Kuba115 Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 Dzięki za pomoc. Muszę wrócić w to miejsce gdzie ostatnio kopałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prałat Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 mój pierwszy wz.19 , wyfrunął z carskich pozycji używanych we wrześniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 4 Sierpień 2012 Share Napisano 4 Sierpień 2012 Jeszcze ciepłe ...Dopiero zobaczyły niebo..SANOK 31,piękne bicia..Biorę się za konserwację...Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzik400 Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 To co zostało z PERKUNA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzik400 Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 jw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzik400 Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 jw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bounty1 Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 Widzę że mod woli spać niż odkrywać posty, więc napisze jeszcze raz:Darek033, radzę zrobić kopie papierowych oryginałów z epoki, i nie umieszczać ich tak aby działało na nie światło i promienie UV, bo zajdą nieodwracalne zmiany.Polecam przechowywać w warunkach o odpowiedniej wilgotności powietrza, bez dostępu światła.W muzeach robi się kopie i reprinty, a jeśli są oryginały to pokazywane bardzo krótko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bounty1 Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 można się czasem zdziwić jak stare zdjęcia czy dokumenty szybko blakną i tracą swoje walory.ps. na koniec dodam że konserwacja papieru to jedna z najdroższych i zwykle prawie nieosiągalna dla pojedynczych blankietów, tak więc Panowie szanujcie co macie, inaczej czeka Was wycieczka do kliniki papieru i wydatki zaczynające się na trzy cyfry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 U dziadka, starego partyzanta, za stodołą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 Piła zeszlifowana, bić za głowicy nie ma, ale na głowni są polskie numery. Zdjęcia głowni rzucę później, bo na razie muszę ochłonąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 Witam baunty1 dziękuje ślicznie za porade już papiery są za szkłem zdjecia czekają na ramki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bounty1 Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 chyba mnie źle zrozumiałeś..Papiery powinny iść do koperty, szuflady, albo albumu. Na ścianę i w ramki powinny iść ich reprodukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 Ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 No dokładnie, zdjęcia i papiery powinny być w ciemności przechowywane (album, szuflada, koperta). Jak będziesz se to trzymał tak na widoku to ani się nie obejrzysz jak Ci to wszystko po kilku miesiącach wyblaknie.Jeremiahjohnson świetny fant!!! Daj zdjęcia tych numerów oraz zdjęcia samej żabki jakbyś mógł :) no i prosze Cie, nie wbijaj tego bagnetu w ziemię zeby zrobic ardziej czadowe fotki", nas to nie podnieca a mozesz tylko zaszkodzic swojemu fantowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 No czekamy na foty 98/05 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 Tak w locie zajrzałem, bo jestem zagoniony. Zdjęcia niebawem, a bagnetu nie wbijałem w ziemię tylko włożyłem w suchy piach, co mu na pewno nie zaszkodzi. Wybaczcie, ale do głowy mi nawet nie wpadło żeby was podniecać, wystarczy, że sam o mało co orgazmu nie dostałem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 Bagnet niemiecki a i żaby też niemieckie. Po czym kolega wnosi że to wrześniowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 bić za głowicy nie ma, ale na głowni są polskie numery"Może po tym? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 Dawno mnie nie było moje odgrzewane:https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum23/ssl25084.jpghttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum23/102_0687.jpghttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/obraz_0115.jpghttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/100_0375.jpghttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/100_0371_copy.jpgDwa ostatnie komplet z jednego dołka szkoda że połowa musi gnić w ziemi:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 14 Sierpień 2012 Share Napisano 14 Sierpień 2012 Ładna ptaszyna ale ten drut u niej na szyi:( dziwne uczucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 14 Sierpień 2012 Share Napisano 14 Sierpień 2012 kubas ty żyjesz !!!!! odezwij się bo się chce wybrać do ciebie :-)PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korki09 Napisano 14 Sierpień 2012 Share Napisano 14 Sierpień 2012 Niedzielny fant , prosto z.... 'jarmarku' można powiedzieć ze za grosze :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korki09 Napisano 14 Sierpień 2012 Share Napisano 14 Sierpień 2012 #2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korki09 Napisano 14 Sierpień 2012 Share Napisano 14 Sierpień 2012 pare fotek na ID jest gdyż identyfikuje napis na spodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.