Skocz do zawartości

Wrześniowe Znaleziska [cz.10]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 345
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Oto moje najcenniejsze wrzesniowe znalezisko".
Pamiatka nabyta w Niemczech za przyslowiowe grosze...
Cos w tym chyba jest, ze czesto najlepsze rzeczy w kolekcji kosztowaly nas niewiele, lub wrecz dostalismy je za darmo.

Pozdrawiam, Jan.

Po czym to mianowicie widać,że to radzieckie 7,62,a nie np:7,63x25 ? Bo na podstawie tego marnego foto to albo szklana kula,albo gdybanie przekładane pierniczeniem.

Swoją drogą mi też to wygląda na jarmarczny kit,a temat wątku znowu się wykoleja.Jeśli kolega jfkl będzie chciał ID,to jest od tego odpowiedni dział.

Też mi się wydaje że to lipa, ale zostawmy temat tej pamiatki z W-tte.

O co chodzi z ta zatyczką? Co w niej takiego super? To że jest z 1932 czy to że nie ma numeru na klapce? Pytam bo nie wiem, mam taką samą tylko że pośrodku jest jeszcze numer, jeśli trzeba to foto będzie po weekendzie.

A ile kolega takich widział (z wyjątkiem tej ze zdjęcia i swojej)? Populares to Łempicki & Kranc, rzadsze PERKUN 1933, w następnej kolejności Perkun" 1932 a chyba najrzadsze to te radomskie

Skoro jesteśmy już przy temacie czyszczenia broni...
Oliwiarka (bardziej do bronka, ale do mausa tez pasuje), zatyczka, wycior od wz.29 i na dole dość rzadka i mało znana rzecz - przyrząd do ochrony komory nabojowej podczas czyszczenia wyciorem. Spełniał tą samą rolę co zatyczka tyle że wkładało się to w miejsce zamka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie