Skocz do zawartości
  • 0

Słupy graniczne

was0184

Pytanie

Napisano

Witam szanownych kolegów.Wyszły mi takie oto 2 słupy stalowe z orłem w koronie.Na oko 180cm,20-30kg.Jeżeli zajdzie taka potrzeba postaram się o dokładne wymiary.Chwilowo lepszych fotek brak.Prośba o id.Pozdrawiam.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanownych kolegów.Wyszły mi takie oto 2 słupy stalowe z orłem w koronie.Na oko 180cm,20-30kg.Jeżeli zajdzie taka potrzeba postaram się o dokładne wymiary.Chwilowo lepszych fotek brak.Prośba o id.Pozdrawiam.

Napisano
http://geoforum.pl/?menu=47155,47282,47283&link=wojsko-straz-graniczna-okres-miedzywojenny#page_top
Takich z tego sznurka nie widzę.Pytanie shadowN jest tutaj zasadne.
Napisano
Słupy znalezione na linii Bugu.Okolice Broku.Fotka zrobiona na szybko.Nowe trzeba dopiero zrobić,co może trochę potrwać bo trochę mam daleko.Ogólnie słupki w doskonałym stanie.Pozdro
Napisano
Nigdy niczego nie sprzedałem i nie zamierzam.Słupy są pod opieką właściciela pola.Za pewnie trafią do muzeum.Zmyliło mnie to że były w takim stanie,prawie jak nowe.Muszę zrobić więcej fotek.CDN..pozdro
Napisano
To przedwojenne repery gruntowe (geodezja)zawsze warto je ocalić i chociażby postawić w ogródku byle na złom nie trafiły.
Napisano
repery gruntowe,też fajne.Szkoda że nie graniczny ale oko cieszy.Wpadły też 2 guziczki, w koronie ale w marnym stanie trochę drobnicy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie