heniek1978 Napisano 5 Październik 2011 Autor Napisano 5 Październik 2011 Witam złamał mi sie łokietnik czy jak to tam nazwac w ace 250.No i porazka ciężko bez niego machac jaki klej zastosowac żeby plastik się połączył?Dzieki za jakie kolwiek info.Pozdro.
kamilw96 Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 ciężka sprawa nie wiem czy klej cos da
sejm Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Może nie jest tak źle. Wrzuć foto. Pozdrawiam
sidzok Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 ja bym po jednej i drugiej stronie zrobił dziurki i związał jakimś drutem bardzo mocno a na koniec poxipol. Wydaje mi się że powinno wystarczyć. Wrzuć fotke bo tak w ciemno to ciężko coś mądrego poradzić pozdrawiam SiDżOk:)
jarzabek Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 jakiś czas temu trafiło mi się tak samopękło, ale naprawiłem.zapodaj foty jak to wyglada, moze podobnie ci pękło.wrzuce swoje i będziesz wiedział jak naprawić.
Cyrograf15 Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Nie wiem co to za plastik. Poszukaj w okolicy punktu gdzie spawają/naprawiają plastiki do aut, może da się to tak naprawić.Wojtek
devill_2006 Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Cześć.Mam duże doświadczenie w spawaniu plastiku spaw wzmocniony siatką jest bardzo mocny ewentualnie szycie. Poszukaj dobrego punktu który zajmuje się tego typu działalnością.
vvarg Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Witam, Ja kupiłem swojego Ace250 właśnie z połamanym podłokietnikiem, koleś usiadł na nim czy coś w tym stylu i złamał go wzdłuż rurki. A jak go złożył? Kropelka + taśma Power Tape. Plastik jest sklejony w miejscu złamania a całość jest oklejona na 2-3 razy taśmą na około. Chodzę z akim rozwiązaniem" już prawie od roku, i nic się nie rozleciało, chodź nieraz upuściłem go na ziemię przez przypadek.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Kup blaszany od Armanda, przykręć na śruby i nawet jak na to wleziesz, to się co najwyżej wygnie.
Raned Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Nowy podłokietnik kosztuje ok. 20 zł, średnica jest standartowa więc można założyć podłokietnik jakiejkolwiek innej firmy, może nie pasować kolorystycznie, ale zawsze to tańsze, bardziej estetyczne i lepsze rozwiązanie niż spawanie czy klejenie.
jacho Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Kup albo wytnij jakiś blaszany. Przynajmniej będziesz mógł szerokość dostosować. Plastikowe to gorsze rozwiązanie.A jak bardzo chcesz naprawić to podrzuć fotę. W zależności od miejsca złamania inaczej się naprawia.
marian1984 Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 koldzeostatnio sie urwał, kupił drugie niestety z przesyłką 50zł, podobno jest też metalowe, chyba na allegro zamawiał
fiesta Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Podłokietnik mam z aluminium jak jeszcze chcesz to oddam za free bo nie potrzebuje z gąbeczką trzeba wywiercić tylko otworki na jakąś śrubkę która też ci dam i ewentualnie obciąć blaszkę bo zrobiłem pod siebie.Pomalowany na czarno:))Pozdrawiam Marcin
Zenit Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Mój podłokietnik zwyczajnie poluzował się i odpadł(ace 250),w ciemnościach nie do odzyskania.Dorobiłem z rury pcv i zdaje egzamin.Pozdrawiam
PS Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Witaj w klubie. Patrzyłem w pewnej firmie w Warszawie która słynie z olewania klienta i jej nie lubię - mieli, ale po sprawdzeniu na forach doszedłem do wniosku, że TTTM, poza tym jak już wspomniałem - nie lubię ich - postanowiłem wytworzyć coś home made". Dawca - kawałek rury, dwie śrubki + nakrętki z kwasówki, trochę narzędzi - robota w domu, bez żadnego warsztatu. Ponad dwa miesiące już z tym patentem latam i jest OK.PozdrawiamP
woytas Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Jaka jest średnica? 110 kanalizacyjna (po za obciachowym wyglądem) chyba by pasowała?
PS Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Spokojnie wystarczy. Ja zrobiłem ze 135, żeby mi ręka w kurtce + planowana wyściółka z czegoś miękkiego weszła. Po zakończeniu sezonu dokończę temat.Obciachowy wygląd? To ma działać, a nie wyglądać, poza tym brak świadków w naszym hobby to akurat zaleta :-) tego nikt nie będzie podziwiał. Ważne aby była trwała i wygodna.PozdrawiamP.
jacho Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Piękna robota. I wygląda lepiej od oryginału :)Ja bym jeszcze dremelkiem dla odchudzenia wykroił po 2 prostokątne otwory z każdej strony.Trochę mniejsze niż w załączniku będą chyba lepiej wyglądały.
heniek1978 Napisano 7 Październik 2011 Autor Napisano 7 Październik 2011 Dzięki koledzy za pomoc jakoś się to ogarnie bo bez tego to ani rusz w teren.poszukam gdzieś do kupienia Jeszcze raz dzięki za dobre rady.Pozdro.
heniek1978 Napisano 7 Październik 2011 Autor Napisano 7 Październik 2011 Aha jeszcze jedno kolega Fiesta podaje swoje gg 9814571 proszę o kontakt.
Zenit Napisano 9 Październik 2011 Napisano 9 Październik 2011 a po cóż to odchudzać?przeciw waga cewki i tak jest ogromna,raczej dociążyć...
pmf1 Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 masz tu analogię (pod koniec wątku): http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=674246#1109052i widać że ludzie skorzystali w przypadku ułamania uszu cewki, chociaż jeden dobry uczynek... uff file:///C:/Users/Piotrek/Desktop/X%2070/wykrywacz-metali-minelab-x-terra-70-i1754754153.html
pmf1 Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 sorry po uff powinien być link http://allegro.pl/wykrywacz-metali-minelab-x-terra-70-i1754754153.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.