sadyba Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji. Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadyba Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji. Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Sadyba,wrzuć więcej fotoGłównie środkaDawno Cię nie było na forum:)pzdrPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 11:59 19-11-2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadyba Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 Siemasz, jakie jeszcze fotki są potrzebne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morro1980 Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Rogatywka polowa chyba tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarzabek Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 morro1980 - coz za błyskotliwa odpowiedź, toż to siok !długo nad nią myślałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morro1980 Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Nie krócej niż Twoje zwoje mózgowe zdarzyłyby zaskoczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarzabek Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 widzisz morro, trollu jest taki zapis na forum gdyby twoje zwoje mozgowe nie potrafiły zrozumiec sensu, zacytuje :Nie zapychamy Forum wypowiedziami typu "Masz rację - jeśli chcemy poprzeć czyjąś wypowiedź, staramy się ją rozwinąć, zaprezentować własne argumenty."http://www.odkrywca.pl/uwaga-zanim-dodasz-post-na-forum-przeczytaj-to-,227091.html#227091oraz:Komentarze (...) całkowicie pozbawione sensu (w tym również "kasztanienie nic nie wnoszące do tematu) będą nagradzane kartką bez ostrzeżenia. Dział IDENTYFIKACJA to kompendium wiedzy a nie forum onet'u."http://www.odkrywca.pl/regulamin-przeczytaj-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705mysle, ze koledze sadyba chodzi o kres z jakiego jest rogatywka, wiec twoje godne pożałowania kasztanienie nic nie wnioslo do tematu oprocz widocznych reakcji.piszesz bzadety dla samego pisania i nabijania licznika.moda prosze o poźniejsze usunięcie moich postów, ale wpienia mnie takia bezsensowna pomoc w ID jak ktoś guzik wie a się udziela nie wiadomo po co ?Rogatywka polowa chyba tak." - no co to jest ?ręce opadają na takich troli i kasztaniarzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 upominam - reszte spraw wyjaśnijcie sobie na priv.Wracamy do tematu - kolejny wpis nie dotyczący ID - nagroda.koniec z pyskówkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 i teraz sam coś dodam na marginesie - potem usunę wpismorro1980, czy wiesz co pojawia się w stopce jak wysyłasz maila do innego użytkownika ?przypomnę ci :Wiadomość wysłana przez użytkownika serwisu odkrywca.plJeśli jest to spam lub wiadomość niezgodna z regulaminempowiadom o tym moderatorów serwisu."więc zostałem poinformowany przez jednego z użytkowników serwisu, że naruszyłeś zasady, wysyłając obraźliwego maila ociekającego wulgaryzmami.czy już znudziło ci się nasze Forum ?chcesz się pożegnać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadyba Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 Dzięki tyfus i jarzabek.Chciałbym ustalić okres z którego pochodzi owa rogatywka.Jeszcze jedno zdjęcie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Orzełek jest legionowy czy źle widzę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morro1980 Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Nie przypominam sobie abym kogoś obraził w prv. A jeśli nawet to chyba od tego jest właśnie prv, żeby można było tam pisać co ślina przyniesie na język. nie forum mi się nie znudziło. Wstawienie przeze mnie wiadomości w ww dziale nie miało na myśli obrażenie nikogo. Ale skoro kol jarząbek bawi sie w moda i oczekuje przeprosin. To ok. Przepraszam Pana Panie jarząbek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowN Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Cześć Sadyba, kopę lat :-) !Rogatywka wczesne LWP okolice lat `50 najpewniej...daj fotkę od frontu, najlepiej na głowie albo na manekinie aby było widać dobrze jej gabaryty jak się ułoży..Kolor sukna w II RP odpowiadałby wz. 19, a z tego w zasadzie szyto tylko rogatywki polowe wzoru starszego (zwane wz. 35), natomiast wz. 37 były szyte z sukna mundurowego wz. 36, które kolorystycznie nie odpowiada przedstawionemu przez Ciebie.Płaszcze oraz czapki produkowane od końca lat `40 miały kolor zbliżony do wz. 19 z lekkim dodatkiem oliwkowozielonego..Metalowa przesuwka i kolor oraz wygląd podszewki i szwów sugerują robotę powojenną..Pokaż jeszcze bryłę na manekinie - przód, tył, boki, wierzch..W.g. mnie jest to wczesne LWP..Total pozdrawia Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadyba Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 Czołem total.kolor zmienia się wraz z oświetleniem ;)postarałem się zrobić jak najlepiej te fotki-ale rozmiar jest tak koszmarnie mały, że nie miałem na co założyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowN Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 trzeba porównać z wz. 35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadyba Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 a skąd ja ci wytrzasnę wz.35? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowN Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 trzeba poszukać kogoś kto dysponuje w Wawce.. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadyba Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 a jakieś inne propozycje:) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowN Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 załóż temat na forum SH Cytadela lub na zbieramwp.fora.pl ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
sadyba
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji. Z góry dzięki.
20 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.