vis1939 Napisano 29 Styczeń 2012 Napisano 29 Styczeń 2012 Dokładnie,w świętokrzyskim dziecka nie można puścić do osiedlowej piaskownicy bo zaraz jaką MG-ete przytarga i potem trzeba z tym lecieć do śmietnika...
karabin Napisano 29 Styczeń 2012 Napisano 29 Styczeń 2012 Śmieciami powiadasz:),to my możemy się załapać jako MZO u was:) Tacy mądrzy bo fryce wszystko u nich zostawili a do nas dotarli bez klamotów;)
krystek_19 Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 Niezłe fanciki tylko szkoda że wszystko zabrali. Jestem ciekaw co z tym zrobią. I żeby od razu po saperów dzwonić z powodu 2 czy tam 3 skrzynek amunicji i jednego karabinu maszynowego. Dobrze że nie dzwonią jak znajdą łuskę z niezbitą spłonką. Ale nie chcę się kłócić bo takie jest nasze polskie dziwne prawo. Fajna MG-ieta. Pozdrawiam! ;]
sonicsquad Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 Ale jestem pewien, że w okolicy już pojawiło się paru dziwnych panów słuchających muzyki z długiego kija"... :)
karabin Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 Bez tego się nie obędzie:) Reklama robi swoje.
sonicsquad Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 Zawsze można na wiosnę zaoferować się z darmowym przekopywaniem ogródków działkowych... Przykrywka taka... :)
bjar_1 Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 Okolice W. niestety ubogie. Przypuszczam, że to podręczny schowek partyzancki (?). W I.1945 ekipy z Niemiec się tam nie przewinęły...
saperfts Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Napisano 30 Styczeń 2012 z ciekawosci pytam:Pa po co chocby o takie smiecie" :DM
bjar_1 Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 Nie kręcą mnie takie. Zresztą '39 i '45 tamtą wieś ominął - to przypadek. Ktoś przytargał skądś i schował, ewentualnie zakop popartyzancki (?).
saperfts Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Napisano 30 Styczeń 2012 no bardzo mozliwe,moze nawet po wojnie ktos zakopal. czort jeden znajet:)to nie moje rewiry wiec nie wiem co tam w trawie piszczy.
CzarnyPoznań Napisano 31 Styczeń 2012 Napisano 31 Styczeń 2012 Ale komunistyczna propaganda.Przyszliśmy ze wschodu jako wybawiciele a wy nas tutaj ponad 40 dobrych lat będziecie bawić! Tak to powinno brzmieć na końcu tego ogłoszenia.
Voucur Napisano 1 Luty 2012 Napisano 1 Luty 2012 Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie patrząc na pierwsze zdjęcie, że to MG zalegało na głębokości paru centymetrów? I jakoś dziwnie jak na tę głębokość przyzwoicie zachowany, może to znalezisko wcale nie tak dawno ukryte. Spotkałem się już z takimi depozytami np. z czasów stanu wojennego (z relacji tych co chowali). ziemi wykopaliśmy 2215 sztuk amunicji strzeleckiej i najciekawsze znalezisko na jakie się natknąłem przez ostatnie 10 lat: niemiecki Ciężki Karabin Maszynowy MG 42, to prawdziwy unikat i kolekcjonerski rarytas. Karabin, naboje i magazynki są bardzo dobrze zachowane. Broń można w stu procentach odrestaurować – mówi chorąży Robert Krasowski."Jak na 10 lat służby, to kolokwialnie mówiąc pan chorąży w d...ie był i g...o widział - od razu widać, ile czasu oni spędzają na patrolach, gdzie trzeba coś wydobyć z ziemi. Oczywiście wygodniej kradnie się łuski ze szkolnych gablot.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.