Skocz do zawartości

wasze piwne odkrycia" :))


srg.steiner

Rekomendowane odpowiedzi

ponieważ rozpoczął się sezon wakacyjno-urlopowy,większość z nas sie porozjeżdża w różne strony,proponuję taki wakacyjny (i nie tylko) temacik. tym bardziej, że w ostatnim okresie pojawiło się na rynku sporo piwnych nowości".
myślę, że każdy kto lubi piwo,będzie miał się czym pochwalić.
na początek:
To jest ostatnio mój nr 1 wśród piw pszenicznych!
dobrze schłodzone,wyśmienicie smakuje i... Uwaga!tak długo jak piwo jest w szklance,tak długo jest też piana i wydziela sie gaz! a to dobrze świadczy m inn. o jakości piwa :))moim skromnym zdaniem - reeweelacjaa!
co prawda, ta szklanka akurat nie jest do piwa pszenicznego, ale z braku laku...,jedyną jaką miałem - potłukłem :)))

zapraszam! i... smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hmmm...z takich innych, miejscowych to posmakowało mi piwo Siekierezada :), które można dostać w słynnej Siekierezadzie w Cisnej.

Przez pewien krótki okres było też u mnie na osiedlu w sklepie piwo - Baca, dobre - aczkolwiek nie wiem z jakiego to browaru.

Ilu z Was smakuje Perły Export ? ;)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

browar Racibórz dodaje do produkcji piwa żółci zwierzęcej dla osiągnięcia goryczki ,proces produkcji ich piw jest zbyt ekspresowy żeby wykształciła się naturalnie ,zresztą są i inne browary specjalizujące sie w takim gównianym procederze nawet duże znane browary stosują tą metodę ,lecz nie na taką skalę jak producent Super Chopka :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

najzabawniejsze jest to że nie muszą tego ujawniać ,bo to nie sztuczny dopalacz ,niestety ostatnie dwa lata miałem styczność z prawdziwą produkcją piwka i nie jest cukierkowo ,ale z drugiej strony parówki też jemy od lat a jak wiadomo są po mielone razem z budą aczkolwiek jak miesiąc gorszy to Racibórz jak znalazł :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jest takie piwo Smadny Mnich (spragniony mnich), produkowane przez browar Saris na Słowacji - świetne, pierwszy raz w życiu poczułem procenty właśnie po nim :)
Poza tym, lubię te nowe wynalazki niepasteryzowane i miodowe. Lubię, jak piwo jest świeże, dobrze dotlenione.


Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 10:32 03-07-2012
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niestety ale wszystkie Łomże, Perły i Kasztelany to teraz taki sam chemiczny syf warzony z żółci bydlęcej i słodu kukurydzianego jak Specjal, Żywiec czy inna Warka. Z piwem ma niewiele wspólnego. Poczytajcie na etykiecie, do którego z koncernów należą te marki :)

Z dobrych piw do codziennej konsumpcji polecam Lubuskie - naprawdę dobre piwko w przystępnej cenie.
Nie najgorszy jest też Miłosław, Świeże, Dawne i Rześkie.

Mój ulubiony gatunek to IPA - tutaj z rodzimej produkcji polecam wspomniany już wcześniej Atak Chmielu, Imperium Kontratakuje (chmielowy masakrator kubków smakowych)czy Black Hope.

Od kilku lat przyjąłem zasadę, że lepiej dać te 50 gr. czy złotówkę więcej ale napić się prawdziwego piwka, niż chemicznych szczochów w stylu Tyskiego. I smaczniej i zdrowiej.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:)widzę że temat sie rozwija.to cieszy,zwłaszcza przy dzisiejszej duchocie. w temacie piwa miodowe:łomża jak dla mnie jest za słodka,zdecydowanie wolę Trybunalskie" (browar Lubelski-Perła)ew.Trybunał" z Piotrkowa Tryb. są mniej słodkie a pijąc czuje się delikatny posmak miodu. Perła jeśli już,to tylko chmielowa".Kiedyś robili jeszcze Palm" na lic.belgijskiej,i szkoda, że już go nie robią bo było b.dobre.
Lubuskie Jasne -jak najbardziej!
Generalnie osobiscie staram sie unikać piw z dużych browarów,...ale jak kol.Tuszek napisał,też biorę co jest.tylko tyskie i żywca omijam :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie