zancus Napisano 29 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2012 Szanowni Koledzy, dziś otzymaliśmy taki oto mail: Treść wiadomościWitam. czy oferta jest jeszcze aktualna, szukam mousina nagant 1918r, pozdrawiam Krzysztof"Wysłany przez użytkownika allegro:Wiadomość od: cygan2221 (137) , wysłana z komputera o numerze IP: 46.227.106.222 adres e-mail: bartek1259@vp.plJest to kolejna próba wobec nas przeprowadzenia prowokacji policyjnej. Widocznie podczas przeszukania u jakiegoś kolejnego kolekcjonera nasz mail był zachowany w kompie.Paweł ZaniewskiMuzeum Oręża i Techniki Użytkowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Panie Pawle proszę im odpisać że z chęcią kupimy każdą ilość;d oczywiście w rozsądnej cenie:)pozdrawiamM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 A o to jest ta mousina ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norberet Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 A skąd pewność, że jest to Akcja prowokacyjan Policji"Pytanie napisane jest rzeczywiście troszkę nieprofesjonalnie-jednak dlaczego do razu prowokacja?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Czytając te dane, które podałeś raczej nie da się wywnioskować, czy napisała to policja / policjant, a więc z kąt ten wniosek? To, że ktoś napisał w sprawie zakończonej jak się domyślam kiedyś aukcji to nic nie oznacza sam często piszę o niesprzedane przedmioty z allegro, które mnie zainteresują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zancus Napisano 29 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2012 Nigdy nie oferowałem na sprzedaż broni poprzez allegro. Nigdy. Nasze muzeum działa poprzez portal egun.de. Oferowaliśmy jedynie drobiazgi w stylu muszka, śrubki, pudełko magazynka i to bardzo dawno temu. Od kilku lat nie działamy na allegro. Dlatego właśnie wiem, że to jest prowokacja i to trzecia w ciągu ostatnich 12 miesiecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 No to rzeczywiście coś w tym musi być.Warto pamiętać że Allegro to ,,główna baza danych,, dla służb. Dzięki za info @zancus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 A ja dostałem kiedyś takiego maila:) śmiać się czy płakać ?Wiadomość od: seba0101x, wysłana z komputera o numerze IP: 83.25.188.222 Strona z przedmiotem: FAŁSZYWE 5 ZŁ Do szkoleń lub kolekcji !--------------------------------------------------------------------------------Treść wiadomości:Witam, wie Pan co grozi za sprzedaż falsyfikatu monety obiegowej? nie zdaje sobie pan sprawy z tego co pan zrobił i może mieć duże problemy. Podaj mi pan dane osoby która od pana to kupiła. czekam " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Śmiać się i płakać zarazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Ip wskazuje okolice Łodzi koło Łyszkowic net obsługiwany przez Metro Internet Sp. z o.o. działają tylko w miejscowościach Warszawa, Siedlce ,Sokołów Podlaski i okolice. Facet od maila ma trochę sprzedanych przedmiotów na Allezło typu szable i czarnoprochowce sam też takie rzeczy sprzedaje. Nie wygląda mi na podpuchę, ale nic nigdy nie wiadomo. Wróg czuwa! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zancus Napisano 29 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2012 o co nam odpowiedział pan Krzysztof vel bartek1259 vel cygan2221: Witam, jak tylko zkompletuje dokumenty to sie odezwę, pozdrawiam Krzysztof"No to czekamy na promesę kupna mousina nagant 1918" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostatni Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 http://www.polskieradio.pl/39/245/Artykul/273602,Gangi-poszukiwaczy-skarbow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Sonic- IP wskazuje na Sokołów Podlaski... jakby w tym całym cyrku miało to znaczenie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Znamy takich z królestwa pasztetów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.