systematyk Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 Znalazłem taka zardzewiałą ciekawostke. Czy ktoś wie co to za auto, jaki model??
mkslask Napisano 9 Kwiecień 2012 Napisano 9 Kwiecień 2012 jeszcze jakas wersja specjalna.. biorac pod uwage ze auto ma oski przeszczepione z innego modelu to rownie dobrze inne elementy tez moga byc pomixowane
arklas Napisano 9 Kwiecień 2012 Napisano 9 Kwiecień 2012 A nie zachowała się jakaś tablica rejestracyjna? Chociaż ślad po niej (na przykład uchwyt z podkładką w kształcie tablicy) albo coś w ten dizajn?
Catadero Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Podpowiedź: Nie zaglądałem mu pod maskę, ale tam nie jest V8 tylko rzędowy 4 cylindrowy 1200 SV.C.
Ferenc Szisz Napisano 9 Kwiecień 2012 Napisano 9 Kwiecień 2012 Kiedyś miałem opla olimpie i też miał takie felgi (przyjmijmy umownie że schwimwagena:) pasowały taż z ify bo próbowałem no i oczywiście z moskwicza 400
systematyk Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 Znalazłem taka zardzewiałą ciekawostke. Czy ktoś wie co to za auto, jaki model??
systematyk Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 koła schwimmwagen?? silnik ma 4 cylindrowy, dolny, ale chyba nieoryginalny
ktos451 Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Minie to on pachnie Citroenem z lat '50 - ale to czyste przypuszczenia.
systematyk Napisano 9 Kwiecień 2012 Autor Napisano 9 Kwiecień 2012 a jednak nie jest to Ford Prefect samochód to Ford Eifel, produkowany w różnych wersjach nadwozia pomiędzy 1935 a 1940 przez niemiecką fabrykę Forda w koloni oraz przez fabrykę forda na węgrzech, jest bardzo podobny do forda prefecta, ma ten sam silnik.Zagadka się chyba rozwiązała....
Tuszek Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Citroen BL11?http://www.muzeum-motoryzacji.com.pl/pl/eksponaty/samochody/lata_30_te/citroen_bl11.html
systematyk Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 nie jest to raczej powojenne auto, na pewno nie bl11, wydaje mi się że coś amerykańskiego i sadząc po kształcie tylu to druga połowa lat 30 tych. ktoś coś wiecej wie??
Catadero Napisano 10 Kwiecień 2012 Napisano 10 Kwiecień 2012 mkslask-uparcie pokazujesz samochód, w którym był wyłącznie silnik OŚMIOCYLINDROWY w układzie widlastym. Obejrzyj sobie jeszcze raz zdjęcia. I pomyśl, zanim znów coś napiszesz o przeszczepianiu osiek z innego modelu.Wersja specjalna to auto na holzgas.Systematyk-czy dla Ciebie profil przetłoczenia maski jest równoznacznym argumentem z całkowicie inną konstrukcyjnie wersją nadwozia ?A przy okazji-zobacz, gdzie ten wrak ma umieszczone koło zapasowe.C.
arklas Napisano 10 Kwiecień 2012 Napisano 10 Kwiecień 2012 Prefect miał zawiasy tylnych drzwi w innych miejscach, inne przetłoczenia na bokach, a przede wszystkim inny przód. Może to podwozie prefecta z budą V8 albo V8 z częściami (silnik, koła) od innych pojazdów?
ktos451 Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 A le bardzo podobny grill, który był swego rodzaju znakiem rozpoznawczym - na początku skojarzył mi się z Citroenem, ale jednak bardziej fiatowski kształt.
systematyk Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 ford model 74??? 1937?? grill i maska podobne, światła zupełnie inne...http://commons.wikimedia.org/wiki/File:1937_Ford_Model_74_700A_Standard_Tudor_Sedan_KTH895.jpg
ktos451 Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 To może być to tylko w wersji kombi - ten ze zdjęcia jest dwu lub trzydrzwiowy - a twój cztero lub pięcio.
maciekszprotawa Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Maska i grill są różne. Zobacz w miejscu gdzie powinna być lampa.(Łączenie nadkola do pojazdu) Ale to już jakiś trop.
Catadero Napisano 9 Kwiecień 2012 Napisano 9 Kwiecień 2012 To poproszę o zdjęcie samochodu Ford Eifel w wersji 4 drzwiowej i z przednimi drzwiami otwierającymi się do przodu a nie do tyłu.C.
Sylwester/Fidest Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 stan dosc słaby :( zapodaj wiecej fotek tego co zostało z detali i silnika...
systematyk Napisano 9 Kwiecień 2012 Autor Napisano 9 Kwiecień 2012 Dobre pytanie, a ja poproszę o zdjęcie Forda prefecta z identycznymi przetłoczeniami na masce oraz z identycznym grillem, prawde mówiąc to żaden z przytoczonych przez nas fordów nie pasuje w 100%
mkslask Napisano 10 Kwiecień 2012 Napisano 10 Kwiecień 2012 @Catadero nie rozumiem o co ci chodzi. Auto wyglada tak jak na zdjeciu wiec co ma do rzeczy to, ze silnik V8.Z przeszczepianiem tez nie rozumiem o co ci chodzi? napisalem, ze ma zawieszenie od innego auta wiec rownie dobrze moze miec przod ze starszego forda a nadwozie z nowszego np. chevroleta i to moze tlumaczyc drzwi montowane tak a nie inaczej.ale i tak dalej uwazam, ze to ford v8, wizualnie i wymiarowo niczym sie nie rozni wiec nie wiem czemu sie uparles na Forda Perfekt skoro go w ogole nie przypomina
Pytanie
systematyk
Znalazłem taka zardzewiałą ciekawostke. Czy ktoś wie co to za auto, jaki model??
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.