Skocz do zawartości

Złamany łokietnik

heniek1978

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam złamał mi sie łokietnik czy jak to tam nazwac w ace 250.No i porazka ciężko bez niego machac jaki klej zastosowac żeby plastik się połączył?Dzieki za jakie kolwiek info.Pozdro.
Napisano
ja bym po jednej i drugiej stronie zrobił dziurki i związał jakimś drutem bardzo mocno a na koniec poxipol. Wydaje mi się że powinno wystarczyć. Wrzuć fotke bo tak w ciemno to ciężko coś mądrego poradzić pozdrawiam SiDżOk:)
Napisano
jakiś czas temu trafiło mi się tak samo
pękło, ale naprawiłem.

zapodaj foty jak to wyglada, moze podobnie ci pękło.
wrzuce swoje i będziesz wiedział jak naprawić.
Napisano
Cześć.
Mam duże doświadczenie w spawaniu plastiku spaw wzmocniony siatką jest bardzo mocny ewentualnie szycie. Poszukaj dobrego punktu który zajmuje się tego typu działalnością.
Napisano
Witam,
Ja kupiłem swojego Ace250 właśnie z połamanym podłokietnikiem, koleś usiadł na nim czy coś w tym stylu i złamał go wzdłuż rurki. A jak go złożył? Kropelka + taśma Power Tape. Plastik jest sklejony w miejscu złamania a całość jest oklejona na 2-3 razy taśmą na około. Chodzę z akim rozwiązaniem" już prawie od roku, i nic się nie rozleciało, chodź nieraz upuściłem go na ziemię przez przypadek.
Napisano
Nowy podłokietnik kosztuje ok. 20 zł, średnica jest standartowa więc można założyć podłokietnik jakiejkolwiek innej firmy, może nie pasować kolorystycznie, ale zawsze to tańsze, bardziej estetyczne i lepsze rozwiązanie niż spawanie czy klejenie.
Napisano
Kup albo wytnij jakiś blaszany. Przynajmniej będziesz mógł szerokość dostosować. Plastikowe to gorsze rozwiązanie.
A jak bardzo chcesz naprawić to podrzuć fotę. W zależności od miejsca złamania inaczej się naprawia.
Napisano
Podłokietnik mam z aluminium jak jeszcze chcesz to oddam za free bo nie potrzebuje z gąbeczką trzeba wywiercić tylko otworki na jakąś śrubkę która też ci dam i ewentualnie obciąć blaszkę bo zrobiłem pod siebie.Pomalowany na czarno:))
Pozdrawiam
Marcin
Napisano
Mój podłokietnik zwyczajnie poluzował się i odpadł(ace 250),w ciemnościach nie do odzyskania.Dorobiłem z rury pcv i zdaje egzamin.Pozdrawiam
Napisano

Witaj w klubie. Patrzyłem w pewnej firmie w Warszawie która słynie z olewania klienta i jej nie lubię - mieli, ale po sprawdzeniu na forach doszedłem do wniosku, że TTTM, poza tym jak już wspomniałem - nie lubię ich - postanowiłem wytworzyć coś home made". Dawca - kawałek rury, dwie śrubki + nakrętki z kwasówki, trochę narzędzi - robota w domu, bez żadnego warsztatu. Ponad dwa miesiące już z tym patentem latam i jest OK.

Pozdrawiam

P

Napisano
Spokojnie wystarczy. Ja zrobiłem ze 135, żeby mi ręka w kurtce + planowana wyściółka z czegoś miękkiego weszła. Po zakończeniu sezonu dokończę temat.
Obciachowy wygląd? To ma działać, a nie wyglądać, poza tym brak świadków w naszym hobby to akurat zaleta :-) tego nikt nie będzie podziwiał. Ważne aby była trwała i wygodna.

Pozdrawiam

P.
Napisano

Piękna robota. I wygląda lepiej od oryginału :)
Ja bym jeszcze dremelkiem dla odchudzenia wykroił po 2 prostokątne otwory z każdej strony.
Trochę mniejsze niż w załączniku będą chyba lepiej wyglądały.

Napisano
masz tu analogię (pod koniec wątku): http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=674246#1109052
i widać że ludzie skorzystali w przypadku ułamania uszu cewki, chociaż jeden dobry uczynek... uff file:///C:/Users/Piotrek/Desktop/X%2070/wykrywacz-metali-minelab-x-terra-70-i1754754153.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie