Skocz do zawartości

Allegro great hits vol.34

Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

That's the point! Prawie pięć tysiaków prowizji piechotą nie chodzi... Ciekaw jestem jak wygląda sprawność egzekucji tego typu należności przez Allegro. Może miłosierne serce organizacji" wybacza łędy młodości". Chyba, że pod uwagę brana jest tylko pazerność", a tej się nie wybacza ;).

• Odpowiedzi 441
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Prowizja to mały pryszcz, jeżeli ktoś dowcipny zalicytuje to będą dopiero jaja. O ile się nie mylę każda transakcja powyżej 10000 zł zgłaszana jest do US. A powyższego nie interesuje czy transakcja została opłacona, została prawnie zawarta a od takowej należy się państwu stosowny podatek :)

Lekko związane z tematyką forum, ale czego to nie wymyślą...
Facet od walizek dziadka kolekcjonera może się jeszcze wiele nauczyć...

Ołówek Smoleński! Mega okazja!

Sprzedaję przedmiot wyjątkowy – ołówek z Rzeczpospolitej. Nie jestem stuprocentowo przekonany, ale jest wielce prawdopodobne, że to właśnie nim robił notatki red. Gmyz, pracując nad publikacją o trotylu smoleńskim.

Ołówek oczywiście posiada ślady używania, jest m.in. trochę nadgryziony z jednej strony, co świadczy o tym, że autor artykułu bił się z myślami podczas tytanicznego wysiłku intelektualnego. Poza tym wszystko z nim ok. Stan techniczny dobry, sprawny w 100%, można pisać. Wydaje mi się, że to ołówek HB.

Mam świadomość, że brak certyfikatu oryginalności, poświadczonego przez red. Gmyza obniża jego wartość, ale na pewno ołówek posiada wysoką wartość sentymentalną, jeśli nie narodowo-patriotyczną. Zapraszam do licytacji.

PS. Zaczęły się już pojawiać pierwsze pytania od zainteresowanych, zatem wyjaśniam: nie wiem, czy ślady materiałów wysokoenergetycznych, które znalazłem na ołówku to trotyl. Badanie przeprowadzałem na stole w kuchni, więc spektrometr mógł omyłkowo zarejestrować także pozostałości mielonki tyrolskiej.
Dodano 2012-11-26 09:49
Kolejne pytanie od allegrowicza: Czy będę mógł tym ołówkiem napisać dalszy ciąg artykułu o trotylu? Odpowiedź: Pamięć przedmiotów to jeszcze słabo zgłębiona dziedzina nauki. Mimo to wierzę, że ołówek mógł przechwycić fale β, odpowiadające za intensywny wysiłek umysłowy redaktora. Dlatego artykuły jak najbardziej, natomiast nie radzę wypisywać nim kartek świątecznych do rodziny. Dodano 2012-11-26 22:53
Pytanie luźno związane z aukcją: Jak żyć? Odpowiedź: zacznij spekulować ołówkami. Dodano 2012-11-27 13:12
Ważne pytanie: Czy ołówek może przynieść mi pecha? Nie chciałbym, tak jak red. Gmyz, zostać zwolnionym z pracy. Odpowiedź: Nie ma się czym martwić. W Polsce jest jeszcze kilka gazet, w których można pisać głupoty. Jeśli jednak chcesz zachować najwyższą ostrożność, to zostań dziennikarzem obywatelskim lub blogerem. Ich nikt nie bierze na serio. Dodano 2012-11-28 12:39
Pytanie: Czy oprócz oczywistego zastosowania ołówek ma jeszcze jakieś inne? Odpowiedź: Oczywiście! Z tym niesamowitym ołówkiem będzie pan mógł wchodzić na zebrania ONR i Młodzieży Wszechpolskiej bez podawania hasła. Dodano 2012-11-28 16:06
Mam bardzo poważne pytanie, od odpowiedzi uzależniam chęć kupna tej wyjątkowej pamiątki. Czy ołówek jest z drewna brzozowego? Odpowiedź: To oczywista oczywistość. Wszystkie ołówki z Rzeczpospolitej są z drewna brzozowego. Nie ma lipy.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2816310238

Trzeba wklejać bo znika :)
Jakiś zajebiaszczy pistolet, metalowy z (chyba) drewnianą rączką, W bardzo dobrym stanie. Można przeładować i oddać suchy strzał. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Aukcja wyłącznie dla kolekcjonerów. Broń pozbawiona cech bojowych. Nie zagraża zdrowiu ani życiu osobom trzecim. Chyba, że pizdniesz gościa kolbą w łeb :)"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie