vis1939 Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Dokładnie,w świętokrzyskim dziecka nie można puścić do osiedlowej piaskownicy bo zaraz jaką MG-ete przytarga i potem trzeba z tym lecieć do śmietnika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Śmieciami powiadasz:),to my możemy się załapać jako MZO u was:) Tacy mądrzy bo fryce wszystko u nich zostawili a do nas dotarli bez klamotów;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystek_19 Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Niezłe fanciki tylko szkoda że wszystko zabrali. Jestem ciekaw co z tym zrobią. I żeby od razu po saperów dzwonić z powodu 2 czy tam 3 skrzynek amunicji i jednego karabinu maszynowego. Dobrze że nie dzwonią jak znajdą łuskę z niezbitą spłonką. Ale nie chcę się kłócić bo takie jest nasze polskie dziwne prawo. Fajna MG-ieta. Pozdrawiam! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Ale jestem pewien, że w okolicy już pojawiło się paru dziwnych panów słuchających muzyki z długiego kija"... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Bez tego się nie obędzie:) Reklama robi swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Zawsze można na wiosnę zaoferować się z darmowym przekopywaniem ogródków działkowych... Przykrywka taka... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Okolice W. niestety ubogie. Przypuszczam, że to podręczny schowek partyzancki (?). W I.1945 ekipy z Niemiec się tam nie przewinęły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 bjar kopales juz tam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Tam nie byłem bo i po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 z ciekawosci pytam:Pa po co chocby o takie smiecie" :DM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Nie kręcą mnie takie. Zresztą '39 i '45 tamtą wieś ominął - to przypadek. Ktoś przytargał skądś i schował, ewentualnie zakop popartyzancki (?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 no bardzo mozliwe,moze nawet po wojnie ktos zakopal. czort jeden znajet:)to nie moje rewiry wiec nie wiem co tam w trawie piszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Do dzisiaj aktualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 31 Styczeń 2012 Share Napisano 31 Styczeń 2012 Ale komunistyczna propaganda.Przyszliśmy ze wschodu jako wybawiciele a wy nas tutaj ponad 40 dobrych lat będziecie bawić! Tak to powinno brzmieć na końcu tego ogłoszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie patrząc na pierwsze zdjęcie, że to MG zalegało na głębokości paru centymetrów? I jakoś dziwnie jak na tę głębokość przyzwoicie zachowany, może to znalezisko wcale nie tak dawno ukryte. Spotkałem się już z takimi depozytami np. z czasów stanu wojennego (z relacji tych co chowali). ziemi wykopaliśmy 2215 sztuk amunicji strzeleckiej i najciekawsze znalezisko na jakie się natknąłem przez ostatnie 10 lat: niemiecki Ciężki Karabin Maszynowy MG 42, to prawdziwy unikat i kolekcjonerski rarytas. Karabin, naboje i magazynki są bardzo dobrze zachowane. Broń można w stu procentach odrestaurować – mówi chorąży Robert Krasowski."Jak na 10 lat służby, to kolokwialnie mówiąc pan chorąży w d...ie był i g...o widział - od razu widać, ile czasu oni spędzają na patrolach, gdzie trzeba coś wydobyć z ziemi. Oczywiście wygodniej kradnie się łuski ze szkolnych gablot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.