Skocz do zawartości
  • 0

Sztućce SS ?

afrak

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dla mnie dobre bicie, firma od noży robiła scyzoryki dla wermachtu, noże dla LW i wyposażenie zastawy dla rzeszy w okresie 1933-45.
Napisano
dlamnie odbre, firma rostfrei produkowała noze dla wermachtu wyposażenie dla ss i lw i w latach 1933 do 1945 robili wyposażenie rzeszy
Napisano
Sztućce jak najbardziej oryginalne. Rostfrei oznacza sztućce nierdzewne. Niewątpliwie jest to bardzo rzadkie znalezisko jeśli chodzi o cały komplet! Tak z ciekawości gdzie ci kolego takie sztućce wyskoczyły?
Napisano
Jak dla mnie lipa, chodzi o runy SS. Jakiś czas temu walało się to u mnie w domu taki sam komplet w ładnym pudełku z atłasowym obiciem. Nie było żadnych bić czy run. Myślę że ktoś nabił runy by uatrakcyjnić komplecik.
Napisano
Lipa aż oczy bolą.Świerza robota.Runy nawet jeszcze nie nabrały patyny.
Ale ''znafcy'' się wszędzie znajdą.
cyt.''Niewątpliwie jest to bardzo rzadkie znalezisko jeśli chodzi o cały komplet!''
Bardzo rzadkie szczególnie ''firmy'' rostfrei.
He,he
Napisano
kazik 1 " popytaj po rodzince lub znajomych to często był komplet dawany w prezencie ślubnym. Napewno niektórzy koledzy tutaj takie otrzymali lub rodzice. Ech stare czasy :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie