srg.steiner Napisano 2 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2012 ponieważ rozpoczął się sezon wakacyjno-urlopowy,większość z nas sie porozjeżdża w różne strony,proponuję taki wakacyjny (i nie tylko) temacik. tym bardziej, że w ostatnim okresie pojawiło się na rynku sporo piwnych nowości".myślę, że każdy kto lubi piwo,będzie miał się czym pochwalić.na początek: To jest ostatnio mój nr 1 wśród piw pszenicznych!dobrze schłodzone,wyśmienicie smakuje i... Uwaga!tak długo jak piwo jest w szklance,tak długo jest też piana i wydziela sie gaz! a to dobrze świadczy m inn. o jakości piwa :))moim skromnym zdaniem - reeweelacjaa! co prawda, ta szklanka akurat nie jest do piwa pszenicznego, ale z braku laku...,jedyną jaką miałem - potłukłem :)))zapraszam! i... smacznego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Jestem ciekawy czy ktoś pił piwo Atak chmielu z Browaru na Jurze"? Pycha! Drogie to to i ciężko dostać, ale jest po prostu inne :) Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORYL Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Osobiście to od czasów Upadku Browaru Radków"i śmierci Górskiej Perły,zaglądam do kufla z Łomżą itp...Staram się pić nie pivo z proszku" tylko piwo jako wyrób aturalny"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarykot Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Tylko Noteckie,Łomża i to które piję w tej chwili - Perła,Perła Lubelska! Allah insz allah! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andzy Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Atak chmielu w poznanskich knajpach nawet dostaniesz:) Tylko nie próbuj dymów marcowych"... porażka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Hmmm...z takich innych, miejscowych to posmakowało mi piwo Siekierezada :), które można dostać w słynnej Siekierezadzie w Cisnej.Przez pewien krótki okres było też u mnie na osiedlu w sklepie piwo - Baca, dobre - aczkolwiek nie wiem z jakiego to browaru.Ilu z Was smakuje Perły Export ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTAR Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Właśnie sączę w tym cholernym zaduchu miodową ŁOMŻĘ i z przyjemnością stwierdzam ,że to jest to ! poza tym polecam produkty z browaru KORMORAN , a z regionu... to piwo z Grybowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Baca" to produkt browaru Van Pur" w Rakszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Van Pur jakoś zawsze kojarzył mi się z płynem do mycia naczyń - podobnie jak Kuntersztyn" :)Polecam produkty browaru Racibórz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 browar Racibórz dodaje do produkcji piwa żółci zwierzęcej dla osiągnięcia goryczki ,proces produkcji ich piw jest zbyt ekspresowy żeby wykształciła się naturalnie ,zresztą są i inne browary specjalizujące sie w takim gównianym procederze nawet duże znane browary stosują tą metodę ,lecz nie na taką skalę jak producent Super Chopka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Musiałeś..? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 za wiele to ja się na piwie nie znam ale osobiście polecam Ciechana miodowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 najzabawniejsze jest to że nie muszą tego ujawniać ,bo to nie sztuczny dopalacz ,niestety ostatnie dwa lata miałem styczność z prawdziwą produkcją piwka i nie jest cukierkowo ,ale z drugiej strony parówki też jemy od lat a jak wiadomo są po mielone razem z budą aczkolwiek jak miesiąc gorszy to Racibórz jak znalazł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Wprawdzie nie nasz odzimy"... ale czeski Budweiser jest całkiem całkiem. Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Tam też pewnie dodają mysie bobki do smaku :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 no pewnie większe ciulstwa :) ale woda źródlana to mit ,kiedyś tak ale już nie dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 Jest takie piwo Smadny Mnich (spragniony mnich), produkowane przez browar Saris na Słowacji - świetne, pierwszy raz w życiu poczułem procenty właśnie po nim :)Poza tym, lubię te nowe wynalazki niepasteryzowane i miodowe. Lubię, jak piwo jest świeże, dobrze dotlenione.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 10:32 03-07-2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 Niestety ale wszystkie Łomże, Perły i Kasztelany to teraz taki sam chemiczny syf warzony z żółci bydlęcej i słodu kukurydzianego jak Specjal, Żywiec czy inna Warka. Z piwem ma niewiele wspólnego. Poczytajcie na etykiecie, do którego z koncernów należą te marki :)Z dobrych piw do codziennej konsumpcji polecam Lubuskie - naprawdę dobre piwko w przystępnej cenie.Nie najgorszy jest też Miłosław, Świeże, Dawne i Rześkie.Mój ulubiony gatunek to IPA - tutaj z rodzimej produkcji polecam wspomniany już wcześniej Atak Chmielu, Imperium Kontratakuje (chmielowy masakrator kubków smakowych)czy Black Hope.Od kilku lat przyjąłem zasadę, że lepiej dać te 50 gr. czy złotówkę więcej ale napić się prawdziwego piwka, niż chemicznych szczochów w stylu Tyskiego. I smaczniej i zdrowiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 Dobry, klasyczny Wrocławski Piast, lub Książ :)Ewentualnie Żywiec Porter. Ogólnie, to w gardło się leje i tak wszystko jak rura przysmali ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 3 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2012 :)widzę że temat sie rozwija.to cieszy,zwłaszcza przy dzisiejszej duchocie. w temacie piwa miodowe:łomża jak dla mnie jest za słodka,zdecydowanie wolę Trybunalskie" (browar Lubelski-Perła)ew.Trybunał" z Piotrkowa Tryb. są mniej słodkie a pijąc czuje się delikatny posmak miodu. Perła jeśli już,to tylko chmielowa".Kiedyś robili jeszcze Palm" na lic.belgijskiej,i szkoda, że już go nie robią bo było b.dobre.Lubuskie Jasne -jak najbardziej!Generalnie osobiscie staram sie unikać piw z dużych browarów,...ale jak kol.Tuszek napisał,też biorę co jest.tylko tyskie i żywca omijam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 ooo, tak, potwierdzam, Palm był rewelacyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.