Skocz do zawartości

bluza maskująca SS reko.

czeremyse

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż chińskie kopie kamuflażu dąb (eichentarn), które odpowiadałyby Twojemu warunkowi (w miarę niedrogo)nie nadają się nawet na grzyby lub ryby, a już broń Boże na lwy by. Jedyni producenci oferujący porządny wzór panterek w tym maskowaniu to SMWholesale (USA) lub pantherstore (Czechy). Trzeba się liczyc z wydatkiem rzędu kilkuset złotych, lekko nie ma.

a możeby nie spazmować, nie dać się porwać dziwnej chęci usprawiedliwienia siebie samego przy chodzeniu w niemieckich szmatach i zakupić w szmateksie dobrą marynarkę, koszulę i spodnie ? zostanie jeszcze sporo kaski na 'oficerki' i opaskę biało-czerwoną...

http://nestof.pl/towar/schlupfhemd-m42-eichentarn-bluza-maskujaca-ss-premium

Co do jakości się nie wypowiadam, kolega chciał w miarę niedrogo, jeżeli ma być to do rekonstrukcji powstańca to chyba mega mocne, być nie musi bo w rekonstrukcjach miejskich raczej się mocno nie zniszczy.

Nie rozumiem za bardzo co ci konkretnie nie pasuje w nich, wymień ich wady, napisz coś sensownie, zamiast powtarzać trzeci raz byle co, przynajmniej chłopak będzie miał rozeznanie. Ja wskazałem tylko potencjalne żródło niedrogich kopii i nie musisz się tutaj nad nami wyżywać.

Dla przykładu http://allegro.pl/spodnie-wojskowe-erbsentarn-dot44-wh-ss-oryg-2-i2679181616.html
Spodnie w Dot 44 - niby wzór kamo nieco podobny nawiązuje nawet w jakiś tam sposób do wojennego (zapewne jest powojenna pochodną dota) ale czy to jest przedmiot zgodny z opisem ? Ocenę pozostawiam czytającym

Daleki jestem od wyżywania się na kimkolwiek, w pierwszym moim wpisie podałem dostawców współczesnych kopii, któych wzór dębowy maskowania pokrywa się z oryginałem, te wskazane przez użytkowników lew_1988 oraz Bandiego takiego warunku nie spełniają i tyle. Produkcje dalekowschodnie panterek w maskowaniu eichenlaub tylko z daleka i po ciemku przypominają pierwowzór. Moja informacja była krótka i na temat do pytającego teraz należy decyzja, czy odłoży sobie parę złotych i zakupi porządną replikę, zrezygnuje czy też wybierze najgorsze z możliwych wyjśc - zakupi tanią i paskudną, kopię chińską. Czy zechce byc rekonstruktorem, czy też trafic na rajd karabanowa. To tyle.

Duńczyk a co z wzorem kamuflażu tej 1 bluzy w dębie B, z linku podanego przez Bandi1973, jest nie tak? Posiada drobne różnice jeżeli chodzi o pojedyncze plamy w stosunku do oryginału, ale jest bardzo przyzwoita. Tzn. na takim samym poziomie przyzwoita jak grochy od Nestofa, które są uważane za dobre, a jednak posiadają różnice niezgodne z oryginałem...

Dobry dąb B to przepiękny wzór kamuflażu. Niestety fotki od zibiego nie są do końca miarodajne. W przypadku maskowania na panterkach ss wolę korzystac ze sprawdzonych źródeł, kasę wydac łatwo, a potem otwieramy przesyłkę i zawód, często srogi. Moje doświadczenie podpowiada mi, że za taką cenę nie dostanę niczego satysfakcjonującego. Ja osobiście wolę odłożyc więcej kasy, zrobic zakup później, ale miec porządną rzecz. Z chińszczyzny tylko platan, ale już za chwilę wszyscy będą w nich latac bo tanie. Dąb B to praktycznie tylko ci, których podałem wyżej. Pamiętajmy, że odwzorowanie wzoru maskowania to dopiero częśc sukcesu, pozostaje splot materiału, jego jakośc, odszycie, np. takie smaczki jak kieszenie z hbt albo innego materiału maskującego, a to tylko porządni oferenci. Niestety czas pierwszych panterek od spirheda to już przeszłośc.

Zgadzam się całkowicie. Dlatego też jestem ciekawy czy ktoś to już miał w rękach i ewentualnie macał, by móc wydać opinie z pierwszej ręki. Niestety, trzeba zwrócić uwagę na fakt że ceny w SMwholsale są zaporowe, i na prawdę musiało by mi się bardzo dobrze powodzić by wydać np. na komplet spodnie plus bluza w dębie prawie 2000pln, który to strój będzie ciorany i w pewnym momencie zniszczony. Znacznie lepiej jest już kupić komplet z PS, chociaż nie mają tak bogatej oferty dotyczącej kamuflaży W-SS.

partyzant oferuje tylko repliki dalekowschodnie.
Jak mawiał stary, dobry inspektor Harry Callahan - opinia jest jak dupa, każdy ma własną" i bardzo dobrze. Zatem pytający sam podejmie decyzję jak rozumie rekonstrukcję, czy będzie chciał miec rzecz jak najbardziej zbliżoną do oryginału czy też tylko panterkopodobną.

• 4 weeks later...
1944 Militaria to klasa i ogłada, szczególnie starsze produkcje. Stara palma" z ciemniejszą zielenia jak i rozmyty rauch sa identyczne z oryginałem. Takie rarytasy czasem wyprzedaje Adam Taras na alledrogo po przyzwoitych cenach 350-400 uzywki, a nowki 550zł. Ten człowiek to jeden z lepszych fachowcow w temacie kamuflazy SS. Uzywana ma swoj klimat i nizsza cene chyba, ze ktos nie ceni sobie sladow eksploatacji i woli wygladac jak model którego trudno odroznic od modelki na wybiegu;) Jesli chodzi o debowego to polecam tez stara produkcje At the Front z przesunieciami plam. To tak z grubsza;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie