Skocz do zawartości

Muzeum Broni Pancernej nękane donosami cz. II

sil3nt

Rekomendowane odpowiedzi

- Proszę w żaden sposób nie łączyć tych spraw z Muzeum Eksploracji i mną - powiedział nam Piotr Lewandowski, który jest autorem pism. "

- Głos Wielkopolski

To są ważne, fundamentalne pytania, jakie Muzeum Eksploracji postawiło instytucjom publicznym!"

- Piotruś L.

Ciekawe. Zaiste.

Równie ciekawe jak chęć dyktowania CSWL co ma robić, a czego nie w obliczu ewidentnego stanowiska CSWL w materii MBP. Ciekawe tym jeszcze bardziej, że dyktować chce jakieś mityczne Muzeum Eksploracji, o którym ciężko znaleźć jakieś istotne informacje poświadczające jego wiarygodność. Rzekłbym nawet, że w tej kwestii od strony marketingowej i promocyjnej jest to z deka żenujące, no ale jak widać nadrabia się donosami, zwanymi w nowomowie fundamentalnymi pytaniami stawianymi instytucją publicznym".

Dotąd nie dane mi było za bardzo słyszeć o niejakim Piotrusiu L., ba, nawet o jego Muzeum Eksploracji, niemniej szum uczyniony w ostatnich dniach wokół jego jakże fundamentalnych pytań" oficjalnie klarowanych przez samego zainteresowanego jako prywatna vendetta względem majora Ogrodniczuka sprawił, że człek ten i jego inicjatywa mierzi mnie niesamowicie. A zaznaczam, że jestem osobą nie związaną z żadną stroną konfliktu. Osoba postronna i obcą jak diabli. Sądzę nawet, że takich jak ja osób jest znacznie więcej. Dlatego Piotruś Pan winien sobie pogratulować wyrobionej Muzeum Eksploracji marki.

A jako osoba postronna i obca jak diabli chciałbym zaproponować, by Patron jednak zamknął ten wątek. Mając na uwadze ambiwalentne zachowanie Piotrusia Pana, który z jednej strony woła o kłódkę, bo pianę biją, a z drugiej sam piane bije najlepiej z całego towarzystwa podejrzewam, że czerpie on onanistyczną przyjemność z bycia zauważanym.

Uważam, że warto by było mu ta przyjemność zabrać.

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
S_boj, rozbawiłeś mnie do łez...
>>Wskaż mi placówkę muzealną na terenie kraju, gdzie pojazdy mogą być rekonstruowane z takim pietyzmem, a następnie przechowywane w zadaszonym budynku. Solą w oku jest Ci pasjonat, który w przeciwieństwie do Ciebie nie jątrzy, a działa.<<
Na pewno nie w CSWL, bo nie mają zaplecza (własnego). Bez WZM-otów (przy StuG-u) i bez Zysa (przy SdKfz 6) nic by nie zrobili.
Żadna w tym zasługa Ogrodniczuka. Przy StuG-u razem z Okuniewskim nawet złamanego pisma od siebie nie potrafili napisać, o odbiorze faksu nie wspominając.
Kolekcja w CSWL była przed nastaniem Ogrodniczuku.
Z pomieszczeniami jest u nich kruchu. Mały hangar i dopiero co zwolnione byłe stajnie (w których duże pojazdy raczej nie staną).
Poza tym finansowanie. Izba tradycji nie ma własnego budżetu.

Pan Okuniewski raczy sobie żartować. Na forach pokazaliście pieniactwo. W ciągu tych kilku dni odebrałem liczne gratulacje i życzenia ze słowami wsparcia wobec waszego oszołomstwa.

Raz jeszcze powtórzę: kolekcja przy CSWL powinna trafić do Muzeum. Obojętne, czy w Bydgoszczy, czy w Warszawie. I nie chodzi tu w cale o przenosiny, jak sobie roi pan Okuniewski, ale o stan prawny.

Tyle tylko, że wtedy nie będzie miejsca dla trzech panów O: Ogrodniczuka, Okuniewskiego i Ostasza.

Ale to dlatego wszystkie te osoby i firmy chcą pomagać mjr.Ogrodniczukowi że jest takim wspaniałym pasjonatem i człowiekiem który potrafi coś zrobić i umie to robić czego dowodem jest choćby IS-2 i wiele innych pojazdów które można zobaczyć!!!!! I powiem więcej takich osób i firm będzie przybywać ,mimo powszechnej biedy, bo ludzie już zrozumieli że gdzie mjr.Ogrodniczuk i jego ekipa zapaleńców i pasjonatów tam sukces namacalny i wymierny i nie ma znaczenia czy to Stug czy Kpfw IV,finał zawsze jest sukcesem i powodem do dumy mimo wszystko!! Nie zmienią tego GŁUPIE pytania i sianie zamętu przez sfrustrowanych ludzi dla których własna urażona ambicja i duma jest ważniejsza niż cel jakim jest zachowanie dla potomnych tego co się jeszcze da zachować i nieważne jest w jakim to będzie stało muzeum !! Pozdrawiam.

Na pewno nie w CSWL, bo nie mają zaplecza (własnego). Bez WZM-otów (przy StuG-u) i bez Zysa (przy SdKfz 6) nic by nie zrobili."
Tak, ale widzisz - Oni jakoś potrafią się dogadać, znaleźć posłuch i osoby, które chcą im pomóc, a z Tobą - kto jeszcze chce poważnie gadać?

Żadna w tym zasługa Ogrodniczuka. Przy StuG-u razem z Okuniewskim nawet złamanego pisma od siebie nie potrafili napisać, o odbiorze faksu nie wspominając."
No, ale mieli świetnego fachowca od pisania pism w swoim składzie w Twojej osobie. Tylko te pisma zacząłeś wysyłać nie tam gdzie trzeba :). Poza tym, jako ekolog powinieneś bardziej oszczędnie korzystać z papieru. Baczysz na dobro traw i tataraku, a drzewa już olewasz?

Kolekcja w CSWL była przed nastaniem Ogrodniczuku."
Tak, a kolekcja Muzeum Lotnictwa Polskiego była przed nastaniem Radwana :D, tylko kto by teraz słyszał o tych kolekcjach, gdyby nie ogrom pracy pana majora i dyrektora Radwana?

pomieszczeniami jest u nich kruchu. Mały hangar i dopiero co zwolnione byłe stajnie (w których duże pojazdy raczej nie staną)."
a gdzie w Polsce jest lepiej? u Ciebie na podwórzu?

Poza tym finansowanie. Izba tradycji nie ma własnego budżetu."
i patrz, mimo to, jakoś ciągną :D

W ciągu tych kilku dni odebrałem liczne gratulacje i życzenia ze słowami wsparcia wobec waszego oszołomstwa"
i wszystkie były szczere?

Raz jeszcze powtórzę: kolekcja przy CSWL powinna trafić do Muzeum. Obojętne, czy w Bydgoszczy, czy w Warszawie."
ze szczególnym wskazaniem na to coś na P., gdzie mieści się muzeum eksploracji :)
No świetny pomysł, przecież eksponaty w Bydgoszczy i Warszawie są takie zadbane. Postawić koło nich te z CSWL i wcale nie będzie kontrastu :D

Draco: Jak oficer z grupą kolegów z cywila chce się bawić w muzeum to niech sobie założy własne.
Kolekcja z CSWL powinna być przekazana do muzeum.

A jak prawnik zna się na renowacji albo na ekologii? Co ty Da Vinci jesteś?
Kolekcja MBP to chluba polskiego muzealnictwa wojskowego! Nawet jeżeli Major ją zastał to dobrze dba o eksponaty i pozyskuje nowe-zreszta to wszyscy zainteresowani wiedzą.

Bawi mnie logowanie się pod różnymi nickami: Wars98=Lodołamacz=Draco o co tu chodzi do cholery??? Jak coś robisz Piotr to się loguj z jednego nicka a nie tworzysz wirtualne klony swojej osoby (na szczęście wirtualne!) I nie zaprzeczaj że to nie ty bo to się da łatwo udowodnić.

I pomyśleć że na początku był Piotr Lewandowski badacz Gór Sowich-teraz twoja pozycja na prawdę sięga dna. Nie wiem jak siebie widzisz za rok, 5...10 lat ale się naprawdę zastanów nad sobą - warto trochę wyluzować tu polecam sklejanie modeli np w skali 1:72 bardzo odstresowywuje i jest się potem czym pochwalić przed kolegami i dziewczynami :)
Ewentualnie możesz poszukać tych Opli Blitz-ile ich jest/było: 1, 3 sztuki?

Jak chcesz mieć własne muzeum w Przeźmierowie to OK-twórz je ale krok po kroku uczciwą pracą a nie podkładaniem kłód pod nogi innym. Bądź przykładem a nie pośmiewiskiem: nikt nie traktuje ciebie jako eksploratora ani pasjonata bo takim nie jesteś. Wziołeś się za Sowie i nie ma odkryć, potem wraki i średnio to idzie: no bo jak nazwać wydobycie wraku z...pomnika! (Is-2 z Lęborka lub T-34 z Elbląga) To chyba jakiś nowy trend: wydobywanie wraków z pomników he he i to jeszcze w ramach bezpłatnego przekazania.
Wszyscy patrzą na Przeźmierowo ale jak na razie to daleko mu do MBP czy innych placówek.

Wars weź się opamiętaj! Powoli zostajesz sam na placu boju...

Kończąc zacytuje red. Michnika którego nie specjalne lubię ale jego tekst się zapisał w historii:
O...o...o...prz się od Majora!

@ndrew

Dziendobry !!

Wars = Lodołamacz = draco = muzeum eksploracji

tu Twój ulubieniec apostoł troll Kamil 66, chłopie rzeczywiście panikujesz.
Czemu prosiłeś modów o usuniecie mnie z forum PS czyżby Ci niechcący zrobił kuku. http://poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?f=33&t=82871&start=60

A jak uczy nas doświadczenie współpraca z tobą kończy się zawsze donosem. Wiec z całym szacunkiem dla Pana Adamskiego ale możemy mu tylko współczuć.

Wcześniej zadąłem pytanie za 100 punktów
kto spłodził „pisma” na Skansen i przyczynił się do wstrzymania prac przy Sd.Kfz 9 FAMO

to może teraz łatwiejsze za 75 punktów
Fundacja Rogowo .... wydobycie Do 24

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie