marecki. Napisano 7 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2012 czy istnieje gdzies na forum watek o niemieckiej panterze z Zukowa , ktora pokazywali w dzisiejszym teleekspresie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek 1997 Napisano 7 Styczeń 2012 Share Napisano 7 Styczeń 2012 Witam ta pantera to kopia na podwoziu T-55 .Nalezy do Pana Mariana Koteckiego .Gdzieś na komputerze mam jej fotki mogę wstawić .pozdrawiamJanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Również oglądałem. Autorzy jej mówili że to najlepiej wykonana pantera w Polsce, czyżby ?. Zero skromności. Można prosić również zdjęcia tego Teciaka ?. Teciak własności tego samego pana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józefowski Leśnik Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Też oglądałem, aż pogłośniłem Tv. A czy ten jeżdżący okaz ma cokolwiek z Pantery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józefowski Leśnik Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 http://tvp.info/teleexpress/wideo/07012012-1700/5938343 Tutaj umieszczam link jeżeli miałby ktoś ochotę obejrzeć. ( od 7:06 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 A mnie się wydawało że Teciak jest własnością pana Janczukowicza czy jak kto woli Rekina", a firma pana Koteckiego go tylko remontowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 1.http://www.youtube.com/watch?v=pLH8N1xsGEc2.http://kartuzy.info/wiadomosc,10270,Pancerna-pasja-Mariana-Koteckiego.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 teciak jest własnością tego gościa od Rekina, zawsze stał pod jego domem w Gdańsku-Oliwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2012 ciekawy jest wystrzal , nie ma nic harakterystycznego z prawdziwego wystrzalu jak strzelalo sie na poligonie , ciekawy jestem jakiego uzyto pocisku ?ile to spala pliwa na godzine , bo jestem ciekawy jaki tam zastosowano silnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Witam, ktoś wspominał o teciaku z Gdańska, czy możecie mi podać dokładny jego adres ?, wpadłbym i zobaczył. Proszę może na e-maila o wytłumaczenie gdzie on się znajduję, i czy również jest tam te podwozie od ?, właśnie wyleciało mi z głowy. Kojarzę że coś niemieckiego.(bartoszkwidzyn@gmail.com)A co do tej Pantery, z jakiego powodu widzę pewne mankamenty.. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Teciak" wczoraj się trochę teleportował, z tego co wiem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 To nie jestem pocieszony, jednakże oczekuje na lokalizację i podanie adresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Lenistwo to straszna choroba...Powinno być:Gdańsk-Oliwa 80-321 ul.Hołdu Pruskiego 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2012 WST - jak dostaniesz zgode na foty to zamiesc na forum !!!!pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 ile pali .... tak jak pantera Klimasa ... ile wlejesz tyle zjara :D na 1500 obrotów 1 l./min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2012 hej okejos !!! a z jaiego oni pocisku oddali strzal ?? tam cos chyba bylo nie tak , podobnie jak strzelaliscie na Bzurze jak dobrze pamietam chyba w 2005 rpozdrowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 kolegem, nikt nie strzela z pocisków....... uzywa sie najmocjniejszych petard dostepnych w wolnym obrocie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzergrzes2 Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Wymiary,wymiary i brak skali. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 jak juz gdzies wczesniej wspolmniałem, ale przy budowie pantery z bielska byłu uzywane skany orginalnych planów.. załatwionych z niemiec. róznice wynoszą max 2-3 mm. włąsnie mocujemy wyposażenie wiezy (celownik, fotele itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Ale w tej z teleekspresu jakoś rozwiązali problem (sztywnej) lufy podczas strzału i jest tam jakiś hydrauliczny oporopowrotnik cofający lufę po strzale -zdaje się ,że to pierwszy taki patent w kraju -we wszystkich innych replikach po strzale lufa ani drgnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 hydraulika, pneumatyka czyni cuda.... lufa w momencie strzału cofała sie w orginale 70 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 I bardzo fajnie to wygląda jak się lufa cofa. @okejosczy aby na pewno Pantery były robione aż z taką precyzją 2-3 mm. Sorry ale wydaje się to nieprawdopodobne. Dlatego pytam.Szczególnie przy takich gabarytach wadze i elementach spawanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Ale koledzy z Bielska mogli akurat osiągnąć tak ogromną precyzję. Mieli sporo czasu.Co innego gdyby to była produkcja w czasie wojny. Wówczas bym w to 2-3 mm nie uwierzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 oj oj, żebyscie sie nie zdziwili... :D co do tych wojennych produkcji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 O ile całe życie pracuję w przemyśle ciężkim i lekkim to trochę pojęcia mam. I trudno jest uwierzyć w taką dokładność przy budowie czołgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.