szwejk4 Napisano 12 Maj 2012 Share Napisano 12 Maj 2012 Fuck euro only ultras ,i czy to koko czy spoko to i tak nie zmienia faktu że jest to największa złodziejska imprezka naszych korytkowych pasożytów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 12 Maj 2012 Share Napisano 12 Maj 2012 ...jest to największa złodziejska imprezka naszych korytkowych pasożytów."Jedna uwaga; to nie jest ajwiększa złodziejska imprezka naszych korytkowych pasożytów", bo ta największa złodziejska imprezka miała miejsce na początku lat 90-tych. Bo to właśnie wtedy w bandycki i złodziejski sposób zlikwidowano prawie cały przemysł w Polsce. A jeden z ówczesnych premierów [który obecnie robi za eksperta i słynie z tego, że poniżej kilku milionów złotych pensji rocznie pracy się nie podejmie] powiedział prawie wprost w telewizji, że aby powstał w Polsce kapitalizm to pierwszy milion należy ukraść...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WykoP2411+ Napisano 16 Maj 2012 Share Napisano 16 Maj 2012 Ryży dobrze gra potrafi sprytnie odwracać uwagę od padaki w kraju a otumaniony telenowelami i euro durny naród nie dostrzega że stoi w szambie które za chwilę naleje mu się do ust. Był już jeden debil co Japonię robił z Polski,cimne masy uwierzyły i pożałowały ,teraz nastał drugi imbecyl co Irlandie miał zrobić a robi Kambodże.Niby naród wykształcony a taki głupi.Całe to euro to wielka błazenada.Co do samego hymnu to się nie dziwię,jaki naród taki hymn i rząd.Polska gospodarzem Euro,Polska w UE-tylko z czym do tej Europy,? Z 1250 zł pensji i długiem na prawnuki? Polska=europejski dziad.Najwyższy czas kosy postawić na sztorc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 22 facetów gania za nadmuchanym skórzanym pęcherzem, inni ich oglądają, pija piwo, kibicują - co to ma do rządu czy pensji? Firmy zarobiły na budowie infrastruktury do Euro, teraz zarobią hotele, sklepy, piwiarnie, sprzedawcy gadżetów, linie lotnicze, koleje, taksówkarze, alfonsi itp. itd. Więcej luzu, Panowie - przesada narodowa tak Was nadyma, że niedługo pękniecie jak balony z tego jadu.Wykop - nie martw się, być może wkrótce liczne rzecze bezrobotnych rodaków będą miały prace przy budowach pomników i mauzoleów smoleńskich... Wszystko będzie lepiej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 Niestety są ludzie którzy bardzo się napracują przy obsłudze Euro ,by wytknąć rządowi jeszce jedną porażkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 A widzisz tu jakiś sukces?Najdroższe w Europie stadiony, na których po EURO nic się nie będzie działo (na Legię przyjdzie 50 tys. osób?). Zbudowali Narodowy bez bieżni, więc lekkoatletyka odpada.Dalej mamy najdroższe w Europie autostrady, których i tak nie udało się zbudować. A to co zbudowano pęka i rozpada się, bo koledzy Rudego oszusta nakręcili przy tej okazji lodów i nakradli ile się da. Kolej, która na EURO miała zostać gruntownie zmodernizowana, dalej tkwi w XIX w. Wszędzie syf i malaria.Jak się ostatnio okazało, szpitale nie będą świadczyć pomocy kibicom przybyłym na EURO, bo nikt im na to nie dał dodatkowych pieniędzy. Brakuje ok. 6 tys. policjantów do zabezpieczenia meczów i stref kibica.Rzeczywiście, sukcesy jak jasna cholera. Niektórzy widzę tęsknią za propaganda sukcesu z czasów Gierka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 ...Najdroższe w Europie stadiony, na których po EURO nic się nie będzie działo (na Legię przyjdzie 50 tys. osób?). Zbudowali Narodowy bez bieżni, więc lekkoatletyka odpada."...A największe w Europie targowisko z zakrywanym dachem to będzie byle co??? Jestem za powrotem do tradycji po całej tej piłkarskiej hucpie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 Słusznie Lipek - za jaśnie pana prezesa nic sie nie działo,był spokój i cisza,najwyżej trochę Ruskim nawrzucaliśmy i pokazaliśmy im miejsce w szeregu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 Panowie proszę skończyć z polityką na forum! Podwójne ostrzeżenie - pierwsze i ostatnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 Brawo emes za szerokie horyzonty myślowe! Jak ktos nie popiera Tuskaszenki, to od razu musi być od prezesa... Woytas,Wyrażam skruchę i obiecuję mocne postanowienie poprawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 Moje szerokie horyzonty myślowe pozwalają mi domyślać się,że Tuskaszenka" to nawiązanie do Łukaszenki - mam jednak wrażenie,że za krytykę prezydenta Białorusi prawdopodobnie szybko wylądowałbyś w kolonii karnej,tymczasem u nas za niepochlebne opinie o premierze nic Ci nie grozi - więc to porównanie nie jest zbyt fortunne...Woytasie - ja również,podobnie jak kolega Lipek,postaram sie zastosować do Twoich uwag...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 Takie to nasze euro powinno być i zapewne wszyscy będą zadowoleni:)http://www.youtube.com/watch?v=1-Y5W7yiUp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WykoP2411+ Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 @borsuk leśno polny- niestety pudło,ja ani z prawa ani z lewa ani ze środka całej polityki. Powiem Ci tylko że przez ponad 20 lat mam dosyć oglądania tych samych ryjów w tv obiecujących gruchy na wierzbie,rosnących cen i błazenady polityków.Jeśli Ty wierzysz w bajki które ci mówią to w tym trwaj.Jeśli pasi ci robota do 100 lat to rób ale ja się na to nie godzę niestety.,,nie będzie niemiec pluł nam w twarz,,- mówi ci to coś? Obudź się. Zamiast gównianych stadionów niech wybudują mieszkania bo ludzie nie mają gdzie mieszkać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 Kol. Woytas, tak całkiem bez polityki się przy tej okazji i w tym dziale nie da. Inna sprawa, że niektórzy bez inwektyw nie potrafią dyskutować...Ja tam jednak pozwolę sobie odpowiedzieć kol. Borsukowi, który napisał [cyt.] Firmy zarobiły na budowie infrastruktury do Euro, teraz zarobią hotele, sklepy, piwiarnie, sprzedawcy gadżetów, linie lotnicze, koleje, taksówkarze, alfonsi itp. itd.". Otóż kto zarobił/zarobi - to zarobi, a kto stracił tak przy okazji dorobek całego życia, to stracił.Tak ogólnie to już zarobił istniejący od 22 lat w naszym kraju układ polityczno-biznesowo-mafijny. Bo za te pieniądze można było wybudować 2-3 razy więcej i 2-3 razy lepiej, ale tego nie udało się zrobić, a pieniędzy zaczyna brakować. Na samym Euro też zresztą nie zarobimy, tylko pewnie sporo dopłacimy...A kto już stracił? Ano stracili właściciele kilkuset małych i średnich firm, którzy np. jako podwykonawcy nie dostali pieniędzy od głównych wykonawców autostrad A2 i A4, a teraz zajmie się nimi komornik... Bo przetargi w demokratycznym państwie prawa" wygrywają jakieś dziwne firmy krzaki" lub będące w upadłości. Jak to jest możliwe? Ano to bardzo proste jest; przez 22 lata tak zmieniano prawo, aby w tym naszym kraju powstała demokracja kolesi". I tego się już niestety nie da odkręcić. Bez względu na to, czy wybory wygrają ci co obiecują drugą Irlandię", czy też ci, którzy grają na naszych resentymentach i emocjach [Katyń, Smoleńsk]. Przyjdzie nam za to wszystko zapłacić coraz wyższymi podatkami i kolejnymi eformami" emerytalnymi, bo ktoś musi za to zapłacić i jeszcze zarobić na ich milionowe premie...Pozdrawiambalans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WykoP2411+ Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 Nic dodać,nic ująć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 Ależ z Was malkontenci. Takie są czasy, że jak nie masz układów, to nie zarobisz. Albo jak nie potrafisz wykorzystać koniunktury. Ja specjalnie na Euro wystarałem się o pozwolenie na handel alko w sklepie, którego jestem współwłaścicielem i założyłem gabinet masażu relaksacyjnego, zatrudniłem 4 dodatkowe masażystki (na normalne umowy), mam deale z paroma taksówkarzami i czekam spokojnie. Może nie zarobimy tyle, co budowniczowie autostrad, ale przynajmniej nie będę tylko w kółko powtarzał jak mantrę, że jest źle" i że to wszystko wina Tuska"...A wracając do sedna tematu: bardzo się dziwię forumowym Panom Patriotom, że z taką niechęcią odnieśli się do piosenki, której źródła biją wprost z folkloru polskiego ludu. Przypuszczam, że większość krytykantów zapewne zaakceptowałaby melorecytację zahiphopowaną" przez artystów scenicznych wzorujących się na Afroamerykanach z amerykańskich gett i slumsów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 http://www.rp.pl/artykul/9133,873128-Euro-spoko--czyli-jak-stracilismy-korzenie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 Potwierdzam tezy zawarte w powyższym artykule, a znam je z życia - np. mieszkańcy wielkich osiedli na warszawskiej Białołęce to w 90% ludność napływowa, w większości ze wsi i małych miasteczek. W ich kulturze osobistej, zachowaniu, sposobach parkowania samochodów a nawet słownictwie wyczuć można głęboko zakorzenioną wieś, ale uwierzcie mi, nikomu z nich nie podoba się Euro-koko-spoko". Co będzie z tym krajem, jak już nawet chłopstwo własnych korzeni się wyrzeka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 18 Maj 2012 Autor Share Napisano 18 Maj 2012 http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR-8l3fumvFAlksrMon_wYGBHpOkQAKE2bq-n4KDo0XqdrisZzVProblem chyba polega na tym?Gdyby to towarzystwo zaśpiewało/gdyby umiało śpiewać/ to nie było by tylu emocji.A mi po całym tygodniu i dwu Chimeyach zaczyna się podobać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro Shadow Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 http://www.youtube.com/watch?v=vvt7EQBAd8shttp://www.youtube.com/watch?v=ZxMgnW4GqY00 :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WykoP2411+ Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 @borsuk leśno-polny, nie ma reguły czy ktoś jest z miasta czy wsi,kulturę osobistą wynosi się z domu,to w jaki sposób ktoś parkuje nie ma nic do rzeczy skąd przyjechał.W końcu może pochwal się wszystkim z jakiej wioski twoja familija przyjechała na furmance do wielkiego miasta (w moim zamyśle Warszawy). Z tego co mówią ,warszawiacy,zginęli w Powstaniu a teraz są tam warśawiacy:) Nie ujmując innym mieszkańcom tego miasta,którzy mają odmienne zdanie niż twoje.Właśnie twój powyższy post,pogardzający wsią i ludźmi ze wsi pokazał jakim człowiekiem jesteś naprawdę i co sobą reprezentujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 22 Maj 2012 Share Napisano 22 Maj 2012 Wykop, ale ja wcale nie wypieram się, że pochodzę ze wsi. Moi sąsiedzi z osiedla właśnie za to mnie nie lubią i unikają, bo pozdrawiam ich Szczęść Boże", pytam, jak tam matula i tatulo gospodarują na ojcowiźnie i czy bez już kwitnie w ich rodzinnych wioskach. A oni uciekają i odwracają się ode mnie, bo właśnie wrócili z Galerii Mokotów albo Arkadii i są bardzo, ale to bardzo miastowi i nie można ich publicznie zwieśniaczać". Mają wszyscy drogie samochody, kupione za ciężko pożyczone pieniądze, które gdyby mogli, to zaparkowaliby na balkonach, bo już nie wystarczą im trawniki, drogi ewakuacyjne, miejsca dla niepełnosprawnych i wejścia do klatek... Każdy z nich ma miejsce w garażu podziemnym, ale z niego nie korzysta, bo mu tam ciasno i parkować nie potrafi, nie to co na trawniku, jak u taty za stodołą. Hodują też psy, jeszcze bardziej koszmarne od nich samych... ale to już inny temat. No i wracając do głównego tematu - nikt z nich nie lubi folkloru ani Koko - Euro - spoko". Postęp, Panie i miastowa kultura. Ja ich rozumiem. Ja i Ciebie Wykopie rozumiem. Ja wszystkich rozumiem, ale co ja mogę... Polska gola! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTAR Napisano 22 Maj 2012 Share Napisano 22 Maj 2012 Borsuku leśno - polny , ja też pochodzę z małego miasteczka a mieszkam w jednym z większych miast naszego kraju i w pełni się z Tobą zgadzam i z moich obserwacji sąsiadów" wynika dokładnie to samo o czym piszesz...tylko nie mogę zrozumieć co Ci psy zrobiły ,że jak piszesz: Hodują też psy, jeszcze bardziej koszmarne od nich samych... "Czy to wina dobermana ,że jest dobermanem? Wszystkie szkody (kupy , obsikane klatki) wyrządzone przez psiaki , to wina ich właścicieli- i tu znowu wracam do Twoich spostrzeżeń : jak u taty za stodołą"...pozdrawiam serdecznie ...Polska gola! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WykoP2411+ Napisano 22 Maj 2012 Share Napisano 22 Maj 2012 @borsuku leśno-polny-trza było tak od razu :) tera to i ja się z tobą zgadzam:)Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.