latający holender Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 no toś mi odpowiedział:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stock84 Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 A ten jest w tym katalogu Holendrze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stock84 Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Najładnieszy mój medalik a pare jeszcze w pudełku leży co prawda nie jak u bjara bo ja lasowiec jestem, polami gardze:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 wiemy wiemy stocku że Ty tylko ciężkie rzeczy:)Twojego medalika nie ma w Katalogu.Są tej wielkości 3 wersje ale różnią się bardzo szczegółami na pierwszej stronie i opisem na odwrocie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 tyż ładny :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rottontoy Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Witam!Medalik jakiś znajomy, jak bym go parę dni temu gdzieś widział.... No i znalazłem :)http://wcn.pl/shop/details/605http://wcn.pl/shop/browse/34Pozdrawiam!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rottontoy Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 2gi link mi zły wskoczył :)http://wcn.pl/shop/details/1171 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rajek Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 bjar_1 widzę u Ciebie w pudełeczku z medalikami małą kostkę z dwoma ogonkami, co to jest?Mam też taką, na każdym z boków jest symbol gwiazdy Dawida a w każdej gwieździe jest jeszcze jakiś symbol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 10, 2012 Author Share Posted January 10, 2012 O rany Yeti..... przepraszam wszystkich ! jak to teraz uporzadkować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 10, 2012 Author Share Posted January 10, 2012 rajek,to żydowski bączek hanukowy.Wpisz w wyszukiwarkę,było kilka razy na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 Rajek:http://pl.wikipedia.org/wiki/Drejdel Link to comment Share on other sites More sharing options...
rajek Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 Ok dzięki :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 10, 2012 Author Share Posted January 10, 2012 Yeti,Bóg zapłać dobry człowieku.Porządek już jest ! Wszystkich wcześniej piszących @ bardzo z ukłonami przepraszam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 12, 2012 Author Share Posted January 12, 2012 zdziś,poranna miejscówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 12, 2012 Author Share Posted January 12, 2012 trafiło się skromniutkie sreberko Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 12, 2012 Author Share Posted January 12, 2012 i medaliczek !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 12, 2012 Author Share Posted January 12, 2012 całość znajdków Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 12, 2012 Author Share Posted January 12, 2012 ta ozdóbka u góry też chyba sreberko,wyszła z ciężkiej ziemi w takim stanie.Poniżej 10 kopi i medaliczek! z MB.Pozdr ! Może do jutra?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gero Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Gratulacje,milo popatrzec na ladne monetki.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
saperfts Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 kol holender masz nosa do tych spraw widze:]] pozdr M:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 12, 2012 Author Share Posted January 12, 2012 ostatnio jakoś mam nosa do przygód.dziś na miejscówce trafili mnie panowie którzy otwierając portfel mieli legitymację po jednej stronie i znaczek po drugiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sobiepan Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Ale obyło się bez przygód? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emes Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Uuu (nomen omen) holender!I jak się to spotkanie skonczyło,możesz jakieś szczegóły przytoczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 13, 2012 Author Share Posted January 13, 2012 nie wiem jak skończyłoby się to spotkanie w normalnych warunkach...Panowie po przejściu mokrym polem(cywilne auto zostawili na poboczu drogi) ładnie się wylegitymowali,i ten starszy pyta co pan tutaj robi?" po czym wyraźnie zdziwiony mówi:- my sie chyba znamy !-być może mówię,proszę się przypomnieć( a adrenalina na okoliczność spotkania grzeje:))Okazało się że Pan mnie pamięta z akcji sprzed 10 laty i to w innym mieście,gdy jakiś żul sieknął policjantowi na Rynku gazem podczas próby zatrzymania.Uciekając wpadł na moją posesję.Ponieważ byłem przed domem ten chwast chciał mnie kopnąć z rozpędu.Weszło ładne Dashi barai(przechwycona noga którą próbował kopnąć),a że u mnie bruk to musiało boleć:)Nadbiegli policjanci,posprzątali.Pogadaliśmy chwilę i każdy wrócił do swoich zajęć.Wiecie co mnie wprawiło w zdumienie ? Facet widział mnie raz,10 lat temu.I po takim czasie mnie rozpoznał !Bezapelacyjnie,naprawdę,z taka pamięcią nadaje się on do swojej roboty ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
latający holender Posted January 13, 2012 Author Share Posted January 13, 2012 a to zdziś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.