OloOcki Napisano 8 Luty 2012 Autor Share Napisano 8 Luty 2012 http://www.lwowekslaski.net/1989/91-latek-mial-bron-z-okresu-iii-rzeszy/Po co to na Policje oddawac? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 obił remont w domu i przesuwał meble. Kiedy odsunął szafę okazało się, że za nią jest ukryta broń"A moja mi mówi, że za rzadko maluję mieszkanie czy robię remont- raz na 3/4 lata mnie dociśnie... A ten- przez ponad pół wieku* nie odsuwał mebli :-)* w wersji light, choć sądzę że mieszka tam od 1945 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Stan piękny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Nawet pudełka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 obił remont w domu i przesuwał meble. Kiedy odsunął szafę okazało się, że za nią jest ukryta broń"Może w szafie była skrytka? Możliwe także, że dziadek" ma wnuczka który coś tam z internata kupywał"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Kilkadziesiat lat... dobre sobie. Pudełka dość współcześnie wyglądają, do tego amunicja zachodnia a nie produkcji niemieckiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Nawet wstega waltera" jest, dość cenny egzemplarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 ciekwe czy dziadkowi dadzą spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Ale i szmatki mole nie zjadły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Pochodzenie amo mogą wyjaśnić znaki fabryczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Będą kłopoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Jak nic esesmański pistolet od wojny tam leżał! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 no i pozamiatane nie zasnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Pewnie jakiś prowokator mu za szafę wrzucił i czekał czy zgłosi... A ja się przeprowadzam w tym roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Te pudelka byly w komplecie? cos mi to sciema jedzie jesli bylo to razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztal Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Amunicja zachodnia a i broń wyprodukowana po wojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 9 Luty 2012 Share Napisano 9 Luty 2012 Jasne że ammo współczesne - hamerykańskie a walterek równie dobrze może także być współczesny np. taki p-1 czyli lekko modyfikowana wersja p-38. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 9 Luty 2012 Share Napisano 9 Luty 2012 dziadek miał alchajmera i zapomniał że kiedyś kupił i schował przed dzieciakami ;d pozdrawiamM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 Dziadek liczy 91 wiosen, toż i nawet prawnusiu mógł w tym maczać paluszki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 to sie właściciel zdziwi jak przyjdzie do schowka, a tam... figa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabor Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 Zanim wnusiu przyjdzie do schowka to po niego przyjdą i tak czy siak trafi do schowka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 W latach około wojennych Winchester chyba jeszcze nie miał logo kowboja, przejrzałem kilka stron i nie znalazłem z tamtych lat pudełek właśnie z takim logo, być może przegapiłem ale jeśli nie to by oznaczało że te pestki nie przeleżały za szafą kilkadziesiąt lat a skoro cały pakiet był zawinięty w jedną szmatkę to i klamka też nie :) http://www.oldammo.com/boxes.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 Rajek, jakie rysunek by tam nie byl, ale cos mi sie wydaje ze w latach IIW.W, Winchester raczej nie zaopatrywal formacji niemieckich w amunicje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 cario1 można by przyjąć taką zasadę tylko wtedy gdyby to Niemiec schował tą broń a jeśli była to broń zdobyczna to myślisz że np Polak patrzyłby na kraj pochodzenia skoropestka pasuje i da się strzelać w takiej konfiguracji (czyt. niemiecka broń i amerykańska amunicji)?Znalazłem logo winchestera z kowbojem z tamtych lat i wcześniejszych ale tylko na plakatach reklamowych ,natomiast na pudełkach nima :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 Ok, ammo jak ammo, a zwrociles uwage na kolor okladzin klamki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.