goldfinger Napisano 21 Maj 2012 Autor Share Napisano 21 Maj 2012 Witam, ostatnio znalazłem taki oto szyld, wydaje się, sporo można z niego wykrzesać. Mam problem z doborem środka czyszczącego, dużo zostało powiedziane na temat kwasu szczawiowego zarówno jego dobrych jak i złych stron. Chciałbym aby ktoś ocenił, która metoda najlepiej sprawdziłaby się w tym konkretnym przypadku szczaw czy jednak ezpieczny" fosol. pozdrawiam- gf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 21 Maj 2012 Autor Share Napisano 21 Maj 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Myślę , że oba środki w tym wypadku się sprawdzą.Robiłem wiele razy i szczawiem i Fosolem i uważam, że oba są dobre. Mniejsze przedmioty robię szczawiem,większe Fosolem Ja robił bym szczawiem"-wg mnie mniej agresywny i łatwiejszy w kontrolowaniu, ale ja to ja, a wielu pewnie będzie miało odmienne zdanie. Nie wdając się w polemiki(a pewnie takie się zaraz pojawią) bez względu na to jaki środek wybierzesz bezwzględnie należy kontrolować (nadzorować) proces ,a po zakończeniu dobrze umyć (usunąć resztki chemii)w wodzie z płynem do garów itp i natychmiast zabezpieczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Miało być-większe szczaw, mniejsze Fosola swoją drogą Kolego wydaje mi się, że tym pytaniem wsadziłeś kij w mrowisko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 21 Maj 2012 Autor Share Napisano 21 Maj 2012 właśnie zainicjowałem delikatne przecieranie fosolem, muszę przyznać, że po kilkunastu minutach efekt jest imponujący. Chyba przyłączę się do frakcji Fosolowiczów" ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Powodzenia! Wrzuć fotki po zabiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 21 Maj 2012 Autor Share Napisano 21 Maj 2012 efekt na chwilę obecną, dam fosolowi jeszcze kilkanaście minut... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Bardzo ładnie wyszło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 21 Maj 2012 Autor Share Napisano 21 Maj 2012 Efekt końcowy. Możliwe, że jeszcze w niektórych miejscach punktowo doczyszczę. Mam pytanie jak finalnie zabezpieczyć tą tabliczkę WD-40, oliwka, lakier bezbarwny?pzdr-gf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Najpierw pozbądź się resztek żrących środków, a potem np olej do broni.PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Fosol jest środkiem optymalnie(skład) stworzonym do usuwania korozji/odtłuszczania i bije pod tym względem czysty" szczaw(który to także w fosolu się znajduje)na łeb.Pozostaje jednak kwestia ceny,chcąc moczyć przedmioty większych gabarytów w fosolu można zostać bankrutem,a w miarę ekonomiczne smarowanie,mimo,że równie skuteczne sprowadza ryzyko choroby nerwowej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hali11 Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 szyld - tablica pieknie wyszla po fosolu chyba musze z nim poeksperymentowac troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 28 Lipiec 2012 Share Napisano 28 Lipiec 2012 Fosol sam w sobie jest odtłuszczaczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mates_chmk Napisano 3 Sierpień 2012 Share Napisano 3 Sierpień 2012 kolego a gdzie fosol kupiles?mozna w jakims sklepie kupic??byle nie internetowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 3 Sierpień 2012 Share Napisano 3 Sierpień 2012 W każdym chemicznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Sierpień 2012 Share Napisano 3 Sierpień 2012 ...i w większości sklepów remontowo-budowlanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro Shadow Napisano 3 Sierpień 2012 Share Napisano 3 Sierpień 2012 w marketach na dziale z płynami do naczyń itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 5 Sierpień 2012 Share Napisano 5 Sierpień 2012 w castoramie obokk rozpuszczalników.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.