Czlowieksniegu Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 OT- w naszej socjalistycznej Ojczyźnie również. Problem w prawach autorskich, których właścicielem jest Bawaria, która niekoniecznie je udostępnia do druku.Stąd choćby niedawna afera z naszym wydaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 A ja sobie poczytałem zapiski wielkiego wodza:)ale jakie oburzenie było jak poszedłem spytac się w księgarni czy jest i czy ewentualnie mi pani sprowadzi he he he panowie już mi szafot szykowano;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Mam wydanie z początku lat dziewięćdziesiątych... Sam nie wiem, gdzie i po co, zwłaszcza że próby przeczytania spełzły na niczym :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 szwejk4 ja kupując kiedyś książkę Spadochroniarze Hitlera"zostałem spacyfikowany wzrokiem sprzedawcy i licznej rzeszy kolejki ludzi.Tak,że nie trzeba wiele,czujność w narodzie nie słabnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 W Stolycy zDolnego Śląska, w pewnym sklepie, spod lady i tylko dla wtajemniczonych/zaufanych, sprzedaje się książkę wrocławskiego tfurcy Dlaczego pokochałem Adolfa Hitlera" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Książek o tematyce nazistowskiej są całe sterty więc po co to oburzenie i zdziwienie.Sam osobiście przeczytałem parę ciekawych pozycji w tym dwie biografie wodza 3 Rzeszy.Jak dla mnie tematyka ciekawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 19 Listopad 2011 Autor Share Napisano 19 Listopad 2011 Odwazni jesteście, że w dzisiejszych czasach przyznajecie się publicznie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 My nie jesteśmy, po prostu, zakamuflowaną opcją niemiecką ( np )... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 19 Listopad 2011 Autor Share Napisano 19 Listopad 2011 To z Bogiem sprawa. Gorzej by było jak byście byli zakamuflowana opcją polską, bo to wiadomo, że kojarzy się na całym świecie z faszyzmem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 75 lat po powstaniu Warszawskim. Myślę, że komentarz zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Wpisałem Powstanie Warszawskie z błędem, więc od razu poprawiam :)Ale może faszyzm nie jest taki zły? :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 19 Listopad 2011 Autor Share Napisano 19 Listopad 2011 To właśnie 100%-towi Polacy sniadzi i z flagą ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Czepiasz się Martin :)Nie było, że mają być blądyni:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 A ciekawe jak według Martiana wygląda 100%-Polak" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 No jak?Wysoki jak Hitler.Smukły jak Goebbels.Niebieskooki jak Goering. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Ta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Wkraczamy chyba na tematy właściwe bardziej dla forum poświęconego psychiatrii.Co do Mein Kampf, to zdaje się jest zakazana w Niemczech, a Bawaria pod pretekstem ochrony praw autorskich blokuje wydawanie w większości krajów. Więc widok w księgarni nieczęsty. Nie to, żebym zabraniał komuś czytania takich pozycji, różnica jednak między choćby tą pozycją a biografią Adolfa jest spora. Upraszczając, myślę, że czytanie biografii nie świadczy o stanie umysłowości czytelnika, a Mein Kampf już tak, i to bardzo. Stąd potem te zdjęcia z flagami. A w sumie ciekawa jest ta fascynacja, np. rekonstruktorów, formacjami niemieckimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 19 Listopad 2011 Autor Share Napisano 19 Listopad 2011 Yeti! Goebbels jest dość gruby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Co do Mein Kampf"ciężko się to czyta,jak bełkot.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 19 Listopad 2011 Autor Share Napisano 19 Listopad 2011 bogdan76! Na pierwszym zdjęciu ci Polacy skandują: e viva Espania ole! i forca Barca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Najlepszymi i jedynymi inetrpretoratorami nazistowskich symboli i gestów są weterani wojenni.Żeby nie było czepianiny weterani wrześniowi oczywiście. Zajdź jeden z drugim do związku kombatantów i pomędrkuj i szafuj symbolami i ich przastarymi znaczeniami itp ... to mimo wieku wytropią faszystę laskami ortopedycznymi. Wtedy będziesz prosił i tolerancję miłość i szcunek dla innych przekonań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Wiesz patrząc na polskich nazi to nawet Bóg im nie pomoże:)a dzięki kolegom już wiem kim jestem naprawdę Boże ratuj! jestem nazi:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Martian (3895 / 92) 2011-11-19 12:16:32na tym to właśnie polega... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 19 Listopad 2011 Autor Share Napisano 19 Listopad 2011 Yeti ja napisałem JEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.