Skocz do zawartości
  • 0

Przedwojenne auto Jakie?? 40 lat postoju....

systematyk

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jeszcze jakas wersja specjalna.. biorac pod uwage ze auto ma oski przeszczepione z innego modelu to rownie dobrze inne elementy tez moga byc pomixowane

Napisano
A nie zachowała się jakaś tablica rejestracyjna? Chociaż ślad po niej (na przykład uchwyt z podkładką w kształcie tablicy) albo coś w ten dizajn?
Napisano
a jednak nie jest to Ford Prefect samochód to Ford Eifel, produkowany w różnych wersjach nadwozia pomiędzy 1935 a 1940 przez niemiecką fabrykę Forda w koloni oraz przez fabrykę forda na węgrzech, jest bardzo podobny do forda prefecta, ma ten sam silnik.Zagadka się chyba rozwiązała....
Napisano
nie jest to raczej powojenne auto, na pewno nie bl11, wydaje mi się że coś amerykańskiego i sadząc po kształcie tylu to druga połowa lat 30 tych. ktoś coś wiecej wie??
Napisano
mkslask-uparcie pokazujesz samochód, w którym był wyłącznie silnik OŚMIOCYLINDROWY w układzie widlastym. Obejrzyj sobie jeszcze raz zdjęcia. I pomyśl, zanim znów coś napiszesz o przeszczepianiu osiek z innego modelu.
Wersja specjalna to auto na holzgas.
Systematyk-czy dla Ciebie profil przetłoczenia maski jest równoznacznym argumentem z całkowicie inną konstrukcyjnie wersją nadwozia ?
A przy okazji-zobacz, gdzie ten wrak ma umieszczone koło zapasowe.

C.
Napisano
Prefect miał zawiasy tylnych drzwi w innych miejscach, inne przetłoczenia na bokach, a przede wszystkim inny przód. Może to podwozie prefecta z budą V8 albo V8 z częściami (silnik, koła) od innych pojazdów?
Napisano
A le bardzo podobny grill, który był swego rodzaju znakiem rozpoznawczym - na początku skojarzył mi się z Citroenem, ale jednak bardziej fiatowski kształt.
Napisano
ford model 74??? 1937?? grill i maska podobne, światła zupełnie inne...
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:1937_Ford_Model_74_700A_Standard_Tudor_Sedan_KTH895.jpg
Napisano
Dobre pytanie, a ja poproszę o zdjęcie Forda prefecta z identycznymi przetłoczeniami na masce oraz z identycznym grillem, prawde mówiąc to żaden z przytoczonych przez nas fordów nie pasuje w 100%
Napisano
@Catadero nie rozumiem o co ci chodzi. Auto wyglada tak jak na zdjeciu wiec co ma do rzeczy to, ze silnik V8.

Z przeszczepianiem tez nie rozumiem o co ci chodzi? napisalem, ze ma zawieszenie od innego auta wiec rownie dobrze moze miec przod ze starszego forda a nadwozie z nowszego np. chevroleta i to moze tlumaczyc drzwi montowane tak a nie inaczej.

ale i tak dalej uwazam, ze to ford v8, wizualnie i wymiarowo niczym sie nie rozni wiec nie wiem czemu sie uparles na Forda Perfekt skoro go w ogole nie przypomina

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie