spinel80 Napisano 6 Czerwiec 2016 Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Witam :)deusxp - Gold is where you find it!" - Złoto jest tam gdzie je znajdujesz mówi stare powiedzenie poszukiwaczy :) Miska dużo nie waży, a dla jakiejś sprytnej saperki miejsce w plecaku powinno się znaleźć :) Jak nie złoto to może jakieś kamyki się trafią?A dla przykładu historia dwóch Szwedek :)http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Szukaly-borowek-znalazly-zloto,wid,9824151,wiadomosc.htmlwoytas - wyobraźnia ma szaleć i zachęcać do wyjścia w teren i poszukiwań - jak gorączka złota to gorączka :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japus Napisano 9 Czerwiec 2016 Share Napisano 9 Czerwiec 2016 spinel80 - dzięki za wsparcie! a Twoje złocinki piękne -zwalają z nóg!ponieważ pola zarośnięte a w lasach kleszcze etc ;D to nie ma jak w upalny dzień moczyć nogi w rzece z miską w ręku...więc w sobotę planuję kolejny wypad nad Skorę...mam nadzieję, że będę miał co pokazać na forum ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japus Napisano 12 Czerwiec 2016 Share Napisano 12 Czerwiec 2016 ...a to efekty mojej wyprawy 25 złocin :)tylko fotka jakoś nie bardzo wyszła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinel80 Napisano 16 Czerwiec 2016 Share Napisano 16 Czerwiec 2016 japus - :) no ładnie, gratuluję :)Udało Ci się znaleźć 10 razy więcej złocin, no to następna fotka będzie z 200 :)Pozwodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusxp Napisano 18 Czerwiec 2016 Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Witam drodzy poszukiwacze znalazłem taki fajny kamyk tego co się orientuje jest to kwarc i środku jest pełno takich drobinek złotych i srebrnych i mam pytanie do fachowców czy to na pewno kwarc i co to mogą być te drobinki złote i srebrne.Bardzo dziękuję kolegom za odpowiedz.Na dole jeszcze jedno zdjęcie uchwycając te drobinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusxp Napisano 18 Czerwiec 2016 Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Witam drodzy poszukiwacze znalazłem taki fajny kamyk tego co się orientuje jest to kwarc i środku jest pełno takich drobinek złotych i srebrnych i mam pytanie do fachowców czy to na pewno kwarc i co to mogą być te drobinki złote i srebrne.Bardzo dziękuję kolegom za odpowiedz.Na dole jeszcze jedno zdjęcie uchwycając te drobinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusxp Napisano 18 Czerwiec 2016 Share Napisano 18 Czerwiec 2016 FOTO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusxp Napisano 18 Czerwiec 2016 Share Napisano 18 Czerwiec 2016 FOTO 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusxp Napisano 18 Czerwiec 2016 Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Witam udało mi się na dnie misy ujrzeć takie coś jak myślicie Panowie jest to złocinka i jak ją sprawdzić bardzo dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japus Napisano 18 Czerwiec 2016 Share Napisano 18 Czerwiec 2016 deusxp - wg mnie ta skała to kawałek zwietrzałego granitu /w jego składzie jest głównie kwarc, skaleń i mika (biotyt, muskowit)/ i to co połyskuje to mika - gł.srebrzyście a czasem ze złotawym odcieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japus Napisano 18 Czerwiec 2016 Share Napisano 18 Czerwiec 2016 deusxp - taka fotka nic nie mówi... ale mika o której pisałem łatwo się łuszczy na świecące płatki i w misce do płukania czasami wygląda jak złocina... Ale blasku złota nie da się pomylić...eeech się rozmarzyłem ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusxp Napisano 18 Czerwiec 2016 Share Napisano 18 Czerwiec 2016 japus - Kolor tego płatka jest podobny do obrączki nie jest taki ciemny jasnawy złotym połyskiem i jest strasznie małe a po czym można 100% poznać ze to złocinka bardzo dziękuję za odpowiedz.No troszku się rozmarzyłem;p;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusxp Napisano 18 Czerwiec 2016 Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Tu troszkę lepsze zdjęcie może coś wiecej powie.Dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinel80 Napisano 27 Czerwiec 2016 Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Witamdeusxp - podzielam opinie japus, wygląda to na zwietrzały granit.Niestety na zdjęciu nie widać za dużo. Złoto jest ciężkie i kowalne, jak zakręcisz na misce zostaje na końcu, jeżeli tą drobinkę mocno naciśniesz i się rozkruszy to na pewno nie jest złoto.Na zdjęciu miska z ostatniego wyjazdu, kilka dołków, ładny meander i cały dzień nad rzeką... kolekcję powiększyło 0,78g Au :)Jak Wasze poszukiwania?Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 29 Czerwiec 2016 Share Napisano 29 Czerwiec 2016 spinel80 ładnie ładnie zostaw trochę dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 3 Lipiec 2016 Share Napisano 3 Lipiec 2016 No, panowie, przyznać się: który mi tu jeździ pod oknami z jebitną płócznią na dachu samuraja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinel80 Napisano 3 Lipiec 2016 Share Napisano 3 Lipiec 2016 Hee heee niezłe :)))sza.man zrób fotkę to może dowiemy się czegoś więcej.Samuraje nie mają dużego bagażnika ale płuczni na dachu to jeszcze nie widziałem :) pozdrawiamy kierowcę samuraja, może coś na forum napisze o swoim projekcie :)sadek717 - coś tam dla Ciebie zawsze zostawie :) nie jestem taki pazerny :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japus Napisano 26 Lipiec 2016 Share Napisano 26 Lipiec 2016 coś tu cisza ostatnio....może pochwalcie się aktualnymi sukcesami...na zachętę pokazuję swoje ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 26 Lipiec 2016 Share Napisano 26 Lipiec 2016 japus...fajnie że dodałeś skale to widac z czym mamy do czynienia :) podpowiedz czym robiłeś zdjecia bo ja kombinuje telefonem przystawionym do lupy :D no i oczywiście napisz gdzie wydobyłeś swoje złocinki? ja cholera nie mam kiedy sie wybrac, ostatnio byłem na mistrzostwach w złotoryji bo mnie obaj Wasyle zapraszali to pojechałem ale nie brałem udziału ani też nigdzie nie płukałem bo za bardzo nie było czasu ale może jeszcze uda mi sie w tym roku cos wygrzebać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japus Napisano 26 Lipiec 2016 Share Napisano 26 Lipiec 2016 fotka zrobiona tel.Lumia635 przez lupę binokularą ;)a złociny wyciągnięte ze Skory.Byłem ostatnio na Złoym Potoku w G.Opawskich...efekty na foto :( ... ony" magnetytu i praktycznie zero Au - miałem pecha, czy tam rzeczywiście jest kiepsko? podobnie w Oleśnicy...trochę drobin w Białej. Jak ktoś zna te tereny to chętnie wymienię się doświadczeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japus Napisano 26 Lipiec 2016 Share Napisano 26 Lipiec 2016 A tak w ogóle to czy złoto rodzime" nie zasługuje na osobną grupę na forum? W sumie nie bardzo rozumię dlaczego jest to zawieszone w grupie Spotkania, Integracje"?Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 28 Lipiec 2016 Share Napisano 28 Lipiec 2016 ja już dawno wnioskowałem o podzielenie tego forum na kilka stron bo ciągłe przewijanie kilometrów w dół jest co najmniej irytujące, dobrze że chociaż jedem mój postulat został spełniony mianowicie ze od razu to co sie napisze wyswietla sie na forum, wczesniej było tak ze napisało sie cos np w poniedziałek rano a wyswietlało sie we wtorek lub nawet w srode, czasem tego samego dnia ale i tak było kieepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 29 Lipiec 2016 Share Napisano 29 Lipiec 2016 Panowie załóżcie vol.2 i problem będzie z głowy - ten wątek zablokuję by nie dodawać nic nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 29 Lipiec 2016 Share Napisano 29 Lipiec 2016 po co blokowac? nie mozna podzielic na strony? lepiej jak cała historia jest w jednym miejscu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 31 Lipiec 2016 Share Napisano 31 Lipiec 2016 Czy byliby chętni na patelnie do płukania?Chcę ściągnąć ze Stanów im więcej tym taniej, bo główny koszt to wysyłka.Koszt powinien wyjść ok. 5O zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi