Skocz do zawartości

Tropimy faszystów!

Martian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
OT- w naszej socjalistycznej Ojczyźnie również. Problem w prawach autorskich, których właścicielem jest Bawaria, która niekoniecznie je udostępnia do druku.
Stąd choćby niedawna afera z naszym wydaniem.
  • Odpowiedzi 341
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A ja sobie poczytałem zapiski wielkiego wodza:)ale jakie oburzenie było jak poszedłem spytac się w księgarni czy jest i czy ewentualnie mi pani sprowadzi he he he panowie już mi szafot szykowano;)
Napisano
szwejk4 ja kupując kiedyś książkę Spadochroniarze Hitlera"
zostałem spacyfikowany wzrokiem sprzedawcy i licznej rzeszy kolejki ludzi.Tak,że nie trzeba wiele,czujność w narodzie nie słabnie:)
Napisano
Książek o tematyce nazistowskiej są całe sterty więc po co to oburzenie i zdziwienie.Sam osobiście przeczytałem parę ciekawych pozycji w tym dwie biografie wodza 3 Rzeszy.Jak dla mnie tematyka ciekawa.
Napisano
To z Bogiem sprawa. Gorzej by było jak byście byli zakamuflowana opcją polską, bo to wiadomo, że kojarzy się na całym świecie z faszyzmem...
Napisano
Wkraczamy chyba na tematy właściwe bardziej dla forum poświęconego psychiatrii.

Co do Mein Kampf, to zdaje się jest zakazana w Niemczech, a Bawaria pod pretekstem ochrony praw autorskich blokuje wydawanie w większości krajów. Więc widok w księgarni nieczęsty.

Nie to, żebym zabraniał komuś czytania takich pozycji, różnica jednak między choćby tą pozycją a biografią Adolfa jest spora. Upraszczając, myślę, że czytanie biografii nie świadczy o stanie umysłowości czytelnika, a Mein Kampf już tak, i to bardzo. Stąd potem te zdjęcia z flagami. A w sumie ciekawa jest ta fascynacja, np. rekonstruktorów, formacjami niemieckimi.
Napisano
Najlepszymi i jedynymi inetrpretoratorami nazistowskich symboli i gestów są weterani wojenni.Żeby nie było czepianiny weterani wrześniowi oczywiście.
Zajdź jeden z drugim do związku kombatantów i pomędrkuj i szafuj symbolami i ich przastarymi znaczeniami itp ... to mimo wieku wytropią faszystę laskami ortopedycznymi.
Wtedy będziesz prosił i tolerancję miłość i szcunek dla innych przekonań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie