bassista Napisano 4 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2012 Taka buda sobie stoi na polu. Ktoś rozpozna? Innych zdjęć nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 4 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2012 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 4 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokfan Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 Gaz/Lublin 51 Sanitarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 Lokfan, a może takie rozpoznasz? Wrzuciłem to zdjęcie do wątku o polskich sanitarkach ale odzewu nie ma. Bardzo staro mi to wygląda, sam nic nie dopasowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 Pająk a nie będzie to jakiś wagon mieszkalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokfan Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 Witaj Pająk! Nie masz może tego zdjęcia w większej rozdzielczości? Bo to lata lecą i wzrok się trochę popsował"Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 ta zabudowa z Lublina jak najbardziej warta odratowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 Dokładniej:jest to nadbudowa do wielonoszowego pojazdu sanitarnego do zamontowania na podwoziu samochodu Lublin 51. W produkcji miał ten samochód oznaczenie Lublin 51/243 i prototyp wykonano na przełomie lat 1950/51. Nadwozie sanitarki przewidziano do przewozu 6 osób na noszach + 4 siedzących (ławka na ścianie przedniej) lub 12 siedzących (trzy miejscowe ławki wzdłuż ścian bocznych i 2 siedzenia pojedyncze). Sanitarka posiadała tylko podstawowy sprzęt medyczny oraz zbiornik na wodę o pojemności 10 litrów, wentylator elektryczny do przewietrzania oraz grzejnik na ciepło spalin.Masa własna pojazdu to 3760 kg a dopuszczalne obciążenie 1400 kg. Prędkość max. to 70 km/godz. a norma zużycia paliwa-20 l/100 km.Nadwozia Lublin 51/243 budowano a Zakładach Budowy Nadwozi Samochodowych w Jelczu k. Oławy.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 4 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2012 No i gitarra. Dzięki wielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauzz Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 Witajcie! To jak juz sie temat pojawil, to moze ktos pomoze mi z tym oto klamotem"? Z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauzz Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 ...i od facjaty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokfan Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 Tez Lublin, tylko z nadwoziem typu 212 z Zakładu Budowy Nadwozi Samochodowych w Nysie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 Jak już wrzucacie nadwozia inne niż sanitarne to dołożę jeszcze jedno. Warsztatowe, wykonywane w Jelczu. Znalazłem je jak szukałem jakiś czas temu stonki" czyli nadwozia autobusowego na Stara. Niestety bez efektu. A może ktoś z Was taką stonkę" widział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 służy jako garaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 rzut oka do wnętrza (przez szczelinę w tylnych drzwiach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 Stonka różni się zewnętrznie tym od warsztatu, że ma dodatkowe boczne drzwi jak na foto. Zdaje się, że nadwozie tego typu nie zachowało się do naszych czasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 Dość popularne nadwozie stosowane głównie w pojazdach warsztatowych (sporo ich zachowało się do dzisiaj), zarówno przez instytucje cywilne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 ... jak również przez wojsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 4 Lipiec 2012 Share Napisano 4 Lipiec 2012 Miewało tez inne zastosowania, jako np. kino objazdowe. Tu zamontowane na Gaz-63 jako radiostacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 Uzupełnienie i przeprosiny dla autora zdjęcia nadwozia, które wrzuciłem 4 lipca bez jego zgody. Sprzęt odnalazł 12m_P6 i umieścił tu: http://www.graty.fora.pl/inne,8/jaki-to-samochod,109-630.htmlAutor założył nowy watek na Pojazdach dotyczący tego nadwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.