re-gen Napisano 14 Maj 2014 Share Napisano 14 Maj 2014 aha właśnie w tej górze w Czechach znaleziono rekordowy samorodek po IIWŚ 42 milimetry długa, 30 milimetrów szeroka, 57,5 gramów wagi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sswds Napisano 14 Maj 2014 Share Napisano 14 Maj 2014 znajde1napewno - dokładnie tak jak pisze spinel80. Jaki rodzaj pułapek tam jest zastosowany, że jak wysypujesz już przepłukany piach, nie wysypujesz kruszcu tudzież kamyków?Napisz z czego są zrobione te pułapki, jak wyglądają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajde1napewno Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 A powiedzcie ile najwiecej plukajac miska znalezliscie zlota jednego dnia ? Gram dwa trzy...? Pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajde1napewno Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 Co do drobinek olowiu ktore uzylem do prob to tak : ciezarek wedkarski wazacy 0.5 grama pocialem na malutenkie 20 kawalkow i zmieszalem z piachem hmm jakies 5 kg. 3-4 minutki i doliczylem sie tych 20 kawalkow a przy okazji znalazlem malutki rozowy przezroczysty kamyk chociaz watpie by to byl rubin :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajde1napewno Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 Podobno na poludniu Polski mozliwe beda powodzie wiec rzeki i rzeczki wiec mysle ze jak woda w nich opadnie to moze warto by bylo wtedy pokrecic miska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinel80 Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 Witam :)re-gen - dziękuję za informację, wyjazd planujemy raczej na czerwiec, mam nadzieję że uda się nam trafić na kilka drobinek :)sadek - jakieś fajne okazy granatów, korundów itp udało Ci się znaleźć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 16 Maj 2014 Share Napisano 16 Maj 2014 witam;)spinel-zacząłem je zbierać od niedawna i trochę już mam korundu niektóre po 4-5mm ale zanim zacząłem je zbierać to czasem wyrzucałem większe,znam miejsce na Skorej gdzie z garści piachu wybierasz kilka sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajde1napewno Napisano 16 Maj 2014 Share Napisano 16 Maj 2014 Sadek- gdzie to jest ? :D jesli mozna wiedziec oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajde1napewno Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 Jak tylko pogoda sie uspokoi to jade plukac. Mysle ze moze w srode bym juz byl na miejscu. Jakby ktos chcial poplukac ze mna to byloby mi bardzo milo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mors48 Napisano 18 Maj 2014 Share Napisano 18 Maj 2014 Witam , Pod koniec kwietnia płukałem złota na rzece Skora , Złotoucha i na rzece w Nowej Ziemi. Oczywiście we wszystkich rzekach znalazłem drobinki złota i kamieni granaty. Najwięcej granatów wypłukałem w rzece Skora. Na pewno jeszcze przyjadę płukać złota , niestety uzależniłem się :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajde1napewno Napisano 19 Maj 2014 Share Napisano 19 Maj 2014 Jutro czyli we wtorek bedzie mozna mnie spotkac nad Skora w Wojcieszynie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 19 Maj 2014 Share Napisano 19 Maj 2014 czy ktoś wie jak tam poziom Skorej po ostatnich opadach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajde1napewno Napisano 19 Maj 2014 Share Napisano 19 Maj 2014 Sadek- mam w Zlotoryi kumpla kompozytora (kumpel po fachu) z tego co mowil pogoda jest ladna a rzeki (mowil o kaczawie) pratykcznie nic nie przybraly i mozna w nie wchodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 19 Maj 2014 Share Napisano 19 Maj 2014 znajde1napewno- dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajde1napewno Napisano 19 Maj 2014 Share Napisano 19 Maj 2014 Nie ma sprawy :) kiedy aie wybierasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajde1napewno Napisano 19 Maj 2014 Share Napisano 19 Maj 2014 A mam taki problem odnosnie pirytu czyli zlota glupcow. Duzo tego jest w Skorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mors48 Napisano 19 Maj 2014 Share Napisano 19 Maj 2014 Jakoś nie znalazłem pirytów na rzece Skora , oprócz złota też były kamienie granaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 19 Maj 2014 Share Napisano 19 Maj 2014 znajde1napewno- Jak się wyrobię być może będę jutro na początku Wojcieszyna od strony Pielgrzymki koło żółtego mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajde1napewno Napisano 19 Maj 2014 Share Napisano 19 Maj 2014 Ok ja tez bede gdzies tam od rana do wieczora. zobaczysz dwoch gosci jeden chudy (ja) drugi gruby (sasiad) a w poblizu bialy fiat uno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 20 Maj 2014 Share Napisano 20 Maj 2014 Romo- żadna tajemnica ten most jak wyżej pisałem jest na samym początku Wojcieszyna jadąc od strony Pielgrzymki obok znaku Wojcieszyn po prawej stronie drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinel80 Napisano 20 Maj 2014 Share Napisano 20 Maj 2014 Witam :)I jak się udało płukanie?Napiszcie jaki jest stan wody w Skorze?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinel80 Napisano 20 Maj 2014 Share Napisano 20 Maj 2014 WitamPrzepraszam miałem jakieś zacięcie i mój poprzedni post pojawił się kilkukrotnie :( Jeżeli jest to możliwe to proszę moderatora o usunięcie powtarzających się wypowiedzi.Dziękuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajde1napewno Napisano 20 Maj 2014 Share Napisano 20 Maj 2014 Spinel - poziom rzeki jest normalny mozna w niektorych miescach wejsc w kaloszach nawer Sadek - bylem na zoltym moscie tzn jAkies 100 metrow w gore rzeki az do malego hmm uskoku. Przeplujalen z sasiadem dobra tone piasku u nic.... :/ albo tam nie bylo zlotA albo zle plukalismy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 21 Maj 2014 Share Napisano 21 Maj 2014 znajde1napewno-trzeba było płukać poniżej mostu w dół rzeki ja też tam byłem wczoraj od 13 godz do 16,30 i nikogo nie było spinel80-poziom rzeki delikatnie podniesiony i widać po położonej przy brzegach trawie ze podczas opadów był większy o jakieś 0.5m znam na tyle Skorą i zauważyłem że miejscami naniosło nowe warstwy osadu więc warto płukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 21 Maj 2014 Share Napisano 21 Maj 2014 znajd1napewno- skoro przepłukałeś tonę osadu i nie trafiłeś ani jednej drobinki złota to na pewno robisz coś nie takwczoraj nabrałem pierwszą łopatę osadu z wierzchu i po przepłukaniu jej na misce miałem kilka drobinek wielkości ok 0.5mm a po przepłukaniu na płuczni całej kastry było ich kilkadziesiąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi