maciekszprotawa Napisano 3 Marzec 2012 Autor Napisano 3 Marzec 2012 Czy coś ciekawego mi się trafiło? Kaliber między 8 a 9 mm. Na oznaczenie rdzenia ołowianego to literka H
maciekszprotawa Napisano 4 Marzec 2012 Autor Napisano 4 Marzec 2012 Rozumiem. A moglibyście podać link do jakiego mausera używano pierwszy nabój? Dzięki.
Barson1 Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Mausera :D Hehe :D Dobry żart Tymfa wart.... :) To nabój do TTtiki lup PPSZ . Wuj Google ci wygoogla.
Nephilimer Napisano 5 Marzec 2012 Napisano 5 Marzec 2012 Mauser i mało spotykane" to nie są pasujące do siebie rzeczy. Wyjątki są, ale nie jest to jeden z nich.
Dydek Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Barson1- wydaje mi się że maciekszprotawa pytał o nabój z pierwszego zdjęcia, który został zidentyfikowany przez honkera jako nabój do Mausera:) Czytajmy ze zrozumieniem.maciekszprotawa- poczytaj sobie tutaj http://mauser98k.internetdsl.pl/indexpl.htmlPozdrawiam.
maciekszprotawa Napisano 3 Marzec 2012 Autor Napisano 3 Marzec 2012 Czy coś ciekawego mi się trafiło? Kaliber między 8 a 9 mm. Na oznaczenie rdzenia ołowianego to literka H
honker Napisano 3 Marzec 2012 Napisano 3 Marzec 2012 Mauser,Niemcy,Lindener Zundhuten und Thoonwarenfabrik,1918 rok.Pozdro.*
maciekszprotawa Napisano 4 Marzec 2012 Autor Napisano 4 Marzec 2012 Dzięki. I jeszcze jeden. Zdjęć nie zamieszczam z wiadomych względów. Oba stan magazynowy...yyy łuska oczywićie;) Tak swoją drogą to znajomy jak na te czasy to sporo ma tych...łusek i łudek do amunicji.
maciekszprotawa Napisano 4 Marzec 2012 Autor Napisano 4 Marzec 2012 Nie mam czym zmierzyć kal. Ale wygląda na jakieś parabellum. Oczywicie całość krótka
maciekszprotawa Napisano 4 Marzec 2012 Autor Napisano 4 Marzec 2012 Tak pytałem o rysunek pierwszy od góry o mausera. Widziałem na google, że raczej mało spotykane?
honker Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Kolego,do id. łusek,zawsze staraj się podać wysokość łuski,czy kryza zewnętrzna,kaliber,a najlepiej duże,wyraźne foto.Ta druga łuska: ZSRR,1944r,od TT,lub Pepeszy.Pewność 100%,przy dokładniejszym opisie,bądź zdjęciach.Pozdro.*
maciekszprotawa Napisano 4 Marzec 2012 Autor Napisano 4 Marzec 2012 Mało spotykane w sensie bicia na łusce
Pytanie
maciekszprotawa
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.