Skocz do zawartości

P38

OloOcki

Rekomendowane odpowiedzi

obił remont w domu i przesuwał meble. Kiedy odsunął szafę okazało się, że za nią jest ukryta broń"

A moja mi mówi, że za rzadko maluję mieszkanie czy robię remont- raz na 3/4 lata mnie dociśnie... A ten- przez ponad pół wieku* nie odsuwał mebli :-)

* w wersji light, choć sądzę że mieszka tam od 1945 :-)

obił remont w domu i przesuwał meble. Kiedy odsunął szafę okazało się, że za nią jest ukryta broń"
Może w szafie była skrytka? Możliwe także, że dziadek" ma wnuczka który coś tam z internata kupywał"...

W latach około wojennych Winchester chyba jeszcze nie miał logo kowboja, przejrzałem kilka stron i nie znalazłem z tamtych lat pudełek właśnie z takim logo, być może przegapiłem ale jeśli nie to by oznaczało że te pestki nie przeleżały za szafą kilkadziesiąt lat a skoro cały pakiet był zawinięty w jedną szmatkę to i klamka też nie :)
http://www.oldammo.com/boxes.htm

cario1 można by przyjąć taką zasadę tylko wtedy gdyby to Niemiec schował tą broń a jeśli była to broń zdobyczna to myślisz że np Polak patrzyłby na kraj pochodzenia skoro
pestka pasuje i da się strzelać w takiej konfiguracji (czyt. niemiecka broń i amerykańska amunicji)?

Znalazłem logo winchestera z kowbojem z tamtych lat i wcześniejszych ale tylko na plakatach reklamowych ,natomiast na pudełkach nima :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie