Fox1 Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Wytłuc to bydło i już, słów brakuje. A propo ZŁOMO- DOBRE NAPRAWDĘ
hydro Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Radzę dobrze dokręcić wizytówki do drzwi , bo moją po cichu odkręcili. Była mosiężna może ze sto gramów wagi. To juz jest szczyt wszystkiego. Bezczelność. Brak słów na to.pozdrawiam
bjar_1 Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Przed blokiem na placu zabaw koniki zginęły...dziś w nocy....ciekawe... :)
Maćko Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Bjar może do Zoo uciekły :D ?.Wiesz albo ktos je zwinął takie koniki to droga sprawa ,zwłaszcza jak mają długą i grubą sprężynę.A ławek jeszcze wam nie wykopali ? :D.PZDR
bjar_1 Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Ławek jeszcze nie ma bo Spółdzielnie Mieszkaniowa je na zimę zabiera i jeszcze nie wstawili :Pbjar_1
Romel79 Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Długo te ławki nie postoją, nawet jeśli będą przymocowane do podłoża, kilka nicy i po ławkach . Ja już widziałem łańcuchy i kłudki na furtkach ogrodzeniowych, obłędpzdr
bjar_1 Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Nie kracz Romel ,bo nie będzie gdzie siedzieć w ciepłe letnie wieczory z piwkiem :Pbjar_1
mietek Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 ano codziennie info: http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5059309&kat=1342
bjar_1 Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Powinien ktoś sie nimi w końcu zająć ,bo to zaczyna przechodzić ludzkie pojęcie...
Romel79 Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Kolekcjonera z Olsztyna to potrafili złapać, a złodziei torów nie. Proble chyba minie dopiero wtedy gdy złom przestanie być drogi, bo policji to wogule nie obchodzi, no może za przypadkiem w którym zapier... im brame wjazdową na posterunek.pzdr Romel
Maćko Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 W Żyrardowie kiedyś spod komisariatu buchneli radiowóz:DDD,ale chyba nie na złom :D.Romel wiesz dlaczego kolekcjonera z Olsztyna złapali ?.Bo nie jest przestępcą i sie nie krył :D.Tylko takich potrafią złapać.Takich złomaizry z zorganizowanych grup przestępczych to już jest trudniej,bo ci mają pseudonimy typu :Roman,Ździsiek,Mietek itp i działają w ukryciu i z zaskoczenia.Szybka akcja z piłką do metalu i jużich nie ma.To coś w stylu :Dzięki błyskawicznej i wzorowo przeprowadzonej akcii policii udało sie (Oczywiście z zaskoczenia) ując dwóch przestępców pijących piwo w parku.Toć to też wykroczenie. :).Ach czasy z lekka do d*** .
MK Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 RAdiowóz , hehe:)Kuzyn zapodał na złom gąsienice od czołgu, jeśli uda mu się je odzyskać, ukażą się na forum identyfikacja. Pozdro i jak Wy liczę na to, że się uda je odzyskać. Joł!
kloki Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 Wczoraj jadąc w teren po południu , przejeżdżałem koło złomowiska. Zawsze tam się ktoś z wózkiem kręcił od czasu do czasu, ale teraz to tam były kolejki TIRowe :O Odrazu skojarzyłem to z podniesieniem cen. Wieczorem o godzinie 19 wracałem i dalej kolejki... Nie wiem do której pracownicy złomu się z nimi użerali...
kloki Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 Aha i jeszcze po w drodze do lasu co chwila mijały m,nie jakieś ŻUKi i samochody osobowe naładowane złomem :O To plaga jakaś.. Ale najgorsze jestto, że nie dbają oni o przewóz tego złomu. Tak naprzykład mijał mni jakiś bencwał na drugim pasie ruchliwej drogi i na pierwszej dziurze z przyczepki na droge wydła gruba rura 2-metrowa. Szczęście, że nikt za nim nie jechał, bo mogło to doprowadzić wiadomo do czego.. Pewnie się bał, że mu skup złomu ucieknie :/
ms Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 jest i wozek, jest i towar, wspolczesny krajobraz wielu polskich miast, miasteczek i wsi.Oto Polska wlasnie.Smutne, czasem pozyteczne, ale jakze prawdziwe.
ms Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 większosc tutaj wiesza psy i inne gady na tzw zlomiarzy.Tez nie darze ich wielka sympatia (ostatnio nocna porą zabrali z metalowe kratki z klatek" blokowych i co nieco sie potknałem....) ale czasem sie przydaja jako energiczna i bezplatna sila robocza - jak ktos ma cos do wyniesienia z domostwa a pomieszkuje na 4 pietrze a nie ma mozilowosci, sil, checi czy srodkow wystarczy zaprosic panow zlomiarzy to chetnie zabiorą tę wyslużoną lodowke czy inną zgnitą kuchenke:-)Ale generalie sami sie unicestwiają - w Tarnowie kilku doznało uszczerbku na zdrowiu czy tez stracialo zycie wpadając do studzienki kanalizacyjnej z ktorej pokrywe wczesniej pewnie sami sprzedali w pobliskim złomie.Czy tez spadając z dachu takiego zdewastowanego zakladu w centrum miasta, zreszta 50 metrow od głownego posterunku Milicji Obywatelskiej:-)W ciekawych czasach zyjemy, zagrozenia zewszad sie czają.
zelig Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 Ceny wzrosły - nawet Werwolf się zdekonspirował.
Gość Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 He he he, dobre. No teraz wiadomo, kto wprowadził te złe zwyczaje.Pozdro
bjar_1 Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5071750&kat=1342 <- a ceny złomu rosną...bjar_1
Gość Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 A ja zabieram z lasu wszystkie miedziane i mosięzne fanty , trafi się stanowisko od wukemu to z jednego dołka będzie z dziesięc kilo.A mosiądz w tej chwili po 5 zeta , średnio we roku z pięć stówek wpadnie , zawsze jakiś zyski z tego hobby
mietek Napisano 24 Marzec 2004 Napisano 24 Marzec 2004 Ano coraz gorzej: http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5075110&kat=1342
jacenty2004 Napisano 24 Marzec 2004 Napisano 24 Marzec 2004 Nareszcie dobra wiadomość dla kolekcjonerów.Jak,Któregoś namierzą i wsadzą do pierdla to przesiedzi chociaż te 8 lat w doborowym towarzystwie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.