Skocz do zawartości

RAJD KARABANOWA 29.I.2012

qrrr

Rekomendowane odpowiedzi

Zupełnie nie rozumiem tych zarzutów, świetnie zrekonstruowana sylwetka scharfuhrera z SS Truppennachrichtenverbände. No i ta ersatzowa koszula podmundurowa, adekwatna do odtwarzanego okresu. Intryguje tylko brak ładownic, ale fakt pewnie potwierdzony odpowiednim materiałem fotograficznym z epoki.

AAAAAAAAAAAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!Dunczyk wybacz prosze, ale musiałem to wkleic:))))))))Jak moglem nie zauwazyc tak oczywistego podobienstwa? Moze to nowy klimat-rekonstrukcja sylwetek aktorow filmów wojennych?

Jakby nie było utrwalają kawałek historii, której w szkole już nie ma.Zazdrośnicy spróbujcie sami coś zorganizować.Ja rekonstruktorów popieram"

Myslałem, ze to utrwalacze władzy ludowej wspieranej przez czerwonych raci" .Z całym szacunkiem drogi Panie, ale utrwalanie historii w namacalny sposob przez rekonstruktorow nie ma nic wspolnego z tym załosnym obrazem który mamy okazje zobaczyc na fotkach z imprezy. Czy modelarzem moze nazywac sie człowiek ktory kupi w kiosku model samolotu i przyklei klejem do gumy odwrotnie skrzydło? Dla mnie rekonstrukcja po czesci jest modelarstwem w skali 1:1 i zrobie wszystko co w mojej mocy zeby dostac najdrobniejszy detal ktorego mi brakuje. Zazdrosnikami nie jestesmy tylko zszokowanymi ludzmi takim odstawianiem lipy. Co zas tyczy sie ohaterow" nie bede sie wypowiadal w tym temacie, bo nie chce kolejnej wojny i zasmiecania watku. Juz o takich bohaterach uczylem sie w szkole....o jednym zakazanym typie ktory sie kulom nie klaniał bo był wiecznie pijany wiec lezał, maszyniscie lokomotywy historii i innych...Widze tez wielka flache samogonu i nie uwazam zeby to byl dobry sposob edukacji...załosne!

Szarobajera odkryła twarz i jak widać teraz już wiadomo że w miejscowości Wysoka ktoś się jednak desantował z Americana, pewnie z wrażenia i polskiej gościnności zgubił pas a w mapniku pod lewą ręką dzielnie trzyma wałówę :D

a hełm przepił? na strefie zrzutu ostry wiatr musiał dąc, że chłopa zaniosło aż do Wysokiej, a żandarmeria 82 dywizji szuka go teraz po okolicy, bidoka, gorzej, że już minęło więcej niż 24 h, za dezertera zaraz będzie. Ten pancerniak Karabanow to nawet mógł byc porządny żołnierz, poległ przy wykonywanej robocie, ale po śmierci to już by można dac mu spokój, a nie czcic jego pamięc w ten pokręcony sposób. Jeszcze do kompletu brakuje tam zuluskiego wojownika (w samej spódniczce z trawy to śmierc przy tej temperaturze, ale może jakiś hardcorowiec by się zdecydował), derwisza od Mahdiego i wędrownego, ślepego mnicha Morito, a ze stawiku ppoż. w Wysokiej mógłby wynurzyc się H.L. Hunley Skonfederowanych Stanów Południa.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 11:18 02-02-2012

– Zniknięcie tych parówek spowodowało niemały zamęt. To fakt...
– ... Był to jednak zamęt grubymi nićmi szyty i wiemy, lep jakiej propagandy kryje się za tymi nićmi...
– ... Dlatego też, te zniknięte parówki zewrą jeszcze bardziej nasze szeregi...
– To wszystko każe nam powiedzieć mocno i stanowczo...
– ... parówkowym skrytożercom mówimy NIE!

,propoa Monthy Pythona to wydaje mis się ze równiez ten skecz pasowalby do klimatu :)

http://www.youtube.com/watch?v=m6EEBUExws8

Polecam nie rezygnować z ogladania przez pierwsze sekundy bo finał jest dosyc zaskakujacy :D :D :D :D

Stadler, a z czego wnosisz, że już po wojnie? Ten Germaniec z tyłu okrutnie bojowo wygląda, ładownice do stg, ze dwie szalokominiarki, a hełm tak głęboko naciągnął, że tylko kinol widac. Po mojemu to tam jeszcze do jakiej rozruby dojśc może. Jak autochtoni wylegną z remizy to ja nie wiem ...

aż che się płakać. Żal tym większy że to miejsce daje potencjał i przy minimalnych chęciach i odrobinie wysiłku można tam zrobić fajną imprezę. Widocznie zmieniły się priorytety i teraz ważne żeby pisali nie ważne jak ...

Widzę że LTRH ostatnio podnosi standard ...

Waldemarze Wojciechowski, człowieku w mundurze nie z tej bajki nie idźcie tą drogą. Amerykanie 1000 km na zachód ...

Jak widac na załączonym obrazku dziwadła są wśród nas, stale i wciąż, statystycznie jest to wytłumaczalne, na x porządnych inscenizacji, przygotowanych przez rekonstruktorów, kilka tworzą komedianci, minstlerzy i bardowie, a także jarmarczni trefnisie. Co robic, demokracja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie