karabin Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 ,,Jeżeli kogoś zamknie się za zwietrzałyproch,,-nie żebym się czepiał:)Po prostu,proch strzelniczy czy jest zwietrzały,zgnity,spleśniały,mokry itp. jest materiałem który jest zabroniony.Ustawa wyraźnie mówi o tym i nie ma tam podziału na suchy czy mokry. Jest proch,jest zarzut a potem wyrok,inaczej nie można bo zwyczajnie nie pozwala na to prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 Art.5 UoBiA3. Istotnymi częściami amunicji są:pociski wypełnione materiałamiwybuchowymi, chemicznymi środkamiobezwładniającymi lub zapalającymialbo innymi substancjami, którychdziałanie zagraża życiu lub zdrowiu,spłonki inicjujące spalanie materiałumiotającego i materiał miotający wpostaci prochu strzelniczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Co to jestokupacyjny Radomiak"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Radomiak wzięty do niewoli za okupacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Nie to, żebym się czepiał, ale...Pociski były ze stali i porobiły im się pęknięcia, co spowodowało rozgięcie szyjek łusek. Nadmieniam, że w piwnicy podejrzanego panuje wilgoć. Podczas przenoszenia do samochodu patrolu saperskiego padał deszcz. W naszej komendzie naboje nie zdążyły wyschnąć. Na podstawie powyższego stwierdzam, że najprawdopodobniej proch się zawilgocił, więc nie spełnia wymogów Ustawy. Proszę zwolnić podejrzanego do domu, i oddać mu wilgotne naboje - z zaleceniem nie suszenia ich broń Boże, bo jak odwilgotnieją, to znów przyjdziemy sprawdzić" Shadow - czekam na jeszcze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Hebda to taki co się go kiedyś za okupacji" znalazło na polu łące lub w lesie,bo przed okupacją to tylko nasze wojsko miało zaszczyt ;). Scenariusz był zawsze prawie taki sam(nie wiem jak było w mieście):jak już można było bezpiecznie wyjść z domu(koniec walk armia przeszła na wschód) to ludzie przeważnie kazali dzieciom wyprowadzić krowy na pastwisko,wiadomo najważniejsze na wsi dla przeżycia,a dzieci,mając cały dzień na pilnowanie aby krowa tak jak w filmie Sami Swoi" w szkodę nie wlazła,jak to dzieci zawsze ciekawe to wszędzie ich pełno i wszędzie wejdą to i znajdowali różne piękne dziś cuda!Mój stryj razem z kolegą,na przykład,przytargał do domu dziadka ckm wz.30 z parcianą taśmą i tą taśmę nożem obcieli bo nie umieli jej normalnie wyjąć.Po wojnie jeszcze gdzieś do lat 60tych ta taśma się poniewierała.Ale dziadek szybko wybił mu z głowy takie pomysły na przyszłość w prosty sposób:dwadzieścia pasów na gołą d--ę i stryj pozostałe fanty trzymał już w różnych innych sobie tylko znanych wmiejscach....... ;)Ps.a ckm no cóż tą tajemnicę niestety zabrał ze sobą do grobu dziadek mimo wielu prób zmuszenia go do zwierzeń..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 MarcinP szkoda że nie można tutaj wszystkiego pisać.....:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Ja myślę,że dobrze że nie można wszystkiego pisac bo co dwa dni zakładał by następny ktoś wątek kolejna wtopa".Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Co racja to racja.Nie ulega wątpliwości że i to forum jest monitorowane przez odpowiednie służby.......... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Erwin, a Ty jeszcze na wolności? Poczekaj na poniedziałek 6.00Chociaż ... do mnie zapukali 6.30 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Mogłeś podac im alkomat.Czy są trzezwi? Bo masz watpliwości po tym spóznieniu.Powinni byc o 6:00 a nie o 6:32.Co chcesz osiągnąc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Nic, jaja sobie najzwyczajniej w świecie robię. Bo samozwańczo uznałem, że jako człowiek, który ma to już za sobą, mam do tego prawo ;)Nawet hobby zmieniłem, więc się nie boję. Co za ulga.Chyba temat się wypala, nikt nie zaproponował nic konstruktywnego" - liczyłem jeszcze na spleśniały proch, brudną spłonkę, krzywą lufę, i inne podobne żelazne argumenty przeciwko wyrokowi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 na pewno monitorowane,ale też eksperci korzystają z podobnych stron,bo niekiedy ich wiedza jest słaba.do każdej sprawy szukają w necie,książki,mając papier biegłego(biegli z komend policyjnych) sąd daje mu wiarę,więc korzystajcie z pomocy z federacji strzeleckiej z bydgoszczy Włodzimierz Rapkiewicz według mnie najlepszy specjalista w dziedzinie (adwokat i biegły w rozsądnej cenie,,,a nie jak inni tylko adwokaci co zaproponują ci za kilka tysięcy poddanie się wyrokowi)każdy jest kowalem własnego losu.ja nawet bym się nie zastanawiał.czytałem pisma pana W.R. są rewelacyjne,obalające dosłownie wszystko,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 Ze zwietrzałym i mokrym prochem dobre. Dobre, dobre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.