Skocz do zawartości

Uwaga policja podpuszcza

zancus

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy, dziś otzymaliśmy taki oto mail:

Treść wiadomości
Witam. czy oferta jest jeszcze aktualna, szukam mousina nagant 1918r, pozdrawiam Krzysztof"

Wysłany przez użytkownika allegro:
Wiadomość od: cygan2221 (137) , wysłana z komputera o numerze IP: 46.227.106.222 adres e-mail: bartek1259@vp.pl

Jest to kolejna próba wobec nas przeprowadzenia prowokacji policyjnej. Widocznie podczas przeszukania u jakiegoś kolejnego kolekcjonera nasz mail był zachowany w kompie.

Paweł Zaniewski

Muzeum Oręża i Techniki Użytkowej

Czytając te dane, które podałeś raczej nie da się wywnioskować, czy napisała to policja / policjant, a więc z kąt ten wniosek?
To, że ktoś napisał w sprawie zakończonej jak się domyślam kiedyś aukcji to nic nie oznacza sam często piszę o niesprzedane przedmioty z allegro, które mnie zainteresują...

Nigdy nie oferowałem na sprzedaż broni poprzez allegro. Nigdy. Nasze muzeum działa poprzez portal egun.de. Oferowaliśmy jedynie drobiazgi w stylu muszka, śrubki, pudełko magazynka i to bardzo dawno temu. Od kilku lat nie działamy na allegro. Dlatego właśnie wiem, że to jest prowokacja i to trzecia w ciągu ostatnich 12 miesiecy.

A ja dostałem kiedyś takiego maila:) śmiać się czy płakać ?

Wiadomość od: seba0101x, wysłana z komputera o numerze IP: 83.25.188.222
Strona z przedmiotem: FAŁSZYWE 5 ZŁ Do szkoleń lub kolekcji !

--------------------------------------------------------------------------------
Treść wiadomości:
Witam, wie Pan co grozi za sprzedaż falsyfikatu monety obiegowej? nie zdaje sobie pan sprawy z tego co pan zrobił i może mieć duże problemy. Podaj mi pan dane osoby która od pana to kupiła. czekam "

Ip wskazuje okolice Łodzi koło Łyszkowic net obsługiwany przez Metro Internet Sp. z o.o. działają tylko w miejscowościach Warszawa, Siedlce ,Sokołów Podlaski i okolice.
Facet od maila ma trochę sprzedanych przedmiotów na Allezło typu szable i czarnoprochowce sam też takie rzeczy sprzedaje. Nie wygląda mi na podpuchę, ale nic nigdy nie wiadomo. Wróg czuwa! ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie