Barson1 Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Z prasy Kolego Stock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Nie wiem jak jest teraz. Było tak jeszcze pare lat temu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansior Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Rybak Ibisz ,ale fotki to możesz wrzucać na bieżąco. I opisz jaka jest rzeczywista sytuacja twej wyprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybak Ibisz Napisano 17 Listopad 2011 Autor Share Napisano 17 Listopad 2011 Sytuacja jest taka, że to Rosjanin sam mi zaproponował takie poszukiwania. Opowiedziałem mu że to jest w Polsce moje hobby i on na to, że zna parę nietkniętych miejsc i można się kiedyś wybrać na większą wyprawę. Z tego wnioskuję, że z tymi wykrywaczami nie jest tak źle. A z resztą myślicie, że tam tak wszystkiego pilnują? Rossija balszaja" dlatego nawet jak coś jest tam zabronione, to i tak policja tego nie upilnuje. W razie czego 20$ załatwia sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Narządy Ci wytną ( jeśli zdane to użytku ) a resztę na karmę dla kotów przerobią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba7575 Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 strzeż tylko wątroby jeśli żeś polak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikross Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 Wątroba jest w cenie -to fakt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macbaton Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 No chłopie to jesteś odważny albo naprawdę wiesz co robisz? Na ten szengen to sobie trochę poczekasz.Co do pozwoleń na wykrywki to na Ukrainie trzeba posiadać zezwolenie, bo wykrywacz jako sprzęt militarny może być tylko w armii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniakmb Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Życzę powodzenia;)http://ckit.ru/hab/klady.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Druga część jest lepsza...http://ckit.ru/hab/klady-2.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Rybak Ibisz a ja Ci życzę powodzenia i podziwiam za odwagę !:)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybak Ibisz Napisano 19 Listopad 2011 Autor Share Napisano 19 Listopad 2011 @baniakmb @lew_1988 I właśnie po to tam jadę. Nie wiem jak będzie ze zdjęciami, bo nie chcę za bardzo łamać prawa FR i RP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 20 Listopad 2011 Share Napisano 20 Listopad 2011 Fanty ogolnie masakra ale ja bym sie tam bał jechac:)No ale podobno kto nie ryzykuje ten nie ma:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan27 Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 Panowie! Gratuluję Wam zacięcia i odwagi. Mam nadzieje, że obedzie sie bez przykrosci i wrocicie obladowani fantami - skarbami :-)Z całego serca życzę Wam POWODZENIA!!!!Podstawa to dobre nastawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 Filmy krążące po sieci o słynnej Dolinie Śmierci" pochodzą z tzw. Kotła Demjańskiego. Jedź i kop, pewnie zostało co nie co:) Obwód Nowogrodzki współrzędne 57° 39' N, 32° 28' Ehttp://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Demia%C5%84skiemhttp://igorks.blogspot.com/2010/02/kocio-demianski.htmlhttp://www.dws-xip.pl/reich/waffen/demjansk.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 Filmy krążące po sieci o słynnej Dolinie Śmierci" pochodzą z tzw. Kotła Demjańskiego. Jedź i kop, pewnie zostało co nie co:) Obwód Nowogrodzki współrzędne 57° 39' N, 32° 28' Ehttp://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Demia%C5%84skiemhttp://igorks.blogspot.com/2010/02/kocio-demianski.htmlhttp://www.dws-xip.pl/reich/waffen/demjansk.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybak Ibisz Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2011 @zbyniek wielkie dzięki za informacje, wybiorę się tam na pewno, ponieważ będę mieszkał kilkadziesiąt km od tamtego miejsca. Jak bylem tam ostatnio, to mówiono mi, że niedaleko jest jakiś pomnik upamiętniający zwycięstwo Rosjan nad Polakami, nie wiem tylko w jakim okresie stoczyla się ta bitwa, nie wiecie nic na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levin Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 A ja wam powiem, ze jestem akurat w Moskwie;) niestety pogoda juz nie na kopanie i czas tez nie pozwala. Mam znajomego w Moskwie, który tez chodzi z wykrywką i podobno jest ciekawie. Najbardziej cieszyło go znalezienie 3 groszy Zygmunta....:) podobno 200 km od Moskwy na wschód. Ze swoją ekipą szukaja około 150-250 km od Moskwy, przeszukują miejsca starych wioseczek i cerkwi. W tym roku znaleźli starą cerkiew, a w sumie tylko miejsce gdzie ona stała. Zlokalizowali tam zasypana starą studnię gdzie wrzucali kiedyś monety. Ogólnie wykopali z niej dwa wiadra monet datowanych do 18 wieku. monety oczywiscie w rożnych stanach, srebro zachowane ciekawie miedziaki słabe a zlotych monet jeszcze nie trafili. Podobno tereny tez są dosyć przekopane i żeby coś znaleźć trzeba jechać dalej od Moskwy. Policja podobno się nie czepia bo jeżdzą jepami w tereny niedostępne i w ktore raczej policja nie miała by sensu się zapuszczac. Jedynych ludzi ktorych spotykają to eksploratorów i tubylców, jednak tych drugich da się przekupić za flaszkę lub pare rubli. Jeszcze pod dom podprowadzą zeby u nich pokopać. Na wiosne mam obiecane wyjscie w teren z wykrywką i wypad na rosyjską rybałkę....;) w piątek mam spotkać się z kumplem to dowiem się dokładnie do robu (od niedawna) rosyjska policja z tzw. w czernymi kopateljami.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levin Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 A ja wam powiem, ze jestem akurat w Moskwie;) niestety pogoda juz nie na kopanie i czas tez nie pozwala. Mam znajomego w Moskwie, który tez chodzi z wykrywką i podobno jest ciekawie. Najbardziej cieszyło go znalezienie 3 groszy Zygmunta....:) podobno 200 km od Moskwy na wschód. Ze swoją ekipą szukaja około 150-250 km od Moskwy, przeszukują miejsca starych wioseczek i cerkwi. W tym roku znaleźli starą cerkiew, a w sumie tylko miejsce gdzie ona stała. Zlokalizowali tam zasypana starą studnię gdzie wrzucali kiedyś monety. Ogólnie wykopali z niej dwa wiadra monet datowanych do 18 wieku. monety oczywiscie w rożnych stanach, srebro zachowane ciekawie miedziaki słabe a zlotych monet jeszcze nie trafili. Podobno tereny tez są dosyć przekopane i żeby coś znaleźć trzeba jechać dalej od Moskwy. Policja podobno się nie czepia bo jeżdzą jepami w tereny niedostępne i w ktore raczej policja nie miała by sensu się zapuszczac. Jedynych ludzi ktorych spotykają to eksploratorów i tubylców, jednak tych drugich da się przekupić za flaszkę lub pare rubli. Jeszcze pod dom podprowadzą zeby u nich pokopać. Na wiosne mam obiecane wyjscie w teren z wykrywką i wypad na rosyjską rybałkę....;) w piątek mam spotkać się z kumplem to dowiem się dokładnie do robu (od niedawna) rosyjska policja z tzw. w czernymi kopateljami.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybak Ibisz Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2011 Ja tam będę na przełomie maja i czerwca 2012 więc może się spotkamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Poprosze o link do jakiegoś największego rosyjskiego forum - nie ukraińskiego tylko rosyjskiegopozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIRVANA26 Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Panowie nie panikujcie! Widzę że macie opinie o Rosji mniej więcej taką jaką na zachodzie mają o nas. A ja wam powiem że znam trochę ten kraj i wiem że tam jest specyficznie-ale wszystko można załatwić. Tak jak kolega Rybak Ibisz powiedział-gróby portfel wiele tak zdziała :) Myślę że to świetne miejsce do kopania i fanty będą naprawdę ciekawe. Sam w przyszłym roku się wybieram :) Życzę powodzenia i z niecierpliwością czekam na zdjęcia z wyprawy. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansior Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Jak wiemy gruby portfel wszędzie czyni cuda.Tylko miejsca mogą być ciekawsze.Popieram każdy pomysł i chętnie obejrzę zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekal Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Jeden z serii godnej polecenia.http://www.youtube.com/watch?v=yMk0w3CUDdE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Chryste... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.