Skocz do zawartości

Jak ,, posatarzeć '' nową kolbę do mosina ?

lesiu283

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam nabyłem ostatnio nową kolbę do mosina i chciałbym ,aby jej wygląd wyglądał starzej.
oto link do tej kolby :
http://allegro.pl/kolba-mosin-91-30-kompletna-i-magazynowa-i2419049629.html
Napisano
Nie szkoda niszczyć takiego drewienka? Ja bym się dwa razy zastanowił,najwyżej zmatowałbym trochę lakier papierem 1200-2000.Zawsze można wrócić do poprzedniego stanu. Śladów szczotek i grubego papieru tak łatwo się nie usunie.
Napisano
Na wszystkie rzeczy są sposoby
Trochę było by mi szkoda lecz twój wybór

Naturalny sposób tutaj wypadnie najlepiej
Idz na podworko i wytarzaj go w ziemi, porysaj itp

spryskaj wodą i zostaw na działanie słońca kilka dni i gotowe !
Napisano
Historia się powtórzy jak z wojennymi niemieckimi kolbami do mausera.Puki był dostatek to jeden z drugim rekokowcem radośnie wierciło w nich i dłubało pod kiczowate znalowe repliki.
Teraz ciężko nabyć oryginał pomiędzy wciskanymi jugo badziewiem,wszelkiej maści hiszpanami,szwedami itp.

Szkoda niszczyć taki stan tylko dlatego,żeby Ci pasowała do wykopanego szrota kb.

Pozdro.
Napisano
W tym to co pisze Vis1939 jest prawda.Na dodatek postarzysz" tą kolbę i straci ona na swojej wartości a efekt podejrzewam że zadowalający nie będzie .
Napisano
Ta kolba wygląda wystarczająco staro". Nie ma sensu kombinować. Ewentualnie napisz do sprzedającego to Ci wybierze najgorszą :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie