .htm., .php trafiają do tymczasowych plików internetowych i siedzą aż do czasu ich wyczyszczenia (czyścicie?) Wirusik (robak) przegląda sobie właśnie takie pliki pod kątem adresów email, a na stronkach forumowych aż roi się od naszych adresów!!!!!
jacek1 Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Ja dostawałem już cuda różne z całej Polski, ale też i z całego swiata. Nie wiem jak mój adres tam się znalazł. Ważne że Panda to wszystko zjadła (mam nadzieję).
Jura Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Dobrze- ale jest na to jakaś rada?Bo ja dziś dostałem list z opieprzem" za przesłanie listu z wirusem. Przepraszam stadninę koni w Zbrosławicach- ale ja do Was nie pisałem!
lorakl Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 Odkad wirusy rozpanoszyly sie w necie, 2 razy dziennie (to juz chyba obsesja ;)))))))) skanuje dysk mksvirem z onetu i mam spoko. Polecam ten sposob. Co do oprogramowania antivir, to jest zawsze opoznione. Pozdrawiam Karol
jacek1 Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Mam pytanie do bjar1 czy wysyłał do mnie pocztę, bo właśnie dostałem maila z załacznikiem zip. Chyba jednak wirus dalej krąży po forum.
Monsun Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Witam,ja dostaję od 4-6 zainfekowanych wiadomości dziennie. Ostatnia jaka przyszła do mnie była od Michalczewskiego. Trzeba być cierpliwym i od razu kasować.PozdrMarcin
AK77 Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Panowie tylko cierpliwość i szybkie kasowanie ! Ja również dostaje kilka takich wiadomości, ostatnio np. PZPN-u.Pzdr AK77
bjar_1 Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 jacek1 - nic do Ciebie nie wysyłałem... jakiś gówniany wirus się podszył pod mój adres ,wcześniej zainfekowanego maila odemnie" dostał Beaviso.pzdrbjar_1
beaviso Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Wczoraj znowu, Bjarze, wczoraj znowu!Tym razem jednak jakaś inna treść była, swojska! Bez załącznika, za to z linkiem w treści, prowadzącym do strony:www.nagielaski.prv.pl, czy coś a'la podobnie :)))Kilka dni temu ściągnąłem uaktualnienie do MSIE, które podobno zabezpiecza przed funkcjonowaniem samorozsyłających się robali na moim kompie.
bjar_1 Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Beaviso! Ten mail z linkiem do nagich lasek był wysłany przezemnie z pełną świadomością! To ja nie żaden virus :)Nie ma się czego bać panowie ---> www.nagielaski.prv.pl :Ppzdrbjar_1
beaviso Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Wow, naked chicks!!!!!! COOOL :))))Faktycznie, stronka full wypas, niezłe lale. Z przyzwyczajenia nawet wczoraj nie trudziłem się spojrzeć, lecz dopiero dzisiaj, po osobistej rekomendacji Kolegi, zdecydowałem się i nie żałuję :)))Uuuu, baby, yeah!
Romel79 Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Ale laski , dobre to jest , najlepsza steronka jaką widziałem , muszę kumplą rozesłać.pzdr
Gość Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 polecam wszystkim koneserom www.dansmovies.com ,pozdrawiam...
Romel79 Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 hehehe A ja tam wole Laski na żywo ( oczywiście te żywe , a nie do podpierania )pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.