Skocz do zawartości

Tropimy faszystów!

Martian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 341
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Taka mnie refleksja naszła, że może to i słuszne promowanie homoseksualnych postaw seksualnych, szczególnie w czasach światowego przeludnienia... Jednak jak zawsze bywa, zamysł dobry tylko wykonanie do de". Już tłumaczę czemu! Jak wiadomo Polska jest dziś krajem starzejącym się o ujemnym przyroście naturalnym a co za tym idzie przyśpieszenie tego procesu przez różową indoktrynację to podcinanie gałęzi na której się siedzi. Może, po prostu, niedługo zabraknąć w Polsce materiału na którym się ją stosuje, czyli młodzieży a idąc dalej zabraknie też przyszłych indoktrynatorów w ich słusznej sprawie .
Proponuję bojownikom o równouprawnienie preferencji seksualnych zwrócić baczniejszą uwagę na inne kraje. Takie w których przyrost naturalny jest główną przyczyną przeludnienia świata. Tu podpowiem dzielnym działaczom by zaczęli organizować parady równości w Chinach i krajach muzułmańskich gdyż to właśnie one generują ten przyrost...
Polaka jak to Polska, zaprzały zaścianek Europy nie potrafi jeszcze zrozumieć postępowych idei, szczególnie tych o adopcji dzieci, o paradowaniu na ulicach w skąpych strojach i tym podobnych. ;))

Masz rację! Tylko trzeba przestać ich dyskryminować! Należało by w wojsku stworzyć jednostkę wydzieloną odpowiednio umundurowaną i wyposażoną(różowe moro) to samo zresztą w policji... W sejmie też powinien być parytet i to nie ze staroświeckim podziałem na płeć ale bardziej postępowy... 1/2 kobiet, 1/2 mężczyzn i 1/2 geyów.;)

Witam ponownie:)
Kilka uwag:
Wiem,ze zdjęcia są ,, odgrzewane, ale przecież jest to forum miłośników historii:)
Święto Niepodleglości można było uczcić w różny sposób, część wybrała,, patriotyczny".
Nie rozumiem,dlaczego osoby które nie chcą takiej formy swiętowania nazywane są komunistami itp?

Inni wybrali inny sposób świętowania:)
Pewnie jest mniej patriotyczny.
W ten sposób starałem się zainteresować dzieci Dniem Niepodległości, ale rozumiem,że bez wyrwanego bruku, petard i okrzyków się nie liczy?
A swoją drogą skąd u niektórych takie zainteresowanie homoseksualizmem?
mnie interesują oni tak jak brud pod paznokciami mojego sąsiada, czyli wcale.
Pozdrawiam:)

Oj! źle te dzieci uczysz, źle. Wzorem mediów trzeba było podzielić gromadkę na dwie grupy idących do tablicy i blokujących tablicę. Jakby było za mało blokujących to starszaków z innych klas dokooptować i woźnych by dobrze pilnowali przejścia między ławkami;)
Czy faktycznie myślisz, że były by jakieś zadymy gdyby ktoś nie chciał ich sprowokować? Gdyby komuś nie zaświtał pomysł medialnych igrzysk dla gawiedzi podejrzewam, że prócz wrzasków byłby idealny spokój! Igrzyska zawsze miały za zadanie odwrócić uwagę... A, że nie mamy koloseum, no cóż....
W necie dużo piszą na ten temat i to nie na faszystowskich stronach!

balans, antysemitą jest się wtedy, kiedy się Żydów nie lubi, nienawidzi, bije, czy tylko próbuje się żyć z nimi na równi?

Dlaczego nikt nie może publicznie nazwać żyda antypolakiem", kiedy ten obrzuca błotem niewinnych ludzi, używając zamiast informacji źródłowych jedynie plotek bądź stereotypów?

ps. Nawiasem mówiąc nikt tu Żydów nie zapraszał, a edykty wydawane przez Króli choćby w XVI w. o zakazie osiedlania się w miastach nie były przypadkowe..
Tak samo jak nie była przypadkową liczba Żydów spełniających się w UB, SB, MO..

Tylko bardzo proszę, nie próbuj udowadniać że niechęć do nich była spowodowana odmiennością kulturową, etniczną czy religijną, bo w przedwojennej Polsce żyło tyle kultur i grup etnicznych, często nie skalanych jeszcze przez zanik tradycji i lokalnego folkloru, i w zasadzie poza Ukraińcami żadna nie miała pod górkę..
Za to co robili w 1944/5, 1939 r. i 1920 r. witając armię czerwoną z kwiatami i wskazując gdzie się podziali polscy patrioci nie należy się szacunek tym, którzy tego się dopuścili..

Znam historie wielu Żydów, którzy wykazywali cechy godne patriotów i walczyli o każdy skrawek tej ziemi nie dyskryminując Polaków, ale niestety było ich dużo mniej od tych, którzy tylko czekali na komunistów zacierając ręce..

Wyroki na członkach Żegoty i ludziach, którzy ratowali Żydów z rąk niemieckich też często popierali, podpisywali i wykonywali Żydzi w strukturach UB/SB/MO..
Nie wierzysz? to przejrzyj archiwalia dotyczące składów personalnych urzędów bezpieczeństwa publicznego i wykonanych wyroków..

Antysemityzm to w dzisiejszych czasach najlepszy sposób aby wmawiać że holokaust to tragedia całego świata, umniejszać krzywdę tych, którzy zginęli w obozach poza Żydami, oraz robić niezłą kasę przez uzyskanie nietykalności..
Holokaust w znacznym stopniu był krzywdą ludzi biednych, którzy nie mieli jak wykupić się z rąk oprawców..
Wielu z tych, którzy się wykupili - dziś udaje pokrzywdzonych holokaustem, ale przecież nikt tego nie sprawdzi bo zostanie zniszczony i nazwany antysemitą.

Widzę Balans, że stosunki polsko-żydowskie na przestrzeni wieków raczej są ci obce, ale cóż kiedyś oburzałeś się żeby nie pisać Żydzi" bo to obraźliwe:) Nadal dla ciebie to jakieś straszne tabu jest, że ktoś przytoczy fakty historyczne. Fakty nie slogany krzyczane przez popapranych wielbicieli hitlera... Fakty a nie wyssane z palca grossowego brednie o Polakach.
Zrób bilans relacji, od prawieków do dziś, winien- ma w stosunkach między, Żydami a Polakami i na dodatek zrób taki bilans w innych europejskich krajów... Skądś się nazwa Rzeczpospolita wzięła szanowny Balansie. Może stąd, że zamieszkiwali w niej Polacy, Litwini, Żydzi, Tatarzy...?
Jak chcesz podyskutować to załóż nowy wątek lub pisz na maila.
Do tej pory używasz jedynie czyjegoś przejęzyczenia który stał się sloganem dla jego przeciwników... Ale jeśli byś choć odrobinę kumał fizykę to byś wiedział, że twoją mantrę można udowodnić empirycznie...

Czyli jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ... Żydów.

Nie, nie jesteśmy antysemitami, ale Żydzi do gazu" [na płocie pisało].

P.S.
Nie, nie jestem filosemitą, a nawet chyba [ale tylko trochę] antysemitą. A i historię dość dobrze znam, a przynajmniej tak mi się wydaje. Tyle, że tu wątek o faszystach, a nie o historii Żydów na terenach Polski, na przestrzeni wieków:-]

Pozdrawiam
balans

Oj Bodziu tęczowo pojechałeś! Żydzi, erekcja... Wszystko jasne. Mam tylko nadzieję, że uczysz dzieciaków historii w odrobinę inny sposób i że one tu na forum nie zaglądają;)
A wracając do tematu utożsamianie pewnych gestów i symboli z narodowcami i prawicą jest zwykłym nadużyciem tak jak nadużyciem jest porównywanie ONR-u z nazistami. Jak zauważyłeś pewne gesty i symbole nabrały pejoratywnego wydźwięku dopiero dzięki hitlerowi a odium winy nałożyli na narodowców komuniści po wojnie przyrównując ich do faszystów... Faszystów z rąk których ginęli walcząc o Polskę. Ale widać ten krzywdzący stereotyp, pielęgnowany przez dzisiejszą lewicę, tak głęboko wrył się w świadomość niektórych, którzy mało znają historię, że gotowi są ośmieszać się publicznie dowodząc swoich racji, że Polacy to naród nazistów... Owszem było i jest nadal wielu antysemitów i wyznawców popapranych ideologii, którzy psują wizerunek polskiej prawicy ale gdzie ich nie ma... Tylko jedno małe ale to właśnie na nich skupiona jest uwaga mediów a nie na głównym nurcie narodowym. To taka propaganda jak nie przymierzając o faszystowskiej AK...
Mam nadzieję, że ci którzy nie rozróżniają patriotyzmu i poglądów prawicowych od nazistowskich albo z tego wyrosną albo zrozumieją, że ciążą w stronę lewicową...
Ps
Nie ma za co...

Martian, mi osobiście daleko do poglądów tzw. lewicowych, ale mam nadzieję, że ugrupowania typu ONR na zawsze pozostaną na marginesie polskiego społeczeństwa i życia politycznego. Obym nigdy nie doczekał czasu tryumfu waszej prawicowości", bo nie wiem, czy byłoby dla mnie miejsce w moim własnym kraju...

Nie potrafię też nic poradzić na to, że symbole wykorzystywane przez ONR kojarzą mi się jednoznacznie z faszystowkimi - ta ichnia falanga" na tle białego okręgu umieszczonego na czerwonej fladze to dla mnie parafraza swastyki i ewidentny dowód chorej fascynacji designem nazistowskim. Ręka wzniesiona do góry w naszej szerokości geograficznej i kontekście historycznym nie jest bynajmniej zymskim salutem". Wiem, że pisząc takie rzeczy obecnie już łamię prawo (obrażam usankcjonowane sądownie symbole ruchu patriotycznego"), trudno, najwyżej wyląduję na edłoczu". Prezentowane przez Was usprawiedliwienia i tłumaczenia, że to nie jest symbolika hitlerowska a łysi debile w glanach i flekach hajlujący" podczas polskich narodowych świąt to prawdziwi patrioci", jest dla mnie serwowaniem gówna w polewie cukrowej, nic na to nie poradzę, tak to odbieram. Teraz pewnie Martian i shadowN napiszą, jaki to jestem zmanipulowany przez lewackie media:-)

Danieloff, jeśli czytałeś wątek to pewne twoje wywody są nie na miejscu... Mnie i jak sądzę większości ludzi o podobnych poglądach chodzi właśnie o to by pod tego typu ruchy prawicowe nie podpinali się naziści, gdyż nazizm to ideologia lewica. Pewnie, pewnym się coś pogibało z percepcją historii lub jej nie znają i takie klocki wyskakują w naszym społeczeństwie...
By być zrozumianym:
Nie popieram żadnych skrajnych ugrupowań ale śmieszy mnie przyklejanie do PRAWICY (SIC!)na siłę łatki nazistów i chuliganów...
Tak na zasadzie tych okularów z reklamy wyżej;)
W tym wątku staram się bronić PRAWICY (SIC!)przed stereotypami serwowanymi społeczeństwu od 1944...
Nie napiszę że jesteś zmanipulowany:) ponieważ w gruncie rzeczy na pewne sprawy mamy podobne poglądy a różnice tkwią w szczegółach takich jak to, że inne opcje polityczne reprezentujemy;)

Martian, chyba tego właśnie mi brakowało - twojego wyraźnego odcięcia od klimatów neonazistowskich, żyjących niestety podskórnie na obrzeżach polskiej prawicy. Właśnie - prawicy, chociaż faszyzm jest nurtem lewicowym, jak to już słusznie stwierdzałeś. W ogóle w Polsce niektóre kwestie ideologiczno-polityczno-gospodarcze są rozumiane nieco a rebour".

już przed Wojną modnymi były próby upatrywania się faszystów i spisków w pewnych organizacjach.
Dla lewicy każda organizacja o charakterze narodowym czy patriotycznym czy konserwatywnym albo nacjonalistycznym będzie faszystami".
Ludzie lewicy po prostu zawsze upraszczali aby wrzucić całą opozycję do jednego wora..

Tylko teraz pytanie - co rozumiemy w Polce mówiąc o lewicy? Do lewicoweego" wora wrzuca sie np. zwolenników liberalizmu gospodarczego a jedna z opozycyjnych partii z socjalistycznym programem gospodarczym mieni się partią prawicową... Typowo polski groch z kapustą. Polska tzw. prawica" również próbuje wszystkich, którzy mają odmienne poglądy polityczne lub gospodarcze wrzucać do jednego garnka o zbiorczej nazwie lewica". Np. nie jesteś zwolennikiem smoleńskiej teorii spiskowej albo wyrazisz się nieprzychylnie o szaleńcach z krzyżami - od razu jesteś okrzyknięty libertynem i komunistą. Taka ekspansja skrajności zawęża stopniowo obszar dla normalnych ludzi o umiarkowanych, rozsądnych poglądach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie